H1: Helsvart sesong for herrelaget

Herrelaget uten seier for første gang i historien

Jonas Bosmen scoret to mål og Christoffer Ringli voktet buret mot LIBK


2.div Herre: Brumunddal – Lillehammer 5-12 (3-5)(0-4)(2-3)

Det virker som det har raknet helt for herrelaget etter nedrykket fra 1.divisjon i 2017. Det som skulle være ett siste forsøk på å bite fra seg på nest øverste nivå i Norge, har gitt mareritt konsekvenser i de påfølgende to sesongene. Etter seriegull i 2.div 2015/2016 sesongen, tok herrelaget igjen steget opp i det gode selskap til 1.divisjon. Alle visste, uansett utfall, det ville bli med en sesong, men det var ett siste forsøk å spille i det gode selskap med den kjernen av spillere laget hadde på den tiden. Det ble en tung sesong, og med unntak av en meget sterk seier over Lillestrøm, tapte laget alle sine kamper den sesongen. Nedturen skulle bare fortsette da laget var tilbake i 2.divisjon sesongen etter. Laget opplevde akkurat det man visste, at mange kom til å legge opp. Profiler som Lars Johan Bakkerud, Sindre S. Pedersen, Christan Andersen, Kjell Gunnar Opseth og Daniel Bråthen la alle opp. I tillegg skiftet fire sentrale spille klubbadresse. 

Hjemkomsten til 2. divisjon ble ikke som man hadde tenkt. Klubben var nå i ett generasjonsskifte, og den gylne 2000 årgangen skulle ta over. Problemet var at nesten alle fra juniorlaget ga seg med innebandy denne sommeren og bare en håndfull sto tilbake. Laget slet med få spillere, og det ble kun to seire og siste plass i serien. 

Denne sesongen skulle laget prøve å reise seg, men problemene skulle bare fortsette. Enda flere profiler forsvinner. Toppscorer Lars Christian Holm og Martin K. Bjørke velger begge å spille for Gjøvik denne sesongen. Hyggelig var det å se comeback fra spillere som Christian Andersen og Daniel Bråthen, men dette var ikke nok til å snu den negative trenden. Selv om det til tider har sett ut som om ting har begynt å komme på plass, og flere spillere har kommet til, har laget har slitt med å mønstre nok spillere til kamp, om de i det hele tatt har klart å stille lag i enkelte oppgjør. 

Mandag spilte herrelaget sesongens siste kamp. Status før oppgjøret mot Lillehammer var null seire på elleve kamper. Dette var siste forsøk på å få noe med seg fra denne sesongen. Noe som kunne gi litt optimisme for fremtiden. Slik skulle det ikke gå. 
Det begynner riktig nok bra, da unggutten Jonas Skåden gir hjemmelaget ledelsen etter kun 15 sekunder. Men Lillehammer svarer like kort etter og leder plutselig 1-3 før det har gått tre minutter. Skåden tenner igjen litt håp med sin 2-4 scoring etter snaue sju minutter. Til pause leder Lillehammer 3-5 og det er fortsatt litt optimisme i hjemmelaget, men når gjestene scorer fire ubesvarte mål i mellomperioden, ryker herrene igjen på et nytt tap. 
Dermed går herrelaget, for første gang i klubbens femten år lange historie, gjennom en sesongen uten en eneste seiere. 

Det er helsvarte tider i herreavdeling i Brumunddal for tiden, og usikkerheten rundt hva som skjer videre er nok stor. Det virker som om laget har begynt å få spillere tilbake igjen. Nå må man prøve å glemme de siste sesongene, legge lokk på de, og se fremover. Bygge nytt på det man har av byggeklosser. For det bor fortsatt mye bra i dette laget. Selv om mange er borte, er det fortsatt mange av de gamle bærebjelkene igjen i klubben. Evig unge Richard Alfstad, Christian Andersen, Brage Holmstrøm og Daniel Bråthen er fortsatt der. Truls Bosmen kom fra Nes før sesongen og har tidligere flere år med klubben er også der. Dersom man klarer å bygge videre med disse, og de unge spillerne som er i klubben, er det lys i tunnelen.  Jonas Skåden er et flott lyspunkt denne sesongen. Skåden (helt uoffisielt) ble med sine to mål mandag, tidendes yngste toppscorere for klubben, og sammen med 4-5 2000 og 2001 modeller som fortsatt er igjen i klubben, har Brumunddal også litt ungt å bygge rundt. Klarer man også og få tilbake noen av de som har lagt opp, så er det ikke mye som skal til før laget kan bite fra seg igjen. 

Det blir spennende å se hva som skjer, men for alle oss som elsker Brumunddal IBK, så håper vi at laget vil reise seg. Vi har vært langt nede før, og kommet tilbake. Det kan vi klare igjen. 

 

 

Comments are closed.