J11: FLOTT INNSATS UNDER GOTHIA


Gothia Innebandy Cup – Gøteborg 2023

7 nasjoner, 411 lag og 1319 kamper avviklet på 4 dager. Smak litt på de tallene. Verdens største Innebandy-Cup var stoppested for Brumunddal J-11 tidlig ei helg i januar. Jentene hadde gledet seg i nesten et år men lite visste de vel egentlig om hva som ventet i det vi møtte opp i Gøteborg, nærmere bestemt Lundbystrand Arena 5.januar.

Undertegnede hadde naturligvis tatt turen litt tidligere for å se til fasilitetene og litt dårlig forberedt til å møte full bane og seniormål må jeg ærlig innrømme. Jentene lurte også voldsomt på disse dimensjonene og følte nok at «alvoret» tok de tidlig. 18 spilleglade jenter ble på tross av dette enige om å la spillet snakke for seg og legge ned en skikkelig innsats uansett forberedelser. Det hjalp nok også litt på at vi i lengre tid har forberedt jentene på å møte jenter som primært er året eldre og at nivået kom til å bli et helt annet enn vi møter til vanlig.

 

Grantofta IBK – Brumunddal IBK

Kl.15.40 står vi klare til første match hvor Gantofta IBK møter oss på motsatt banehalvdel. Vi kommer fint ut og kampen er jevnspilt. Etter 25 minutter scorer Helle lagets første mål for turneringen og vi leder! Meget god stemning men kreftene begynner å ebbe noe ut etter lange bytt og store områder å dekke. Vi fullfører en god kamp som til slutt ender med et noe småsurt tap 1-3. Vi er med hele veien men klarer ikke helt å holde ballen i laget og blir mye løpende uten ball. Nå handler alt om å nullstille inn mot kveldskampen kl. 20.40 mot CL98IC 1. Et lag vi allerede har notert har nedsablet et annet lag i pulja.

Mellom første og andre kamp blir det tid til innsjekk og litt hvile på Elite Park Hotel Gøteborg. Et meget fint hotell som jentene trives godt på både som badearena men også som tumleplass for gjemsel i løpet av helga. Felles avgang fra hotellet blir «tradisjon» og det er en spent gjeng som går de få hundre meterne ned til bussen for avreise mot Lundbystrand Arena. Kanskje for noen helgens høydepunkt med to-etasjers buss til og ifra arenaen 😊

Brumunddal IBK – CL98 IC

CL98IC skal vise seg å være et meget habilt lag. Det vil si, de har en meget god kaptein som virkelig setter tempoet for sitt lag. Det går ikke 1 minutt før første ball ligger i nettet vårt og noen tunge minutter ligger foran jentene våre. Vi blir periodevis spilt rundt og balltempoet blir for høyt og vi klarer ikke å ta duellene. Erle scorer lagets 2. mål for turneringen som ikke kan si å bli noe annet enn et trøstemål. 1-13 på tavla og vi må bare erkjenne at vi møtte et bedre lag denne kvelden. CL98IC skulle gå hele veien i B-sluttspillet og vant dette i en finale mot vår 1/4 -finalemotstander Tranemo.

Vi blir raskt enige etter kampen at dette var det bare å legge bak seg og nullstille igjen for en ny dag med innebandy. Allerede kl.06.45 fredag morgen satte vi på nytt nesen mot bussen og en innholdsrik dag med hele tre kamper!

Brumunddal IBK – Malmhaug

Malmhaug IBF er dagens første motstander kl.08.00. Der CL98IC var et lag med en stjerne kunne dette laget skilte med flere spillere med høyt ferdighetsnivå. Ballen spilles rett og slett for raskt og presist til at vi klarer å komme i gang med noe som helst. Vi blir litt statister og kampen ender 0-8. Vi klarer å stramme det til litt i 2.periode og tar med oss dette videre. Det skal legges til at dette laget tapte knepet sin semifinale i A-sluttspillet. 

Garderobepraten er konstruktivt, og vi må bare lære av dette og nullstille for hver kamp. Vi møter tross alt jenter som har spilt i mange år og som i tillegg er primært året eldre (mistanke om et par år på noen også 😊). Vi er også skjønt enige om at turen handler om langt mer enn bare prestasjoner på bana. Det sosiale er minst like viktig, og vi skal bygge lag og kultur for tiden fremover.

FBC Karlskrona – Brumunddal IBK 

Kl. 14.00 står et nytt lag på motsatt banehalvdel. Denne gangen FBC Karlskrona. En hyggelig samtale med treneren deres før kamp hvor han kunne avsløre at dem var «Rätt Bra!» skulle vise seg å stemme temmelig godt. I likhet med Malmhaug kunne dette laget også skilte med et godt kollektiv. Vi klarer ikke å gjenskape den gode 2.perioden mot Malmhaug fra start og tavla viser 0-7 etter 1.periode. Igjen skal vi klare å hente oss litt inn igjen og klarer å møte dem litt bedre og tetter bedre rom. Det ender allikevel med 0-11 i sekken og dagens andre store nederlag var et faktum. I likhet med Malmhaug taper også Karlskrona knepent sin semifinale i A-sluttspillet. Dette underbygger bare mistanken vår om at vi hadde havnet i en knallhard pulje.

Stemningen er fortsatt god til tross for en tung dag så langt. Vi må igjen bare nullstille, prøve å få i oss energi og ikke minst tenke på andre ting. Shopping, bading og andre sosiale aktiviteter står på agendaen før dagens siste match mot Landvetter kl.18.20.

Landvetter IBK Wings – Brumunddal IBK 

Dagens siste kamp skulle heldigvis bli av det jevnere slaget. Vi klarer å ligge bedre samlet som lag og justeringene våre på rekkene ser ut til å gi en god effekt. Vi står bedre samlet bakover samtidig som vi klarer å skape flere sjanser offensivt. Til tross for godt spill sliter vi litt med uttellingen og vi havner bakpå med 0-2 til pause. En tidlig baklengs i 2.periode og kampen virker kjørt. Kun minuttet senere setter Erle sitt 2.mål for turneringen og vi er i kamp igjen. Vi klarer ikke å omsette sjansene våre og vi taper dessverre 1-4 i en jevnspilt match som kunne vippet begge veier. Dette ble på tross av tap en positiv opplevelse for jentene våre som er virkelig gira for sluttspill lørdag morgen.

En spillemessig relativt tung dag rundes av med en meget hyggelig middag på Olivia Gøteborg. Jentene samles på tvers av skolekretser og tidligere «konstellasjoner» noe som er selve essensen med en slik tur. Jentene (og vi foresatte) koser oss med god mat og lystig selskap før vi finner senga. Morgendagen bringer «Vinn eller forsvinn» i B-sluttspillet mot IBK Bergum.

Kvelden før bar virkelig frukter og ga ekstra energi inn i spillegruppa. Allerede i garderoben før match kunne vi i trenerteamet føle en konsentrasjon i spillergruppa vi ikke har sett alt for ofte tidligere. Vi blir enige om å gi jernet og virkelig kjempe til det siste. Alt jentene ønsker seg er en eneste seier! Skal 1/8-delsfinalen bli den forløsende faktoren?

 

IBK Bergum – Brumunddal IBK 

Vi går ut i 100 og tar tidlig kommandoen i kampen. Vi skaper flere sjanser og står mer samlet defensivt. Etter 9 minutter tar vi ledelsen ved Henriette etter herlig kriging oppe i offensiv sone. Etter 15 minutter er vi litt uheldige og 1-1 er et faktum. Nå vipper kampen litt, men vi føler allikevel at vi har gode muligheter. Vi må bare få omsatt sjanser i mål. 17 minutter spilt og endelig begynner vi å frakte litt mer ball over soner. Pernille setter 2-1 til enorm jubel fra benk og tilskuerplass. Troen er så til de grader til stede og vi fortsetter å trykke etter. Vi rir først av en 2 minutter før Helle setter sitt andre for cupen og 3-1 på tavla. Nok en tominutters utvisning ris av og jubelen står i taket når sluttsignalet går etter 40 spilte! Endelig skulle vi lykkes. Smilende går rundt hos jentene og sjelden har det vært bedre stemning i en buss på returen tilbake til hotellet.

Målet er langt på vei nådd og vi kan senke skuldrene inn mot ¼-finalen senere på dagen. Da venter Tranemo på motsatt banehalvdel. Vi føler på mange måter at jentene er litt «fornøyde» og beina begynner å bli slitne. Vi er også klare på at lagene blir bedre og bedre etter hvert som vi nærmer oss finale.

Tranemo IBK – Brumunddal IBK 

Kl. 15.40 blåser dommerne i gang 1/4 – finalen i B-sluttspillet og vi har vel allerede igjennom garderobepraten og oppvarmingen anelser om at vi skal jobbe hardt for å finne igjen samme energinivå som tidligere på dagen. Vi møter igjen et solid kollektiv, men vi gjør det periodevis veldig vanskelig for oss selv når vi ikke følger løp eller teller opp rundt oss. 0-2 før vi har spilt 1 minutt setter standarden for denne kampen dessverre og vi klarer aldri å omstille i noen faser av spillet. 0-11 etter 40.min og Gothia2023 er over for vår del.

Kort oppsummert har dette vært en enorm opplevelse og jentene snakker allerede om Gothia 2024. Da skal vi stille bedre rustet både fysisk og taktisk samtidig som undertegnede lover bedre forberedelser rundt banestørrelse og målbur 😉 Takk til alle jentene og foresatte som gjorde dette til en opplevelse jeg håper jentene aldri vil glemme! Heia J11

 

 

 

Comments are closed.