Forbundet holder Brumunddal på pinebenken.

Tirsdag kl. 18.00 skulle Brumunddals videre fremtid i 1.div øst taes opp hos forbundet da seksjonsstyret skule holde møte. Slik ble det altså ikke.  

 

IMG_0061
A-laget må vente ytterligere en uke på svar fra NBF.

Normalt ville Brumunddal nå vært i full gang med å planlegge neste sesongs spill i 1. divisjon, i stedet er fremtidsplanene og videre sportslig satsing satt på vent, fordi forbundet har gjort åpenbare feil inneværende sesong. Saken blir ikke bedre ved att det planlagte møtet 1.april er utsatt som forsinker videre forberedelser og reelt sett setter hele klubben i ett vakuum. 

Med to serierunder igjen å spille i årets 1.divisjon, var det klart att Brumunddal ikke kunne rykke ned, da tabellen viste klart og tydelig att lage(ne) under nedrykksstreken ikke kunne gå forbi Dala på tabellen. Med senkede skuldre og vel vitende om att ny kontrakt var fornyet, spile klubbens A-lag med senkede skuldre i de siste kampene mot Råde og Fredrikstad. Begge endte med tap. Flere spillere som ikke er faste på A-laget fikk viktig spilletid for å gi erfaring for langsiktig satsing. Uken etter siste seriekamp kommer den nedslående beskjeden fra NBF, hvor det redegjøres for eventuelle misforståelser vedr. hvor mange lag som rykker ned, og hvor det nå ikke vises til tabellen, men en pragraf, som sier de to siste lagene skal rykke ned. Dermed ble alt snudd opp ned, og videre fremtid og spill på nivå to ble nå plutselig meget uviss. 

Styret sendte så inn en lang klage for å tale lagets sak, som ble kort og brutalt avfeid. Forbundet fortsatte å vise til paragraf 20, pkt 5, og kunne bare beklage på det sterkeste  att tabellen de selv fører var feil og att dette var en forglemmelse.  Nytt brev ble sendt inn til NBF, hvor Brumunddal så får beskjed om att saken skal opp på seksjonsstyrets neste møte, tirsdag 1. april kl. 18.00. 
Mandag 31. mars kommer det ny beskjed fra forbundet, om att møtet er utsatt til mandag 7. april kl. 18.00 grunnet att det ikke lot seg gjøre å samle hele styret til dagens møte. Dermed må Brumunddal IBK og A-laget belage seg på ytterligere en uke med uvisshet. 

 

IMG_0046
Brumunddal hadde ingen ting å spille for mot Råde i siste hjemmekamp. Tapet kan nå koste dyrt.

Brumunddal IBK mener å ha en meget god sak vedrørende fornyet kontrakt i 1. div. og har høstet massiv støtte fra hele innebandy Norge den siste uken. Forbundet har fra dag en ikke vært klar på hvor mange lag som skal rykke ned, og begrunner med att det er vanskelig å si noe konkret før sesong start. Dette mener vi burde være en enkel sak. Når det i tillegg er NBF selv som fører statistikker og tabeller for 1. divisjon, og denne viser att de ti øverste plassene er over nedrykksstreken, må det være dette forbundet nå forholder seg til.
Vi mener bestemmelsen om att lag ti på tabellen skal rykke ned har kommet etter sesongslutt. Dersom NBF hadde vært klare på dette fra dag en, kunne fort utfallet i de siste kampene vært annerledes. Med seier over Råde, hadde Brumunddal blitt nummer ni på tabellen. 

Mens vi venter og holdes utenfor, har nabo Ajer IBK og Oslo klubbene OSI og Berums Verk rykket direkte opp, mens Vålerenga IBK har trekt laget sitt. Ved å utelate Brumunddal IBK vil serien igjen bestå av elleve lag, og vi viser da til pragraf 20, pkt 6 som sier; 1.divisjon øst menn.
1.divisjon øst for menn bør bestå av 12 lag som spiller dobbel serie. Ett punkt som igjen skulle tilsi att kun ett lag ville rykke ned denne sesongen. 

Mens det ventes på svar fra forbundet står klokka stille for Brumunddal innebandyklubb. Timer virker som dager, og dager som uker. Siste ord er altså ikke sagt, og ventetiden på ett svar er urimelig lang. 

TABELL

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *