GOTHIA 2024

Gothia Innebandy Cup er en av verdens største og mest internasjonale innebandyturnering.  I år deltar hele 421 lag fra sju forskjellige nasjoner og det spilles 1309 kamper fordelt på 28 haller i Gøteborg, Sverige. 

I 2023 var første gang Brumunddal Innebandyklubb var representert, gjennom vårt J11 lag. I januar gjentar de suksessen og reiser for andre gang. De får følge av klubbens G15 lag, som gjør sitt første inntog til Gøteborg. 

Reisevante jenter
Med manglende konkurranse tilbud for jenter i Innlandet, deltar vårt J13 lag til daglig i seriespill i Oslo/Akershus Bandyregion, og spiller alle sine kamper i omegn av Oslo området for andre sesong på rad. Det betyr flere turer sørover på E6 hver måned. Uten ivrige og støttende foreldre hadde nok ikke dette vært mulig, men når man ser iveren disse jentene har etter å spille innebandy, er det ikke vanskelig å skjønne at det ikke er gøy å stille opp. 

God matching 
I OABR-serien finner vi også kanskje noen av landets beste jentenelag i nevnte aldersklasse. Det betyr at laget får bryne seg mot noen flere av de beste lagene i landet.  Her finner vi blant annet flere store klubber som Tunet, Ull/Kisa og Nittedal. At jentene tar juleferie på en meget solid sjette plass er særdeles sterkt. Det å spille mot noen av de beste, gjør at laget står godt rustet til det som venter dem tidlig i januar. 

Helt unikt samhold
Samholdet i laget er noe helt spesielt. De viser en enrom idrettsglede både på og av banen, og de tilbringer flere timer i hallen enn de aller fleste. Om de ikke er på plass og trener selv, ser de på andre lag som trener eller spiller kamper. Laget har tre treninger i uken, og flere hospiterer også opp til både Gutter 13 og Gutter 15. Det er en ivrig og treningsvillig gjeng, og flere hjelper også til rundt klubbens treninger når det kommer til yngre jentelag. Jeg tror jeg aldri har vært innom hallen uten å møte på MINST en av disse blide jentene. 
I ryggen står ett solid trener apparat, og ikke minst en særdeles ivrig foreldregruppe, som stiller opp på dugnader for jentene, tilbereder kveldsmat i hallen, og kjøre de land og strand. 

Laget har jobbet utallige dugnadstimer for å skaffe til veie midlene til en slik tur. Troppen teller totalt 25 jenter, og har med det kanskje den bredeste troppen i hele Norge! Hele 21 jenter drar nedover 4. januar, hvor de skal får bryne seg på fem Svenske lag i innledende runder. 

Gutta slår følge
Jentene får følge av klubbens Gutter 15 lag, som gjør sin første tur Gothia Innebandy Cup.  Etter jentenes positive opplevelse med Gothia i januar 2023, ble det fort bestemt at også de skulle være med året etter. 

Klubben har en meget dyktig og ivrig 2009 årgang, som det er viktig å beholde i årene som kommer. En slik tur er viktig for å knytte bånd, gode relasjoner og lagbygging. Et langsiktig mål og noe å jobbe imot. Med en minst like ivrig og entusiastisk foreldregruppe i ryggen, har laget jobbet utallige dugnadstimer samt skaffet sponsorer for å komme i mål. 

12 gutter med følge reiser til Gøteborg i januar hvor de skal få prøve seg mot lag fra både Sverige og Tsjekkia. Hvor kult er ikke det?! 

Det er nok to både spente og nervøse lag som tar turen til Sveriges nest største by 4. januar, men vi kan love de en opplevelse for livet.  
Brumunddalibk.no ønsker dere lykke til!

Comments are closed.