G13: UTROLIG JEVNT MOT SERIELEDEREN

G/J-13: Bortekamp på hedmarkstoppen – Fantastisk spill, men Ajer trakk det lengste strået

Ajer IBK – Brumunddal IBK 2-1 (2-1, 0-0, 0-0)

Solid forsvar, gnistrende angrepsspill og fantastisk keeperspill – det er stikkordene fra denne kampen.

For Dala i dag så stilte vi med følgende lag:

Målvakt: Johannes Bekkevold Pettersen
Backer/Forsvar: Henrik Jevanord Svanheim, Adrian Mikkelsen, Markus Bråten og Henrik Lindberg
Angrep: Jonathan Vestli Engebakken, Ivan Moen Tøraasen, Magnus Cocozza, Eirik Stenberg, Mattis Grønvold, Jonas Taskerud Rosenlund og Vetle Rosenlund

1. periode: 2-1

Det er kanskje få ting som motiverer Brumunddal IBK, som når Ajer IBK står på andre banehalvdelen. I dag er intet unntak. Før kampstart har vi fokus på å være tett på motstander, trygge i pasningsvalg og effektive fremover. Stole på egne ferdigheter, stole på lagkamerater – og spille for drakta.

Det går ikke lenge før de første sjansene kommer i denne kampen. To lag med gode offensive og defensive kvaliteter og begge har også sjanser tidlig. Ajer får dagens første mål etter drøye 2 minutter. En liten tellefeil og litt tur gjør at Johannes må plukke ballen ut av eget nett. Vi kvikner til litt og produserer en god del fremover – og 6:30 ut i perioden får Jonathan kranglet inn utlikningen! 1-1 og like langt.

Dessverre holder ikke ledelsen mer enn i 1,5 minutt. En Ajer-spiller får stå umarkert foran mål, vende opp og skyte den utakbart i krysset. Resten av perioden ebber ut uten flere scoringer – selv om det er sjanser i begge ender.

1. periode: 0-0

Det er to ting vi hovedsakelig har fokus på inn mot neste periode. Tettere på motstander som står foran vårt mål – og å vinne krigen foran målet dems.

Perioden må kunne sies å være spennende og underholdsningsrik for de som ser på fra tribunen – og neglebitende for oss som spiller og er på benken. To keepere som begge har bestemt seg for å stenge buret totalt, og solid defensivt spill fra begge lag. Men det spilles aldri 15 minutter innebandy uten gode sjanser – og begge lag har sine gode muligheter for mål. Nærmest er kanskje vi når Magnus spilles på blank – men keeper kaster seg over og får reddet. Johannes briljerer også i vårt mål med mange flotte redninger – og har tydeligvis fått seg en ny «vane»… fange ballen med ei hånd som om det er det letteste i verden.

Perioden ebber ut uten flere scoringer – og nerven i kampen er til å ta og føle på.

Vi gjentar det samme før siste periode – og sier at nå må vi virkelig gi alt i siste 15. Dette er en kamp som er vår til å vinne.

Siste periode blir veldig lik den andre. Det kjempes hardt, reddes, skytes og blokkeres.. det er heroiske tilstander – men målet lar vente på seg. Det er nærme 2-2, før det minuttet etterpå er nærme 3-1. Med 2,5 minutt igjen på klokka så tar vi timeout.

Nå gutter – nå gir vi alt! Vi må tørre å risikere litt siden det er vi som ligger under. Vi kjører på alt vi har nå i jakten på en utlikning! Beskjeden er gitt – og gutta er særdeles tent og motiverte for siste del av kampen.

Klokka tikker – og vi får sjansene våre. De siste 2,5 minuttene så har vi 5 avslutninger, 3 av dem går på mål. Dessverre reddes alle 3 – selv om vi er så nær så nær. Det ebber ut med 2-1. Nok en målløs periode – men med spillet som foregikk så er det et lite under og vitner om gode spillere i alle ledd på begge lag.

Litt til slutt

Dette er for meg den beste kampen jeg har sett i år – og de som har vært rundt laget i flere år sier det nærmest er historisk beste gutta har prestert.

Johannes – står som en levende vegg. Vi får to imot i første periode – med deretter er det stopp. Med god støtte fra laget defensivt, så plukker han alt som kommer igjennom. Han holder nullen i 37 sammenhengende minutter!

Henrik S – Rolig, går i alle dueller som trengs og gir de rundt seg gode arbeidsforhold da han posisjonerer seg riktig hele tiden. For en forsvarsspiller!

Adrian – Blikk, ro og sikker. Han fremstår som en forsvarsbauta som posisjonerer seg så bra og gjør knallgode valg. Særdeles imponerende kamp. En bauta uten like!

Henrik L – Rask, vinner dueller – men det som imponerer mest er de solide pasningene oppover i banen. Han slår dem kontant, direkte og presist i og langs vant. Slikt blir det også gode sjanser av!

Markus – Rask, uredd og direkte. En som virkelig går i og har et ønske om å få ballen unna målet vårt. Gjør en særdeles god innsats på backplass. Har nå spilt alt unntatt keeper denne sesongen, og han klarer alt!

Jonathan – Kapteinen går foran som et godt eksempel. I alt fra oppvarming til bytter og spill. Til tross for litt laber form så møter han opp og gir alt. Gir oss et skikkelig krigermål og skaper mange sjanser. God til å holde på ball og skape farligheter!

Ivan – «Jeg er fart». Jeg tenker litt på Lynet McQueen når jeg ser på Ivan spille. Ballsikker som få, ekstrem hastighet og totalt uredd. Skaper utrolig mange sjanser, men gjør også gode valg når han spiller ballen tilbake til forsvaret for å starte på nytt eller vri spillet.

Magnus – Styrke, blikk og skudd. Det er kjennetegn vi så gode beviser på i denne kampen. Han er sterk i dueller, godt blikk som leder til gode pasninger – og et heidundrende skudd. Viser også frem finterepertoaret mot slutten – det må vi se mer av!

Eirik – En som virkelig har funnet sin plass som center. Perfekt balanse mellom angrep og forsvar. Bryter utrolig mange baller og skaper sjanser. Gir også vingene sine gode arbeidsforhold, pluss at han er utrolig god til å sikre backene sine ved behov. Gir god balanse i laget.

Mattis – En gutt med x-factor. Får seg en kakk i første periode – men biter tenna sammen og er i gang igjen til andre perioden. God kriger langs vant, og har vist ved flere anledninger at innsats = sjanser. Når Mattis gir jernet så er det få som står imot. Lurt skudd og et godt blikk

Jonas – Jobber knallhardt for å finne sin plass som center – og tar nye store skritt for hver eneste kamp og trening. Dekker rom defensivt og er en som gir totalt jernet hver eneste gang. Bidrar sterkt offensivt med bevegelse og tilgjengelighet. Skaper også flere gode sjanser!

Vetle R – Som Jonas – her er det full fræs. Jobber knallhardt og bidrar med press offensivt, og sugende defensive løp som hindrer farlige overganger imot. Det er få som løper fra Vetle – og det er hans viktigste egenskap. Skaper sjanser i form av press og å være en real klegg på mostanderen.

Det er så utrolig mye mer jeg kunne skrevet på hver spiller – for innsatsen, mestringen og alt er bunnsolid. Gutta selv var veldig fornøyde med kampen, men naturligvis litt surt at det ikke gir poeng. Men vi reiser fra Hedmarkstoppen alle mann med en sabla god følelse. Følelsen av mestring, utvikling – og en sabla god jobb som lag.

Vi ble enige om at neste gang vi møtes – da er vi i Fagerlundhallen… Og da… DA skal vi ta dem!