Christian «Æljen» Andersen var toneangivende med sine to kasser mot Elverum onsdag. FOTO: Atle Sveen

2. Div Herre: Elverum IBK – Brumunddal IBK 2-5 (1-2)(0-2)(1-1)

Det var knyttet litt spenning til dagens andre divisjons oppgjør mellom Skogvokterne og De sorte ridderne fra Brumunddal. Elverum på sin side har hatt en særdeles tung start på sesongen, og ikke vunnet på fem forsøk. Dala derimot kommer fra en sterk borteseier mot Lillehammer, men det er var for tre uker siden. Så spørsmålet var om ridderne var kamprustne eller om de hadde brukt pausen godt.

1. periode (1-2)

Flere av Brumunddals spillere ankom noe sent til Elverumshallen grunnet trafikk, eller tidsoptimisme. Allikevel tok Brumunddal tak i kampen fra start og Elverum ville tydeligvis ligge ganske dypt og satse på kontringer. Elverums taktikk skulle vise seg å gi uttelling allerede etter tre minutter.

Brumunddal er dypt inne på Elverums banehalvdel med angrepstrioen Bråthen, Bogsveen og Holmstrøm, og da et skudd fra Brumunddals Kaper Skogsrud blokkeres kan Elverum sette full fart fremover i banen. Det blir en mønsterkontring med få trekk og høy fart. En strålende pasning fra Hans Marius Korntorp finner lagkamerat Sivert Øfstedal Lersveen alene foran Burmunddals keeper. Han er iskald og limer ballen i nettaket.

Brumunddal synes ikke å være spesielt fornøyd med dette og bare drøye tre minutter senere tar Brage Holmstrøm ansvar. Vinner ballen på midten, vrir og vender på et par Elverumsspillere før han setter ballen i det lengste hjørnet.

Etter dette er kampen jevnspilt og begge lagene kriger godt, men tre minutter før pausesignalet skal Brumunddal få et back-back mål. Kasper Skogsrud finner Christian Andersen foran mål med en strøken pasning. Andersen er sikkerheten selv, drar ut keeper, og triller ballen i det tomme målet. Dermed kan dala senke skuldrene og gå til pause med ledelse.

Brage Holmstrøm er i form. Med sin 1-1 scoring topper han poengligaen i 2.div. FOTO: Atle Sveen

2. periode (0-2)

Kampen fortsetter å være ganske jevnspilt. Brumunddal har initiativet, men Elverum ligger godt i forsvar og venter på kontringsmuligheter.

Vi må halvveis ut i perioden før publikum før se en ny nettkjenning.  Brage Holmstrøm finner Marius Bogsveen med et oppspill og uten gode pasningsalternativer sender Bogsveen ballen mot mål. Der gjør Daniel Bråthen en meget god jobb og skjermer for Elverumskeeperens utsyn. Skuddet er ikke av et beste, men sniker seg inn mellom bena på keeper.

Der publikum måtte vente en stund på 2. periodes første mål, tok det denne gang kun tre minutter før neste nettkjenning. Geir Olav Bratberg finner Christian Andersen på backen. Andersen har troen på eget skudd (med god grunn) og sender ballen av gårde. Skuddet virker ikke å være altfor godt, men folk og køller i mellom forstyrrer keeper og ballen sniker seg nok en gang inn bak Elverums målvakt.

Dermed kan Brumunddal gå til pause med en ledelse på tre mål.

1. periode (1-1)

Brumunddals pauseprat går ut på å spille kontrollert, men få det første målet for å drepe denne kampen. Slik skulle det ikke gå. Elverum blir tildelt straffeslag midtveis i perioden. Sivert Øfstedal Lersveen er sikkerheten selv og setter ballen bak Jens Kristian Alhaug i Brumunddalmålet.

Brumunddal lar seg allikevel ikke vippe av pinnen og kontroller denne kampen godt. Rir av et par undertall uten store problemer. Elverum har riktignok noen kontringer i løpet av perioden og kampen, men dette tar nevnte Alhaug seg mesterlig av. En meget god kamp av Alhaug som får sin A-lags debut, etter å bli hentet inn da førstemålvakten Daniel Halvorsen er forhindret i å møte.

Marius Bogsveen ser ut som et nytt stjerneskudd i dala. Med to kasser i dag er han toppscorer i 2.div herrer. FOTO: Atle Sveen

I kampens siste minutt tar Elverum ut keeper i et siste forsøk på å hente opp igjen Brumunddal, men Brage Holmstrøm får tak i ballen og holder på ballen en god stund før han får tildelt frislag. Andersen finner Daniel Bråthen som er noe uheldig og setter ballen i stolpen på det tomme målet. Elverums keeper rekker å komme seg tilbake i buret, men nevnte Bråthen plukker opp egen retur og finner Marius Bogsveen foran mål. Han er sikkerheten selv og setter inn kampens siste mål sekunder før slutt.

Dermed blir det seier til Brumunddal som nå ikke har flere kamper før etter jul!