H1: SKADER ØDELA MOT AJER

Med sin 2-2 scoring, noterer Oskar Gaalaas seg for sin første A-lags scoring for Brumunddal

2.Div Herre Ajer 2 – Brumunddal IBK 10-3 (1-1)(6-1)(3-1)

Brumunddal fikk en real opptur etter 8-2 seieren hjemme mot Elverum sist kamp. Det var A-lagets første seier i seieren på 19 måneder. Datert tilbake til 15.mars 2018, også den gang var Elverum motstander. Mandag venter Ajer. Brumunddals nemesis, som de tapte RM finalen mot for drøye tre uker siden. Nå var laget ute etter ny revansj og fortsette den fine fremgangen laget har hatt den siste tiden.

Men utgangspunktet før kamp var uheldig. Troppen var skade- og sykdomsplaget, og Brumunddal trappet opp med kun ni utespillere. Problemene startet egentlig allerede for en uke siden, mot nevnte Elverum. Da fikk Jan Raymond Mikkelsen trolig resten av sesongen spolert, da menisk røk i en tøff duel med en Elverum-spiller. Før kampen mot Ajer måtte også Marius Bogsveen, som var meget toneangivende mot Elverum melde forfall grunnet sykdom.

Brumunddal henger godt med i første periode både offensivt og defensivt, men med kun ni mann, mangles det litt trøkk fra gjestene. Perioden nærmer seg halvspilt da evighetsmaskinen Helge Larsen ordner 1-0 til hjemmelaget. Med under tre minutter igjen til pause kriger Brage Holmstrøm inn reduseringen etter rot bak Ajers mål. Perioden avsluttes med at samme man drar på seg en to minutters utvisning på tiden 19:19. Brumunddal holder unna til sluttsignalet går.

Jan R. Mikkelen mister trolig resten av sesongen, etter en menisk-
skade i denne duellen mot Elverum.

Brumunddal starter midt perioden i undertall. Det virker som de skal ri av utvisningen, men med ca 20 sekunder igjen utnytter Ajer overtallsmuligheten, da en annen ringrev, veteranen Andreas Jensen sørger for ny ledelse. Det er et vell plassert skudd fra distanse som sitter limt. Brumunddal rister målet av seg og kommer fort inn i kampen igjen. Snaue fire minutter ut i perioden blir nyervervelsen Oskar Gaalaas frispilt og hardt presset, klarer han sette ballen bak tidligere Brumunddal målvakt Morten Lien, og ordner dermed ny redusering. Gaalaas første seriemål i sort og rødt.

Gleden blir dessverre kortvarig, for det tar vertene bare 7! sekunder å hente tilbake ledelsen. Denne gangen er det Eirik Andre Ottersen som zorrer inn 3-2 ledelsen. Dette blir starten på et mareritt for Dala. Scoringen er diskutabel. Ottersen treffer Dalas målvakt, Daniel Halvorsen Hardt i skuldra. En trøkk som tydelig kjentes. Målet burde muligens vært avblåst, enten for høy kølle, eller farefullt spill. Når du treffer en oppreist målvakt i skuldra med køllebladet, skal man rage relativt høyt, for at dette ikke er over knehøyde. Målet blir likevel tellende og smellen Halvorsen drar på seg her resulterer til at armen ikke kan løftes resten av kampen, noe som gjør en målvakts oppgaver ekstra vanskelige.  Fem minutter ut i perioden, skal laget rammes av en ny skade, da fingeren til Skåden står i alt annet enn en naturlig posisjon og må naturlig nok gi seg for kvelden. Kaptein Christian Andersen bestemmer at de står resten av kampen med to backer, for å kunne kjøre litt trøkk med to fulle løpe rekker.  Med 8 mann og en målvakt på halv maskin rakner det fullstendig for Brumunddal.  Det blir nesten lekestue for Ajer som setter fire kasser før perioden ebber ut med 7-2 ledelse til Ajer.

I tredje perioden handler det mest om å redde stumpene. Brumunddal klarer å hente seg inn igjen, selv om kampen i realiteten alt er avgjort. Ajer scorer to til og ledere 9-2 når Geir Olav Bratberg utligner fem minutter før slutt. Ajer scorer likevel kampens siste mål og vinner 10-3.

Dette blir en parodi av en kamp og Brumunddal kommer aldri på høyde med Ajer, og «drepes» av alle skadene på en allerede tynn tropp. Dermed reiser våre gutter hjem uten poeng, og tar ikke mye positivt meg seg fra kampen. Nå får vi bare håpe skadene ikke er alt for langvarige.