G/J-13: Feil side av mjøsa, og en tur til de dype skoger…

Gjøvik IBK – Brumunddal IBK 1-8 (1-3, 0-4, 0-1)
Elverum IBK – Brumunddal IBK 4-6 (1-2, 0-3, 3-1)

Først en tur over Mjøsbrua til de på feil side av mjøsa, men med best utsikt – så en tur til de dype skoger langs Glommas bredder…

Borte mot Gjøvik IBK – en effektiv dag på jobb.

For Dala stilte følgende spillere mot Gjøvik:

Målvakt: Vetle Ødegård
Backer/Forsvar: Ole Anders Nysæter, Anders Ihrstad Henriksen og Adrian Mikkelsen
Angrep: Tobias Aschim Smeby, Tobias Svennebye-Jacobsen, Vetle Rosenlund, Mattis Grønvold, Niklas Bråthen og Jonathan Vestli Engebakken

Kampen:

Gutta møter opp etter juleribbe, lutefisk, medisterkaker, pinnekjøtt, fortnite og annen moro – for 2023s første kamp. Sist vi var på besøk på Gjøvik vant vi 0-3, en kamp hvor vi hadde god kontroll defensivt, men var litt slurvete og uheldige fremover. Skuddene satt rett på keeper, i metallet og i håndballemålet bak vantet. Denne gangen ville vi det annerledes – vi skulle være mer effektive, spille mer pasninger, men samtidig holde tett bakover.

Det er egentlig oppsummeringen av kampen. Veldig solide i forsvar, og langt mer effektive fremover på banen. Tobias A, Tobias S, Vetle, Niklas, Mattis, Jonathan og Adrian kommer alle I målprotokollen med mål og/eller assist. Anders og Ole Anders holder full kontroll i de bakre rekker og er særdeles viktige for at vi kun slipper inn ett mål.

Flere av målene våre kommer av godt defensivt spill hvor backene våre vinner ballen, spiller opp på en ving som så skaper mange sjanser i både skudd og pasninger til de andre offensive spillerne. Utrolig moro når vi på det ene målet har alle 5 spillere på ballen før den settes i mål. Ole Anders vinner ballen i rundvant, sender den bak mål til en ledig Anders. Anders slår opp langs vant på Vetle som spiller på tvers til Tobias A – som finner Niklas alene foran mål og rett i nota. Et ekte lagmål!

Slike «lag-sjanser» skapte vi flere av – og det mest positive for oss trenere er nettopp det at vi spiller som et lag. Vi støtter hverandre, praten begynner å fungere – og vi er kjempeflinke til å gi hverandre ros og støtte underveis i kampen. En solid kamp fra ende til annen!

Borte mot Elverum IBK – en ekstremt solid kamp.

For Dala stilte følgende spillere mot Elverum:

Backer/Forsvar: Ole Anders Nysæter, Ivan Moen Tøraasen og Henrik Jevanord Svanheim
Angrep: Tobias Aschim Smeby, Tobias Svennebye-Jacobsen, Vetle Rosenlund, Arin Nordskog Pedersen, Erik Stenberg, Markus Bråthen, Jonas Taskerud Rosenlund, Henrik Lindberg og Johannes Bekkevold Pettersen.

Sist vi spilte mot Elverum ble det en tett kamp som tidvis ble veldig fysisk. Vi forberedte oss godt og snakket mye om det å spille vårt spill, og samtidig ha det moro. Alle gutta har blitt bedre og bedre i pasningsspill og å spille som lag – og det skulle vise seg i denne kampen også.

Første periode er knapt startet før vi får dagens første mål. Tobias A sender ballen til Vetle R som setter dagens første etter bare 29 sekunder! Og etter 55 sekunder setter samme duo dagens andre! Etter denne pangstarten så blir det sjanser begge veier – men for dala gjør en kombinasjon av godt forsvar og god keeper det slik at vi kun slipper inn ett mål denne perioden. Vi har mange sjanser men klarer ikke sette ballen flere ganger forbi en god Elverums-keeper. 1-2 til oss til første pause.

I andre periode fortsetter det i stor grad som i den første. Det blir 3 mål denne perioden også – men denne gangen er alle i favør gutta fra Dala. Ivan setter to og Tobias A får også et velfortjent kriger-mål. Til pause leder vi 1-5 ganske så fortjent!

Tredje periode blir en kamp med enda flere sjanser begge veier – men keeperne i begge ender holder buret reint de første 10 minuttene av perioden. Så får Elverum 2 raske mål og stillingen er 3-5 med 4,5 minutt igjen å spille. Det fysiske spillet til Elverum øker og frustrasjonen deretter når det ikke bærer frukter – og symbolet på det kommer med 1,5 minutt igjen å spille. En pasning oppover mot rundvantet til Elverum utløser en løpsduell mellom Arin og en Elverum-spiller. Arin kommer først frem, men han blir kraftig dyttet mot vantet og går over ende. En velfortjent 2-minutter til Elverum. Arin kommer seg til benken ganske så forslått – men han skal ha for en fantastisk innsats på det løpet og krigervilje for å komme først til ballen – noe han klarte.

Vi får et mål 20 sekunder senere og øker da til 3-6. Kort tid etter så får Elverum en ny redusering, men etter dette kontrollere vi kampen og seieren i havn til 4-6!

En fantastisk kamp av en gjeng som virkelig gir alt for drakta vår. Det er så utrolig morsomt å se hvordan denne gjengen er et ekte lag. Vi skryter av hverandre, støtter hverandre – og når noen blir skadet så er alle genuint bekymret og enige om å kjempe ekstra i neste duell for å ta igjen i form av god innebandy.