J11: TO MEGET GODE KAMPER I OSLO

Refererat fra aktivitetsserien i Høyenhallen, Oslo 4.desember.

Søndag 4.desember, andre søndag i advent og lysene skulle igjen bli tent hos jentene fra Brumunddal. Tett på E6, inn ei dør som i beste fall kunne minne om en lagerinngang skulle jentene igjen kle på seg Dala-drakta å kjempe på. Spenningen var stor i trenerteamet da forrige seriespill bar preg av litt laber innsats og dårlig kollektiv. Det er en skikkelig luksus-utfordring å trene 21 jenter til daglig og ikke minst det å få 15-20 jenter til å prestere over tid sammen. 15 jenter satte turen til Høyenhallen (Tunet IBK sin festning) denne søndagen og allerede i garderoben kunne vi skimte et fokus som ikke alltid er til stede (noe som selvfølgelig er å vente fra en gjeng livsglade 11-åringer).

 

Vi er enige om noen enkle prinsipper i spillet vårt i tillegg til innsats og trøkk! Dagens lag består av Nora og Tone i mål (står hver sin periode i begge kamper). To backpar; Agnes – Iben og Lilli-Kristin – Martina. Offensivt går vi med tre offensive rekker; Emma – Lea © – Hanna (første kamp 😊), Karen – Pernille – Erle og Henriette – Helle – Mari.

Gjerdrum/Frogner – Brumunddal IBK 1-4
Først kamp mot Gjerdrum/Frogner åpner med et veldig høyt tempo fra begge lag og jeg synes vi klarer å trykke skikkelig etter. Vi blir dog litt lavtstående med backene våre i perioder som gir litt store rom i midten, men dette klarer vi stort sett å tette igjen med oppofrende spill fra samtlige jenter. Vi skaper mange sjanser og det er helt fortjent at vi går av banen etter 2×15 min med en 4-1 seier som fort kunne vært større. Vi slipper til svært lite og klarer å presse godt offensivt. Intensiteten er meget god, men vi vet at det bor enda mer i disse jentene.

Østensjø – Brumunddal IBK 1-6
Dagens andre match er mot Østensjø. Igjen åpner vi i høyt tempo og gjenvinner ofte ball enten oppe i deres rundvant eller inn mot sentrallinja. Vi klarer å justere backene høyere opp i banen slik at avstandene ikke blir så store og veien blir kortere til målet. Senterne våre klarer også å justere seg vesentlig bedre og fanger mange baller ut fra motstanders sone. I tillegg er vi tryggere med ball og har mer ro mens vi fører ball. Vi ser mer opp og utfordrer i rommene som blir foran oss. Dette resulterer igjen i flere skudd fra avstand som går inn pga. trykk og bevegelse i skuddene. Dagens kommentar får Nora tildelt i garderoben etter kamp. Da undertegnede poengterer at jentene er vesentlig mer slitne/svette nå enn forrige helg og spør om dette stemmer får jeg kontant svar om at Nora ikke var spesielt svett. Hun følger da opp med at det ikke var spesielt mye å gjøre når jentene spilte så bra! Akkurat da er det lov å være «kald» målvakt 😉

Dette var siste test før turen går til Gøteborg om ganske nøyaktig 1 mnd. Klarer vi å opprettholde dette trykket seg vi virkelig slå ifra oss i det som er en av verdens største turneringer. Jeg og resten av teamet gleder oss voldsomt til å følge disse jentene videre!

-C

  
 

Comments are closed.