G/J13: SOLID KOLLEKTIV GA SEIER MOT GAUSDAL

Erle, Helle og Pernille sto for 3 av målene da G/J13 laget vant onsdag kveld

G/J-13: En fantastisk bra kamp av GJ13 i Gausdal!

Gausdal IBK – Brumunddal IBK 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)

En utrolig morsom kamp for spillere og fremmøtte i Gausdal Arena! Laget fra Dala viste frem flott spill og lagarbeid hele kampen igjennom!

For Dala i dag så stilte vi med følgende lag:

Målvakt: Oliver Kongsrud Smedsrud
Backer/Forsvar: Ole Anders Furuseth Nysæter, Henrik Lindberg, Johannes Bekkevold Pettersen og Eirik Stenberg
Angrep: Tobias Aschim Smeby, Helle Jevanord Svanheim, Tobias Svennebye-Jacobsen, Erle Floberghagen, Vetle Rosenlund, Oskar Skaugen Hovde, Gabriel Håkerud Lierhagen, Pernille Sambu Andersen og Jonas Taskerud Rosenlund

1. periode: 0-1

Vi spiller kampen med 2 backpar, og 3 offensive rekker. Og vi kan egentlig oppsummere alle sammen på samme måten: Fantastisk!

Vi snakker i garderoben om å spille ballen til hverandre, jobbe for hverandre, løpe masse og hjelpe hverandre både i angrep og i forsvar. Og det må man virkelig si at alle sammen gjør hele kampen igjennom! Fra første stund så blir det oppspill langs vant, etablering av angrep og masse sjanser som skapes. De tre offensive rekkene våre produserer sjanser hele tiden. Vi får ett mål i den første perioden, og det kommer allerede etter drøye 2 minutter. Vetle og Johannes samarbeider godt, og sistnevnte sender av gårde en suser i krysset! Hele perioden ut blir mye nesten. Nærmest alle sammen har minst ett skudd på mot målet til Gausdal – men enten skyter vi utenfor eller så er det en solid sisteskanse som redder forsøkene våre.

1. periode: 0-2

I pausen kan vi bare konstatere at vi har det kjempemoro, og at ting fungerer bra. Vi er enige om at vi må være litt flinkere på å legge ballen oppover langs vantet, og ikke like mange pasninger gjennom midten. Vi var flinke til å vinne ballen tilbake, men det skapte noen sjanser for Gausdal som ikke hadde kommet om vi heller spilte opp langs vant.

Andre periode er enda mer solid enn den første. Og snaue 2 minutter ut i perioden får vi vårt andre mål for dagen. Den offensive rekka bestående av Pernille, Helle og Erle bosetter seg i Gausdal sin sone fra start. De spiller flott spill – og er knallsterke i duellspillet. Slikt blir det sjanser av, og Pernille får sette inn et knallgodt skudd etter pasning fra Helle.

Den offensive rekka vår bestående av Oskar, Jonas og Tobias A har også skikkelig sving på angrepsspillet sitt – og skaper mange sjanser. Tobias A har flere skudd, Oskar har en trippelsjanse som en god målvakt får avverget, og Jonas har også sine muligheter. Det beste er at de klarer å etablere spill og pasningene dem imellom er veldig bra. Defensivt har de også stål kontroll og er kjempeflinke på å jobbe hjem de få gangen vi mister ballen.

Siste rekke er Vetle, Gabriel og Tobias S – og man kan si nøyaktig det samme om dem. Tobias S er knallgod på å gjøre seg spillbar og er den som starter det meste av offensivt spill for disse gutta. Vetle jobber som en helt og er over alt. Han er også veldig god på å bruke backene sine når han blir presset, noe vi så på første målet for dagen når han ga ballen til Johannes i forkant av målet hans. Gabriel gjorde alt han skal gjøre som center – jobbet både offensivt og defensivt. Var veldig nære scoring også da han var knallgod til å jobbe på returer!

Vi får enda en scoring i perioden – og det er jentene som finner veien til nettmaskene igjen. Denne gangen er det Erle som kriger med seg ballen som til slutt havner hos Helle – og Helle er sikker som banken! Vi går til pause med 0-3 og 14 store glis som kommer av banen.

Johannes noterte seg også for en nettkjenning fra sin backposisjon.

1. periode: 1-1

Det er lett å være trener når alle sammen er så flinke og det er så god lagånd. De snakker med hverandre om hvor bra ting er, hva dem kan prøve på – også gjør vi noen småjusteringer på posisjoner etter ønske fra spillerne selv. Vi skal gå inn i 3. perioden og spille på akkurat samme måten som vi har gjort hele kampen.

Og trenden med et tidlig mål i perioden fortsetter i denne kampen. Etter drøye 3 minutter med knallbra angrepsinnebandy fra alle våre, så er det nok en gang jentene som finner nettmaskene. Denne gangen er det igjen Erle som står for forarbeidet – finner Pernille som er like sikker som hun var i andre periode – rett i kassa! Vi går opp i 0-4 og vi fortsetter å male på med fantastisk innsats.

Disse backparene våre er viktige bidragsytere til at vi kan etablere oss så offensivt som vi gjør. Ole Anders og Johannes utgjør det ene backparet, mens Henrik L og Eirik utgjør det andre. De blir flinkere og flinkere til å stå høyt i banen for å kunne bryte motstanders forsøke på oppspill – samtidig som de er trygge i pasningsvalgene sine. Ole Anders har flere brudd høyt i banen, Henrik kontrollerer farlig rom, mens Johannes og Eirik viser god ro når det er nødvendig. Og på toppen av det hele har vi en sisteskanse i Oliver som holder stand nesten hele kampen.

For med et drøyt minutt igjen av kampen så får Gausdal sitt mål for dagen. Og vi var alle enige om at akkurat det skuddet fortjente å havne i nettet – en skikkelig suser som finner veien helt oppe i nett-taket bak Oliver. Oliver har nå stått i mål i 6 perioder på 15 minutter hver, altså 1,5 time med innebandy – og sluppet inn bare 2 mål! DET er solid det!

Kampen ebber ut med 1-4 på tavla i favør Dala – og det er kun store glis og glede man kan se blant spillerne våre.