H1: Storseier mot serieleder Ajer

Brumunddal IBK og Daniel Halvorsen leverte en solid kamp mot serieleder Ajer. Foto: Petter Sand

2. Div Herre: Brumunddal IBK – Ajer IBK 2 9-3 (4-1)(2-1)(3-1)

Det var duket for toppoppgjør på parketten i Fagerlundhallen torsdag kveld. Sist lagene møttes var på hedmarkstoppen før jul – Ajer vant den kampen 10-3. Dala holdt godt følge helt til Jonas Bosmen fikk tommelen ut av ledd, Daniel Halvorsen i dala-målet fikk en muskelskade i skuldra og laget endte opp med 7 utespillere og en halv målvakt. Da rant målene inn og det ble en trist kveld.

Men gutta visste godt før returoppgjøret at det var et arbeidsuhell med faktorer utenfor lagets kontroll – og laget vertene stilte med til start i denne kampen var sterkt i alle ledd. Alt lå til rette for revansj.

Første periode: (4-1)

Dala viste at de mente alvor fra første duell. Etter 40 sekunder får Dala frislag i offensiv sone, Brage Holmstrøm spiller kort til Christian Andersen som fyrer av rett i blokka. Returen havner i rundvant hvor Holmstrøm igjen sender ballen opp til Andersen som denne gangen setter ballen kontant bak tidligere Dala-keeper Morten Lien i Ajer-målet. 1-0 etter 47 sekunder. Dala fortsetter presset sitt og 2.39 er det klart for 2-0. Daniel Bråthen utnytter en forsvarsfeil hos Ajer bak deres eget mål, sender tversover foran Ajer-målet hvor Marius Bogsveen står klar og setter enkelt inn 2-0.

Ajer skulle dog få en rask redusering – og de setter inn 2-1 etter 3:21 på en markeringssvikt i dala-forsvaret da det som må sies å være regionens desidert største talent, Tobias Vermund, får stå alene bak mål til dala, motta ballen enkelt sette den inn ved stolperota.

Etter reduseringen hadde hjemmelaget full kontroll og økte ledelsen to ganger. Først etter 12:42 på et noe snodig mål. Det kriges i Ajers sone – og en Ajer-spiller skal forsøke å klarere ballen nærmest død vinkel til eget mål. Klareringen smeller inn i køllebladet til Kjell Gunnar Opseth – og på mystisk vis smetter den enten via eller forbi hånda til Ajer-keeper og i mål. Mål er mål! Og 3-1.

4-1 kommer etter 19:33 må sies å være et solid eksempel på hvor fort det kan gå i lengderetning i innebandy. Ajer lemper en ball foran mål til Dala som målvakt Daniel Halvorsen plukker enkelt. Ajer står høyt med vingene så han kaster forbi første pressleddet til Ajer på en ventende Brage Holmstrøm. Han vender opp, setter fart og slår direkte til en Daniel Bråthen på høygir som limer ballen på direkten i nærmeste kryss. 4 sekunder fra utkast til ballen ligger i nota.

En fantastisk bra første periode av gutta som har 1 feil som gir Ajer et mål – resten handler om dala, dala og enda litt mer dala.

Lars Johan Bakkerud gjorde comeback for A-laget. Foto: Petter Sand

Andre periode: (2-1)

Andre periode er knappe 40 sekunder gammel når Ajer får redusere til 4-2. Igjen er det tilfeldigheter som gir Ajer sjansen. Brage Holmstrøm presser tidligere Dala-spiller Arya Dehnavi på midten – men mister kølla og settes ut av spill. Arya får storme gjennom midten og slå på bakre stolpe på en ventende Terje Larsen som skyter via skuldra til målvakt Halvorsen og i mål. Vi kan vel med trygghet si at Dehnavi aldri hadde kommet forbi selveste Brage Holmstrøm hadde han ikke mista kølla si…

Det er en litt mer jevnspilt periode enn den første, men gutta har likevel god kontroll. Det som fyres av av skudd fra Ajer går enten rett i blokka eller til en ventende Halvorsen som i dag har lim i hanskene og holder det meste i fast grep. Det blir to mål denne perioden og begge to er av det meget vakre slaget.

5-2 settes av «evigunge» Richard Alfstad – og for et mål det er. Stian Granseth slår ballen opp langs vant til en ventende Alfstad på midten. Richard fører ballen forbi to nølende Ajerspillere (hvem er vel ikke nølende når rakett-alfstad setter fart??) og limer ballen i krysset via metallet – en real vinkelsliper!

Hvis 5-2 var vakkert – så er 6-2 legendarisk. Igjen er det Brage Holmstrøm og Daniel Bråthen som står for moroa. Marius Bogsveen kriger langs vantet på egen banehalvdel – og får slått den til Bråthen på overlapp. Bråthen fortsetter og slår 45grader ut til Brage som er på løp. Mange forventer nok at Holmstrøm skal fyre av ei salve sjøl – men spiller uselvisk tilbake til Bråthen som på volley banker ballen i nota. Når selv Daniel Bråthen gir uttrykk for at det var et pent mål… da er det virkelig pent!

Perioden ebber ut uten flere mål og dala tar pause med en god 6-2 ledelse.

Tredje periode: 3-1

Tredje og siste periode starter litt som den andre – og Ajer får en redusering etter 1:47. Et skudd går via Richard Alfstad og ut på en ventende Håvard Sveen som slår ballen mellom beina på både nevnte Alfstad og Halvorsen i dala-målet. Sveen viser god reaksjon og gode avslutteregenskaper!

2 minutter etterpå skjer det ting som ingen vil skal skje på ei innebandybane. Tobias Vermund er i duell med Brage Holmstrøm og førstnevnte går i bakken og det ser ut som om han får en vridning i kneet i det han faller. Han blir liggende litt men kommer seg av banen for egen maskin. Vi håper det går bra med Tobias og at han er spillbar så fort som mulig.

Etter reduseringen så er det ett lag som står for målene – og igjen er det Brumunddal innebandyklubb. Herrelaget fortsetter og gir seg ikke før det står 9-3. Dala er nærmere både 10 og 11 enn Ajer er 4.

7-3 kommer etter 46:51. Et ekte krigermål hvor hele førsterekka med Marius, Daniel og Brage kjemper for å få ballen i mål. Etter mye klabb og babb er det Brage som setter’n på passning fra Daniel (Siden de sto side om side så var det en pasning av det særdeles korte slaget…)

8-3 kommer ved at Marius Bogsveen virkelig viser hvordan man setter fart fremover. Han tar med ballen fra eget rundvant – passerer 3 Ajer-spiller og slår på tvers til Daniel Bråthen. Daniel forsøker å spille ballen tilbake men den går via en Ajer-kølle og tilbake på første stolpe hvor Kjell Gunnar Opseth står og fisker med fluestang, slukstang, mandelstang og alle andre stenger – og banker ballen lett i kassa.

9-3 er en soloprestasjon av… Brage Holmstrøm (Har vel snart skrevet nok om den mannen nå…). Løs ball på midten som han tar med seg oppover – buer utover og limer ballen i nett-taket bak tidligere Brumunddalsmålvakt Morten Lien. Daniel Bråthen krediteres assist.Dala har 2-3 store sjanser til i jakten på 2-sifret – men det ble med 9-3. Et solid resultat som viser hva dette dala-laget har å by på. Ajer var ubeseiret i 2.divisjon innlandet før kampstart, men ikke nå lenger.

Dette er en lagseier som ikke klubben har sett maken til på A-laget på veldig, veldig lenge. Alle jobber for hverandre med hjertet utenpå drakta. Stemningen er knallgod hele veien og det vises på resultat-tavla også.