H1: TAPTE «SERIEFINALEN»

Daniel Halvorsen i dalaburet hadde en solid dag mellom stengene.

2. Div Herre: Ajer 2 IBK –  Brumunddal IBK 4-2 (2-1)(2-1)(0-0)

Mandag kveld var det duket for toppoppgjør på Hedmarkstoppen, da seierleder Ajer 2 tok i mot jagende Brumunddøler som pustet Hamarsingene i nakken i jakten på serieledelsen. Status før kveldens oppgjør, så hadde Ajer fem poeng ned til Brumunddal men en kamp mer spilt. Med seier i dag, ville Brumunddal være på reelt skuddhold.

Dårlig nytt før kampstart i dag var at Richard Alfstad måtte melde pass grunnet en strekk han pådro seg i søndagens 3.div oppgjør, samtidig som lagets toppscorer, Brage Holmstrøm også måtte melde pass. Dermed sto laget uten to av sine faste sentre. Brumunddal må rokkere om på laget, og starter kampen med tre backer.

Brumunddal tar tidlig ledelsen da Christian Andersen banker inn 1-0 fra distanse på direkte frislag. Ledelsen skal ikke bli langvarig, for Ajer svarer snaue fire minutter senere ved Adrian Aasen Skjærbekk. Like før perioden ebber ut, setter Brumunddølen Haavard Sveen inn 2-1 ledelse for Ajer. En meget god scoring av unggutten, som drar seg inn, skyter mellom bena på en av Brumunddals spillere og limer kula oppe i krysset.

Andre periode blir resultatmessig lik den første. Ajer finner nettmaskene først, da Eirik Andre Ottersen zorrer inn 3-1. Resten av perioden bølger noe frem og tilbake, før Daniel Bråthen, muligens noe heldig ordner redusering for Brumunddal, med snaue tre minutter igjen av omgangen. Men Ajer er ikke helt ferdige, og to minutter før pause øker ringreven Helge Larsen til 4-2 for Ajer.

I tredje periode må Brumunddal gå ned på to backer, siden Kjell Gunnar Opseth må dra for å rekke jobb. Sånn er det i Innlandet da man ikke kan leve av å spille innebandy. Andersen og Bakkerud står hele perioden for Brumunddal, men det fikser de med bravur, for det blir ingen baklengs denne perioden. Dessverre så klarer ikke laget å skape det helt store frem over på banen heller. Med få spillere og kort å spille på, så mangler det lille ekstra i dag til å få maskineriet skikkelig i gang. Det blir litt for stort strekk i laget, litt mye enkelt prestasjoner, og da kommer det hele litt til kort mot et Ajer lag som er gode til å holde på ball og trille kula.

Dette var kampen Brumunddal MÅTTE vinne for å ha heng i kampen om seriegullet. Litt tilfeldigheter og kanskje litt uflaks, igjen, gjør at laget må reise tomhendte hjem fra toppen. Nå er veien opp lang. Selv med en kamp mindre spilt, har Ajer åtte poeng å gå på.  Dermed kan det virke som om toget om gullet har gått med mindre noen andre lag skulle finne på å slå Ajer 2, som virker meget solide. Så langt denne sesongen, er det kun Brumunddal som har klart det.