GJØVIK IBK – BRUMUNDDAL IBK 5-7 (2-4)(1-1)(2-2)

2.DIV DAMER
24.02.22
GOBB Arena

Torsdag kveld var det duket for ny kamp for damelaget, og turen gikk til Gjøviks nye storstue GOBB Arena. Med stort frafall i troppen av ulike grunner, holdt det i massevis å fylle opp en bil. Våre seks damer reiste med små forventninger, og var innstilt med en real kondisjonsøkt. Lite lå i kortene til at dette skulle bli den sorte dames aften.

Brumunddal får en drømme åpning etter 02:30, da Kristin Mostuen finner nettmaskene for første gang. Assistert av Solfrid Neverrøsten.  Denne duoen er het i denne kvelden og sjokkerer nok vertene når de igjen kombinerer for nok ett mål minuttet senere. Gjøvik rister av seg sjokket og presser på for redusering, men i Dalas sisteskanse Eva Helen Hobusch-leirpoll varter opp med flere flotte redninger. Etter sju og et halvt minutt er Kristin Mostuen igjen i det lekne hjørnet. Hun mottar ballen på midten av bana. Dribler seg gjennom Gjøvik sine forsvarspillere og setter ballen i mål. Brumunddal leder da overraskende 0-3. Etter 12 minutter klarer Gjøvik å komme seg forbi vårt forsvar og får satt 1-3 målet. Gjøvik øyner los, men Dala er langt fra ferdig. Igjen er Neverrøsten servitør da hun vinner ball og spiller frem  Anette  Mostuen Wiken som noterer seg for sitt første innebandymål. På slutten av omgangen begynner kreftene til våre damer å avta, noe Gjøvik utnytter med da de  får satt et skudd i krysset som ikke er mulig å stoppe for Eva denne gangen.  Etter første periode kan Dala ta med seg en solid 2-4 ledelse inn i garderoben.

Pausen var nok etterlengtet, men dog kort da en av Dala damene skal rekke jobb senere på kvelden. I andre omgang står våre damer tett og kompakt i forsvar og får stoppet det meste av det Gjøvik spillerne kommer med. Eva Helen Hobusch-Leirpoll fortsetter der hun slapp i første omgang med mange glimrende redninger. Laget er gode til å holde på ballen og slår mange fine pasninger seg i mellom. Ingen vits å dra opp tempoet i dag. Forsvarspillerne Ida Kartomten og Annette Dæhlin flinke til å ta med ballen bak mål og holde på den litt der i forkant av hvert angrep.  Omgangen forblir målløs inntil det trettende spilleminutt.  Det er igjen duket for Mostuen show, etter et lite drible raid på Gjøvik sin banehalvdel, før hun setter sin fjerde! for kvelden.  Gjøvik reduserer på tiden 16.34, men nærmere kommer de ikke denne perioden heller.

I tredje periode begynner nok kreftene å røyne på litt for våre damer som har kjempe heroisk i førti minutter. Nå handler det mye om å rasjonere kreftene godt utover i omgangen å stå kampen ut. Færre løp opp i banen av dala denne omgangen, og ser ut til å fortsatt god kontroll defensivt. Nå hadde man regnet med ett Gjøvik lag som skulle ta over kampen og kjøre våre damer i senk, men i stedet er det andre veien det skjer, når Ida Kartomten er servitør og Neverrøsten nå tar på seg eksekutør rollen. En nydelig langpasning fra Kartomten finner Neverrøsten og klinker inn økte 6-3 ledelse før seks minutter har gått.

Fire minutter senere får Gjøvik ny redusering, etter nesten desperate forsøk på å vinne ball og bryte gjennom forsvaret til de sorte. Men gleden skal bli kortvarig. For Kristin Mostuen er knallform denne kvelden og vet hvor målet står. Det tar ikke mer enn førti sekunder før hun igjen øker Dalas ledelse med sitt femte!! mål for kvelde.  Dette har ikke våre damer tenkt å tape dette og gir alt siste ti.  Gjøvik tar en timeout på tiden 13.06. En etterlengtet drikkepause som våre damer nok trengte, før de siste minuttene.  Gjøvik presser høyt og klarer å lure inn et mål til når det gjenstår 3 og et halvt minutt. Det hjelper så lite så lite, for nærmere kommer de ikke. Brumunddal går av med seierne 5-7.
Veldig fornøyde spillere etter kveldens innsats kan vende hjem til Brumunddal med 3 poeng.