G13: TO STRAKE SEIRE

G/J-13: Myklagaard på besøk, og tur til Ottestad – 2 gode kamper med full pott for dala!

Brumunddal IBK – Myklagaard IBK 6-3 (1-1, 3-1, 2-1)
Ottestad IL – Brumunddal IBK 2-4 (1-0, 1-3, 0-0)

En litt forsinket oppsummering av seieren mot Myklagaard, samt referat fra seieren mot Ottestad. Dala fortsetter utviklingen sin i to underholdende kamper før seriespillet tar juleferie.

Brumunddal IBK – Myklagaard

Bedre sent enn aldri – men her kommer først en liten oppsummering av kampen mot Myklagaard.

Dala stilte med følgende lag:

Målvakt: Johannes Bekkevold Pettersen

Backer/Forsvar: Henrik Jevanord Svanheim, Ole Anders Nysæter, Anders Ihrstad Henriksen, Adrian Mikkelsen og Henrik Lindberg

Angrep: Jonathan Vestli Engebakken, Magnus Cocozza, Eirik Stenberg, Mattis Grønvold, Niklas Bråthen, Tobias Svennebye-Jacobsen, Jonas Taskerud Rosenlund, Vetle Rosenlund og Markus Bråten

15 gutter stilte klare til kampstart – og vi var klare på at her måtte vi ut i full fart og yte alt for å gi Myklagaard en god kamp. Men det er Myklagaard som setter dagens første 5 minutter ut i første periode. Etter dette tar vi over mer av spillet, og det er Mattis som gjør jobben med å få inn dagens første «kasse» for dala, assistert av Niklas.. Til pause snakker vi om å våkne litt og bruke litt mer futt i beina – men samtidig fortsette og tørre å spille vårt spill.

Periode 2 starter som den første – Myklagaard tar ledelsen 1-2, men denne gangen utlikner vi bare 28 sekunder senere. Denne gangen er det Jonathan som finner nettmaskene, assistert av Adrian. Så løsnet det litt offensivt for gutta våre, og Niklas setter inn første ledelse for dala for dagen. Like etter finner Jonathan Magnus foran mål som skyter oss opp i 4-2 ledelse.

Siste periode følger det som nesten er blitt en tradisjon for kampen; etter 5 minutter scorer Myklagaard periodens første mål og reduserer dermed til 4-3. Etter dette er det stort sett dala det dreier seg om. Først er det Jonathan som setter sitt andre for dagen, før Eirik også kommer på scoringslista, assistert av Magnus.

Alt i alt var dette en kjempemorsom kamp. Den har alt en innebandykamp skal ha. Mål, spenning, dueller, sjanser, redninger … moro!

Det ble 1 uke treningsfri da hallen var stengt – så neste gang vi skulle i ilden er bortekamp mot Ottestad IL. Og den kampen kommer det referat fra nuh!

Ottestad IL – Brumunddal IBK

For Dala i dag så stilte vi med følgende lag:

Backer/Forsvar: Henrik Jevanord Svanheim, Anders Ihrstad Henriksen, Adrian Mikkelsen og Henrik Lindberg

Angrep: Jonathan Vestli Engebakken, Eirik Stenberg, Mattis Grønvold, Markus Bråten, Jonas Taskerud Rosenlund og Ivan Moen Tøraasen

1. periode: 1-0

Ny kamp, og nok en solid motstander. Vi snakket før kampen på at her må vi være klare fra start. Klare for høyt tempo, dueller og å vinne duellene foran begge mål.

Første periode er nettopp det – massevis av dueller og spennende spill. Det er to lag som virkelig spiller innebandy. Det skapes mange sjanser, men mål lar vente på seg. Begge lag jobber særdeles bra i forsvar – og det som kommer seg forbi forsvaret plukker begge målvaktene. Etter 14 minutter kommer derimot dagens første – og det er Ottestad som får hull på byllen. Et skudd sniker seg inn lavt ved siden av Johannes i mål. Perioden ebber ut med 1-0 til Ottestad.

I pausen snakkes det i stor grad om å fortsette det gode spillet vårt. Vi roterer litt på posisjoner i forsøk på å åpne opp spillet vårt litt offensivt.

1. periode: 1-3

Dette må sies å være en særdeles underholdende periode med innebandy. Gutta går ut i et forrykende tempo og presser Ottestad langt hardere enn i første periode. Ottestad produserer fortsatt sjanser – men vi er hakket mer effektive. 5:28 har gått av perioden da Markus setter vårt første mål for dagen, assistert av Mattis. Og dette var startskuddet på noen fantastiske minutter for dala. Et drøyt minutt senere tar vi ledelsen da Ivan får sette ballen bak sisteskansen til Ottestad, denne gangen på pasning fra Jonathan. Og flyten fortsetter da vi halvannet minutt senere setter vårt tredje. Mattis setter fart og sender av gårde en strøken pasning til Ivan som foran mål enkelt setter inn 1-3.

De siste 6 minuttene av perioden bølger litt frem og tilbake. Ottestad presser oss hardt i forsvar og får gevinst for strevet da de får redusere til 2-3 før perioden avsluttes. Vi går til pause med ledelse 2-3!

Det er ikke stort å gjøre i pausen, annet enn å skryte uhemmet av innsatsen, moralen og spillet til gutta. Vi maner til å fortsette på samme vis i tredje, men samtidig prøve å få litt tidligere klareringer i forsvar så vi ikke spiller med like høy risiko som i andre.

1. periode: 0-1

Oppsummert: Stillingskrig. Denne perioden likner veldig på den første. Begge lag skaper sjanser og jobber heroisk. Vi ser en ny egenskap som gutta har fått erfaring i – at man tørr å holde på ballen. Vi kaster ikke ballen bort med en gang, men klarer flere ganger å holde ballen i laget ved å bruke hele laget – og også holde ballen bak motstanders mål. Johannes gjør flere solide redninger som holder ledelsen for oss – og 2,5 minutt før slutt får vi lønn for god innsats når Ivan setter sitt tredje og lagets 4. mål for dagen, assistert av Markus.

Siste minuttene har noen sjanser, og spesielt Ottestad presser hardt for redusering – men det ender med 2-4 til våre gutter!

Litt til slutt

De to siste kampene av første halvdel i sesongen er gjennomført – og det på en særdeles god måte. Vi får to litt ulike kamper hvor vi har ballen mest i en kamp, før det er massiv stillingskrig i den neste. Det er veldig morsomt å se at gutta håndterer begge deler – og at man lærer underveis i kamper. Mot Myklagaard måtte vi finne litt alternative måter i bevegelser for å få resultat offensivt, mens mot Ottestad måtte vi bytte litt posisjoner for å få litt annen flyt i angrepsspillet. Gutta tar det på strak arm og lærer utrolig fort.

Første halvdel har vært en utrolig morsom halvdel. Vi ser god utvikling hos alle sammen – og alle sammen er positive og ønsker å lære enda mer.

Et par treninger står igjen før vi tar helt juleferie – men jeg passer på å ønske alle sammen en riktig god jul, og et godt nytt år! Vi gleder oss til vårsesongen!