H1: Monster Lien temmet løvene!

Søndag  holdt «bedriftslaget» fra  Brumunddal, medaljegrossistene fra Holmlia til uavgjort hjemme i Fagerlundhallen.

IMG_0238
Dala kunne juble for ett meget viktig poeng mot Holmlia.

Box referat Box tabell

1.div øst herre:  Brumunddal IBK – Holmlia SK  2-2 (0-0)(1-2)(1-0)

Etter en god match mot Lillestrøm, så gledet vi oss til Holmlia skulle komme på besøk. Vi skulle vise innebandy-norge at 16-2 seieren i Oslo var på grunn av lite spillere på Dalas lag, og ikke noe annet.

Trener Daniel Halvorsen er kynisk i sitt laguttak og velger å kjøre på det som gir mest defensiv trygghet. Vi har 10 mann + keeper i troppen, og han velger å starte med 9 av dem. 3 backer og 2 løperekker.

Gutta var ladd til kamp. Det er liten tvil om at gutta ikke er spesielt imponert over Holmlia hverken som lag, eller noen av spillerne deres sine uttalelser på sosiale medier etter det første møtet i sesongen hvor et skadeskutt Brumunddal måtte reise med 6 mann + keeper – og hvor Bakkerud kom så fort han kunne etter jobb. Uttalelser som «Bedriftsidrettslag» og «skam og svakhetstegn for innebandyen» har satt sine spor i gutta – og dette skulle motbevises. For hva kan vel være verre enn å møte motstand i et bedriftsidrettslag – når man selv har ambisjoner om å kjempe om opprykk til eliten?

Vi kjører på fra start – setter det defensive slik vi avtaler, og satser på å få roe ned spillet ved mulighet. Det hele synes å fungere ganske så bra, med unntak av noen situasjoner i de siste minuttene av perioden hvor Holmlia får noen 2v1 situasjoner – men det er ingen fare så lenge Morten Lien har funnet storformen i kassa. Perioden ender 0-0 – og gutta våre gjør en flott innsats. Skuddstatistikken 9-14 viser også at begge lag hadde sjanser – var ingen skytetrening kun for bortelaget det her.  Begge lag får muligheten i overtall, pluss at det spilles en 2-minutters periode 4v4 .

I pausen får laget skryt for innsats, kommunikasjon og punch. Vi pirker litt på noen ting vi kan gjøre bedre – men er ellers enige om å fortsette som vi gjorde i første periode.

Andre periode starter mye som den første sluttet. Gutta står bra i forsvar, og det som løsnes av skudd redder Morten på godt vis. Han sier selv at resepten har vært sofa, gris og medister i jula – og oppskrifta på grisen og medisteren må vi få tak i – for gutten har startet året som et monster i kassa. Etter 27:37 kommer dagens første scoring. Et hardt oppspill fra Holmlia får en merkelig stuss og daler ned mot kassa. Lien var i utgangspunktet på vei mot den andre stolpen, men klarer å reise seg og bokse ballen bak mål. I duellen om ballen ender det med at kula spretter tilbake i slottet hvor en Holmlia-spiller har fått stå i ro i noen sekunder, og får pirka inn 0-1. Veldig surt – men samtidig slikt som skjer i innebandy. I stedet for å bli sure og gretne, finner gutta mer energi i denne scoringa – da vi vet at det ikke er over på lenge enda – og vi holder Holmlia defensivt og skaper mye offensivt. Etter 33:06 kommer gevinsten av jobbinga som legges ned. Edmunds Eglitis og Daniel Bråthen tar et frislag ved krysset, kula ender hos Edmunds som drar av to mann og fra en latterlig dårlig vinkel setter han den knallhardt opp i bortre kryss! En fantastisk prestasjon av Edmunds, som virkelig begynner å finne sin plass i laget. Etter dette finner vi roen igjen – vi har også et par store sjanser – spesielt Edmunds sitt skudd etter en tversover fra Bråthen som treffer tverra og spretter ut. Etter 38:34 får Holmlia dagens andre nettkjenning. En misforståelse i markeringa gjør at en Holmlia-spiller får gå alene opp langs vant, får passet – ett steg inn i bana og limer den utagbart over skuldra Lien. Det nevnes ingen syndebukker – men ei flaske med nummer 8 på fikk hard medfart på benken etter scoringa… Perioden ebber ut med 1-2 ledelse til Holmlia – skuddstatistikk 8-15.

I pausa er det igjen mye skryt og godt humør, til tross for de to måla vi fikk imot. Begge målene er en miks av tilfeldigheter og småfeil – det kollektive fungerer fantastisk. Vi henter frem guts, punch, vilje og innsats – og bestemmer oss for at vi skal gi dem kamp til døra! Og oppskriften? Fortsette som vi har gjort – for det funker!

IMG_0457
Morten Lien er i kjempeform, og leverte en redningsprosent på 94,6 mot Holmlia.

Tredje periode får et annet preg enn de to første. Dette er en periode der Brumunddal kjører og styrer mye av spillet! Holmlia får naturligvis sine sjanser – et elitelag gjør jo alltid det – men Lien står fantastisk, forsvaret står fantastisk – og vi holder stand uten særlig store problemer. Vi har noen monstersjanser i denne perioden som vi ikke sette. Vi kriger, strever og jobber. Det er til tider høy temperatur på banen, men dommerne rydder greit opp. 56:39 – tiden da Richard Alfstad – i en alder av… Undertegnede finner ikke igjen kuleramma – setter kula i nettet til 2-2! Jubelen er høy – og hva er det gutta sier? Detta skal vi vinna!!

De kriger videre, jobber både bakover og fremover på bana på imponerende vis. Treneren til Holmlia har hele perioden sjekka tida hver 30. sekund – men nå gjør han det nesten hvert 10. sekund. Man kan se at de frykter at det skal smelle en gang til, og skrellen ville være et faktum. 58:34 så får vi dages desidert styggeste takling. En Holmlia-spiller sender Geir Olav Brattberg inn i rundvandtet i høy fart og hardt. Dommeren gir en 2-minutter – men dette var kanskje det tydeligste 5-minutteren vi har sett i fagerlundhallen noen sinne. Det er uansett under 2 minutter igjen av kampen, så vi ser ingen grunn i å krangle på dette. Vi tar timeout, og skal forsøke å samle oss så godt vi kan og legge en plan. Vi legger planen – men dessverre er det en av våre som er overivrig og går utpå til start uten at dette var avtalt – og vi får ganske fort en 2-minutter for feil bytte… Nesten flaut og veldig synd – men vi får da en 4v4 situasjon de siste 1:20.

I denne perioden er det ikke mye som skjer med tanke på skudd – men den største sjansen kommer 5 sekunder før slutt. En dala-spiler har løpt seg fri – tversoverpasset kommet – men dessverre er kølla 5centimeter for kort, så den touches bare ned i rundvantet. Keeper var borte – Holmlia var borte – men dessverre så ble også ballen borte. Det ebber da ut til 2-2! et resultat gutta kan være stolte av!

Vi oppnådde akkurat det vi ville – vi fikk bevist for oss selv, Holmlia og resten av innebandy-norge, at uttalelsene om bedriftsidrettslag og «skam for innebandyen» ikke stemmer i det hele tatt. Alle kan ha problemer med skader og andre frafall til tider – men nå funker maskineriet bedre i Dala!

På en dag som dette så stemmer det meste. Laguttak, lagspill, keeperspill, forsvarsspill – ja alt. Honnør går selvsagt til alle gutta – men det er en som virkelig må nevnes med navn: Morten Lien. Fantastisk opptreden! På 37 skudd så redder han 35 av dem. Det gir en redningsprosent på hele 94,6% Det er intet mindre enn fantastisk!

Neste kamp er borte mot Fredrikstad til helga igjen – ønsker gutta lykke til!