GOTHIA SEIER I B-FINALEN FOR JENTER 12

Gothia 2024 – J12

For ganske nøyaktig ett år siden gikk gjengen inn dørene i Lundbystrandshallen og fikk en real vekker da det viste seg at vi skulle spille på store baner med store mål. Her må selvfølgelig hovedtrener ta alt ansvar for sjokket, men vi klarte å levere flere gode kamper til tross for mange reale nederlag. Seier i første kamp i B-sluttspillet ga en enorm boost og jeg tror ikke mange biler hadde forlatt parkeringsplassen før praten om Gothia 2024 var i gang. 361 dager senere var vi endelig på plass igjen i Gøteborg for sesongens soleklare høydepunkt!

Årets turnering består av 421 lag fra 7 ulike nasjoner. 1309 kamper fordelt på 15 haller og 25 spilleflater. Kan vel ikke bli bedre når man spiller innebandy 😊

Jenter12 bestod i år av 17 lag fra Sverige, Norge, Danmark og Tsjekkia.

Vi åpner årets turnering med et brak oppe i Partille Arena. Lomma FBC møter oss kl.15.00 torsdag og Lea bruker 6 sekunder på å åpne målkontoen. Nervene kan roe seg betraktelig og vi ruller på videre over 2x 15 min.  Tuva øker til 2-0 før Pernille setter to på rad, Oliwia setter 5-0 før Mari avslutter kampen med 6-0. En kamp vi dominerer fra første duell og fint kunne vunnet med flere mål. Målvaktene våre får ikke ett eneste skudd på seg, noe som vitner om at forsvarsspillet var på plass.

Show! Det ble show og innmarsj for jentene i Partille Arena

IBK Lund er dagens andre motstander kl.19.00, også denne kampen oppe i CL arenaen Partille. Lund skal vise seg å være et meget solid lag som spiller god innebandy krydret med fysiske dueller og gode målvakter. Vi jobber og kriger og holder 0-0 til det står igjen 2 minutter på tavla. Et meget pent Lund angrep ender med en nydelig tversoverpasning som setter Tone helt ut av spill og vi taper 0-1. Dette er til tross for tapet kanskje den beste kampen vi spiller i turneringen der vi virkelig får brynt oss fysisk og må henge sammen lojalt spesielt defensivt. Med litt flyt og bedre uttelling kan vi vinne denne kampen som lever hele veien.

Pernille S. Andersen blir toppscorer for Dala under Gothia med 6 mål.

Fredag morgen går turen ut til Quisthallen som minner mer om en gymsal sammenliknet med Partille. Det er god stemning i troppen og jentene har virkelig troen på at gårsdagens tap skal revansjeres skikkelig. 1-0 etter 2 minutter fra et solid backsskudd signert Martina før Henriette åpner målkontoen i samme bytt sekunder senere. Skuldrene senkes tidlig og vi maler på videre. Lea setter 3-0 og 4-0 før Pernille setter pauseresultatet til 5-0. Stålkontroll og nok en periode uten skudd på målvakten vår. Vi blir enige om å bare trykke på og tidlig i 2.periode øker Emma til 6-0 før samme Thorsen setter 7-0 som blir sluttresultatet. En kamp vi slipper til to skudd på eget bur. Nok en solid prestasjon og humøret er på topp.

 

Fredagens andre kamp spilles mot Nybro IBK i Partillebohallen. Mange faktorer (uten å nevne noen av de spesifikt) gjør at vi får veldig mange ulike energilekkasjer. Vi klarer aldri helt å komme opp i press og tempo selv om det står 1-1 til pause. Scoring av Lea til 1-1. Tidlig i andre periode henger vi nok en gang ikke helt sammen og Nybro tar ledelsen 2-1 som holder seg til det står igjen noen få minutter av kampen. Trenerteamet og undertegnede spesielt får ta hovedansvaret for at det blir litt kaos når vi tar ut målvakt i et forsøk på 6 mot 5 spill og Nybro setter både 3-1 og 4-1. Håpet om A-sluttspill er dessverre ute og stemningen er temmelig dårlig ut av garderoben.

Cup er heldigvis slik at kun noen få timer etter kampslutt får man nye muligheter til å revansjere seg. Tilbake i Quisthallen møter vi Surte IS IBK til gruppespillet siste kamp. En kamp som egentlig ikke betyr noen verdens ting da vi uansett (foruten et 10-0 tap) blir nr. 3 i gruppen. Jentene er fortsatt temmelig frustrerte over dagenes andre kamp og er helt klare for å la sinnet gå ut over Surte kl.18.20 fredag kveld. Nok en kamp vi åpner med fullt trykk og Helle åpner endelig sin målkonto og setter 1-0 etter snaut 2 minutter. Pernille øker til 2-0 etter rundt 7 minutter før Tuva 3-0 som blir endelig resultat. Nok en kamp vi dominerer fra første duell og fint kunne ha vunnet med flere mål. Nå venter B-sluttspill lørdag.

Tidlig lørdag morgen blir Fredrikshavn Blackhawks klare for kvartfinale mot oss. Kl.17.10 står vår første kamp for dagen på skjemaet. En litt spent jentegjeng og ikke minst trenerteam går en kort tur ned til Idrottshøgskolan der kampen finner sted. Alltid litt spennende å se energinivået etter en lang dag uten aktivitet. Vi får en verst tenkelig start på kampen og danskene tar ledelsen rett fra første duell da vi ikke ser helt ut til å være klare for kamp fra start. Vi senker heldigvis skuldrene og skjønner at det er lenge igjen av kampen. Vi maler på og 1-1 sitter etter 9 minutter, signert Pernille. Rett etterpå setter Karen sitt første for helgen. Vi fortsetter trykket og slipper ikke veldig mye til bakover selv om danskene av og til klare å sette litt trykk på oss. Henriette vrir og vender før hun setter 3-1. Endelig litt ro i rekkene, i hvert fall i noen minutter frem til 3-2 sitter i nota, nok en gang i første bytt etter pause. Ikke bra nok å være så sløve fra start i begge perioder. Vi stresser det heldigvis ikke til og Lea setter 4-2 etter en vanvittig tversoverpasning fra Erle før Erle rett etterpå setter 5-2 og spikeren i kista! En enorm lettelse blant jentene som nok kjenner litt på Cup-spillet.

Karen Børkesveen Lyngby i fint driv mot  FBK Dracice Horice

Dagens andre kamp spilles kl. 21.45, nok en gang oppe i Partille Arena. Ønskene våre oppfylles på rekke og rad og endelig får vi Tsjekkisk motstand i Gothia. Der vi tidligere, også i 2023 kun har møtt svenske lag har vi nå to på rad mot annen motstand.

Sein kampstart kan bety en sliten gjeng, men jentene har tydeligvis tatt til seg en del lærdom om hvile og ernæring. Nesten samtlige møter uthvilte og klare for krig i semifinalen mot FBK Dracice Horice! Etter en heftig innmarsj setter vi trykk på matchen. Vi skaper sjanser, men kampen lever voldsomt. 5 minutter ut i 1.periode kommer Pernille opp fra sin backplass på frislag og 1-0 er et faktum. Vi dominerer kampen men klarer ikke helt å få hull på en solid tsjekkisk målvakt og etter 20 min sitter 1-1 på straffeslag. Vi blir enige i pausen om å senke skuldrene og ha det gøy. Tidlig i 2.periode får vi nok en gang frislag i god posisjon. Tuva ruller perfekt til Emma som måker ballen i nota, 2-1! Ledelsen holder seg i 7 minutter før 2-2 er et faktum på et litt heldig mål imot. Kampen lever voldsomt og jentene jobber steinhardt både fremme og bak på banen. Så, etter 30 min faller avgjørelsen. Emma vrir og vender med ballen bak mål før hun setter fart ut i farlig sone. Kaster ballen mot mål og treffer en uheldig tsjekkisk back før ballen går i mål. Veldig fortjent både for laget og Emma som jobber utrettelig hele kampen. 3-2 og finale på søndag!!!

Det ble full jubel da finaleplassen ble sikret lørdag. 

Dagen da treneren trodde utsjekk og reise hjem kl.11 sto for tur betyr nå plutselig finale kl.12.10 og potensielt historiens første triumf i Gothia for et lag fra Innlandet Bandyregion. Gantofta IBK er dagens motstander, et lag vi tapte 3-1 for i åpningskampen i fjor (halve laget er med i år også!). Det er en tydelig preget gjeng som sitter i garderoben før match. Nervene er i høyspenn, kanskje for første gang mest hos jentene selv. Vi blir uansett enige om at en normal prestasjon fra vår side skal være godt nok for seier. Innmarsj og god trøkk fra publikum setter en morsom ramme på finalen som vi tar tak i fra første duell. 1-0 sitter etter 11 minutter. Pernille skyter fra høyt i banen og Mari med trafikk foran målvakt styrer ballen i mål. Ledelsen holder seg i nesten 10 minutter, men Gantofta utligner i siste spilleminutt i 1.periode etter et nydelig skudd. Vi scorer ett mål til ved Helle før pause som mest sannsynlig blir korrekt annullert da pausesignalet går før ballen passerer mållinjen. Så nære for Helle som er tydelig frustrert over den avgjørelsen. Litt mental hjelp der så er pausepraten klar. Vi blir enige om å holde oss til konseptene og jobbe skjorta av oss de siste 20 minuttene av Gothia 2024. Tidlig i 2.periode for Gantofta et litt tilfeldig mål da ballen spretter litt plutselig inn i vårt mål. Nå må alle opp i de berømte ringene. Vi skaper nok sjanser til å score flere mål, men vi må vente til 29 spilte minutter før Oliwia setter en meget fortjent utligning, 2-2! Kampen bølger litt frem og tilbake men motstanderen skaper ikke veldig store sjanser imot. Nå handler det først og fremst om å få satt det avgjørende målet. Med snaut 2 minutter igjen av kampen finner Helle en liten åpning oppe i vinkelen og avgjør finalen til 3-2 seier! En nydelig avslutning og heftig revansje for det annullerte målet i 1.periode. Jubelen står i taket blant jentene, foresatte griner og trenerteamet har mer enn en klump i halsen da sluttsignalet går. Pokalutdeling rett etter kampslutt smaker deilig og jentene kan signere seg som historiske i både klubb og Region sammenheng. Definitivt en av de største prestasjonen i klubbens 20 år lange historie!

Mandag møtes vi igjen til trening og ryktene om Gothia 2025 har visst allerede begynt å svirre.

 

Heia Brumunddal J12!

 

-C- 

 

 

Comments are closed.