Tomas Hageberg skaper spenning i kampen, når han reduserer til 3-5

24.02.22
2.DIV HERRE
BRUMUNDDAL IBK – LILLEHAMMER IBK 3-6 (0-4)(0-1)(3-2)
Fagerlundhallen

Det hadde gått tre måneder siden forrige seriekamp for våre herrer. At det var lenge siden herrelaget hadde vært på parketten ble første periode ett tydelig bevis på. Lillehammer derimot ser ut til å være i kjempeform, de kommer fra en meget sterk seier over serieleder Ajer.

Det skulle ikke ta gjestene mer enn 39 sekunder å finne nettmaskene denne kvelden. Lillehammer kombinerer flott og Jonathan Ratejczak Moldjord lyser opp tavla for første gang i kveld. Drøye to minutter senere er samme mann frempå igjen og øker ledelsen til de røde fra OL-byen.  Halvveis ut i omgang gjør Lillehammer sitt tredje for kvelden, og det kan se ut som dette blir en lang kveld for våre karer. Og verre skal det dog bli. Anders Espe har stilt inn lasersikte på kjeppen i kveld, og prikker ett nydelig skudd i vinkelen bak en sjanse løs Brumunddals keeper. Dermed er står det 4-0 kvarteret ut i kampen.

Men så begynner hjemmelaget å våkne litt kan det se ut. Brumunddal kommer mer og mer inn i kampen, og skaper noen sjanser før vi går til første pause. Absolutt noe å bygge videre på til neste omgang, men Lillehammer har utvilsomt vært det beste laget i første omgang.

Brumunddal ser ut til å ha fått ristet av seg sjokket, og børste støv av både kropp og carbonkjepper til andre omgang. Laget er mer med på notene nå, men fortsatt er det et meget godt Lillehammer lag som styrer det meste av spillet. Vertene er ballsikre og kombinerer flott pasningsspill med gode bevegelser. Noe som gjør det vanskelig å forsvare seg mot. Men Brumunddal står i mot og perioden ender målløs.

Jens Kristian Alhaug spilte seg opp i kampen, og vartet opp med flere meget gode redninger.

I tredje periode er det hjemmelaget som kommer best i gang. Før minuttet er spilt kommer kveldens første redusering, signert Magnus Maller. Gleden blir noe kortvarig da Lillehammer igjen øker sin ledelse tre minutter senere.
Vi blir nå vitne til en mer åpen periode, hvor også Brumunddal er farlig frempå ved flere anledninger. Tretten minutter ut i perioden finner Lars Johan Bakkerud endelig veien til nettmaskene når han lader børsa fra distanse. Når Tomas Hageberg to minutter senere krangler ballen i mål fra slottet, blir det plutselig spenning i kampen igjen. Brumunddal kjører hardt resten av omgangen nå og jager ny redusering.
Håpet om poeng dør dessverre ut med litt under minuttet igjen, når dagens mann, Lillehammers Moldjord setter sin tredje for dagen, etter en vakker frislags variant fra egen sone.

Dette ble en kamp hvor Dala ikke var med fra start, og hvor tyve forferdelige minutter la grunnlaget for ett vanskelig utgangspunkt videre i kampen. Men etter en tung start spiller de seg inn i kampen igjen, og er tidvis med på notene. Brumunddal vinner siste perioden, og det er noe å ta med seg. Men det er liten tvil om at Lillehammer nok er det beste laget i serien akkurat nå, så da er det bare hjem å trene for alle som vil henge på.