250 aktive spillere viste stor idrettsglede

Lørdag var Brumunddal arrangør da sesongens siste minirunde ble arrangert. 

Annette Dæhlin (trener) gir sine siste instrukser til sitt lag. 

 

Minirunder er ikke lenger engang det det var. Da minirundene for første gang så dagens lys tilbake i 2008 var det kun fire påmeldte lag. Lørdag var rundt 250 spillere og 28 lag i aksjon i Fagerlundhallen under sesongens sjette og siste minirunde. Rundene har vokst i omfang, og blitt årets store happening for klubbene rundt Mjøsa. Dette er store og viktige arrangement for rekrutteringen av våre yngste spillere. 

Lørdag ble det avholdt 44 kamper fordelt på klassene G/J6, G/J8 og G/J10. Dette er mange kamper å avholde i en enkelt idrettshall, og hele tre spilleflater måtte til på de yngste lagene for å få dette til. Det krever mye logistikk for å få det til å flyte og gårsdagens arrangement var av det knirkefrie slaget. Det skal en ivrig foreldregruppe i Brumunddal IBK ha stor ære for. For uten sitt engasjement og iver til å bidra, hadde det ikke vært mulig å gjennomføre et arrangement i så stor skala.  

God rekruttering i Ringsaker 
Brumunddal har fått en stor yngresavdeling de siste sesongene og stilte med desidert flest påmeldte lag lørdag, med hele sju lag. Naboklubben Nes SK hadde fem påmeldte lag og var med det nest størst. Det vitner om at det gjøres en god jobb i de to Ringsakerklubbene. 
Det er ikke bare i Ringsaker innebandyen vokser. Da det tidligere kun var de fire store (klubbene) som oftest hadde med lag, Lillehammer, Brumunddal, Ajer og Elverum, har flere klubber nå kommet opp med yngres lag. Gledelig er det å se at Gjøvik er tilbake med lag for de minste. I tillegg har klubber som Ottestad, Myklagaard og nå Kongsvinger også fått opp lag for de minste. 

 

G/J6: Nes og Brumunddal takker hverandre for kampen.

 

Jentene kommer
Det begynner å bli noen år siden det var en egen serie for jentelag i innlandet. Vi må nesten ti år tilbake sist vi hadde en jenteseire i Innlandet. Nå begynner det igjen å bli mange jenter å se i innlandet, og for tredje runden på rad ble det arrangert en ren jentekamp under minirundene, mellom Brumunddal og Nes, som kanskje har flest jenter med på sine lag pr. dags dato. Det er pr nå ikke nok jenter til å avholde en egen serie/runde, men dette kan endre seg fort. I går så vi at bla. at også  Myklagaard, Lillehammer og Gjøvik hadde med flere jenter på sine lag. Veldig gledelig å se. Så på litt sikt vil det nok komme opp enda flere jentelag. 

 

Brumunddal og Nes sine jenter under runden på Nes tidligere i år


Vafler og pølser er populært

Kiosk er en viktig del av slike arrangement. Med så mange ivrige og aktive deltagere melder også sulten seg. Det var lett å se i går, for hele tohundre pølser og 20 liter vaffelrøre ble revet bort fra kiosken, i tillegg til mye annet godt. Det ble også solgt utrolige 2500 lodd i går. 

Brumunddal IBK takker med dette alle som har bidratt til å få dette arrangementet godt i havn. Foresatte, dommere, trenere og lagledere, styre og ikke minst alle barna som viste ekte idrettsglede i Fagerlundhallen i går.

 

 

 

 

Comments are closed.