H1: Lien og Dala yppet seg mot medaljekandidat Lillestrøm.

Søndag gjestet Brumunddal Skedsmohallen, da Lillestrøm var motstander. Med kun sju spillere og en gigant i mål, leverte Dala en meget god kamp, tross tap.

DSC03257
 Morten Lien var en gigant mellom stengene søndag og stoppet 38 skudd.

Box referat Box tabell

1.div øst herre:   Lillestrøm IBK – Brumunddal IBK  9-5 (1-2)(4-0)(4-3)

8 riddere og en hærfører reiste ned til Lillestrøm for å spille den første kampen i 2015. Begge lag hadde hatt 3 uker uten trening, avsluttet 2014 med kamp, og starter 2015 med kamp. Ett merkelig kampoppsett – men begge lag tok det med godt humør – og det holdt seg hele kampen gjennom.

Som ofte før, så slipper vi inn mål tidlig. 1.rekka til Lillestrøm klikka seg gjennom forsvaret vårt på lekent vis allerede etter 34 sekunder. Gutta våre hang litt etter de første par minuttene, men rettet seg fort inn. Etter drøye 7 minutter fyrer Magnus Maller av et skudd med sin nye Exel 2.7 kølle, i hånda på keeper, i en elegant bue over skuldra hans og i mål. Etter dette bølger det frem og tilbake, men det er vi som er frempå igjen etter 14:46. Daniel Bråthen finner Brage Holmstrøm som sikkert gir oss 1-2 ledelse. Vi holder dette inn til første pause.

Vi blir enige om å fortsette på samme måte. Stemningen er bra, gutta jobber bra (til tross for få spillere) og Morten Lien står en fantastisk kamp i buret. Det er mye takket være han at Lillestrøm ikke har flere mål etter første periode. Coach ba laget være litt tettere oppi, litt mer kyniske når vi har innspill og bruke tida for å få spart på kreftene.
2. periode starter som den første. 39 sekunder ut i perioden klikker 1.rekka til Lillestrøm seg igjen gjennom forsvaret og stillingen er 2-2. Etter dette er det 13 minutter hvor det er mye frem og tilbake, men Lillestrøm får flest skudd og sjanser. Lien gjør en flott jobb og holder oss inne i kampen. Gutta jobber fortsatt bra, men det er tydelig at etter 13 minutter så blir vi slitne – noe som er helt normalt. Lillestrøm løper mye for å få oss i bevegelse, noe som gjør at vi til tider mister markeringer rett og slett fordi vi er slitne… og ikke raske nok… 3-2 er et slikt mål. Lillestrøm starter bevegelsen fra vårt rundtvant, i en fin bue nesten opp til midten, får passningen og parkerer Brage i en 1v1 løpsduell – og klinker den opp i krysset.  Etter dette så slipper vi inn 2 mål til på 3 minutter – og vi går til pause liggende under 5-2
Vi synes ting fungerer bra, men sliter litt med tempoet når vi blir slitne utover perioden. Vi blir enige om at vi ikke har noe å tape, og bare satse fremover.
IMG_0236
Daniel Bråthen har hold formen i juleavbrekket og noterte seg med to mål søndag.
Vi gjør mye bra i 3. periode, og føler at vi absolitt er med i kampen. Alikevel er det Lillestrøm som scorer det første målet, før vi reduserer til 6-3 på scoring fra Richard Alfstad, assistert av Daniel Bråthen. etter 48 minutter så scorer vi igjen – stillingen er 6-4, og målet er scoret av en brennheit Daniel Bråthen, assistert av «Mister Composure» – Sindre Pedersen. Det tar bare et minutt før Lillestrøm øker til 7-4 igjen.
Så kommer det som nok var «spiker’n» i kista. Vi får tildelt straffeslag. Brage tar denne, men sender kula utenfor mål. På den påfølgende droppen – mens vi er i overtall – så klarer lillestrøm å spille fri en unggutt på løp som kommer alene med Lien. Morten redder mesterlig , men kula spretter rett i foten til Kjella som tå-tuter ballen i eget mål. Istedefor 7-5, blir det 8-4. Lufta gikk litt ut av gutta etter dette – og Lillestrøm får score enda et mål i undertall. Daniel Bråthen reduserer en siste gang ti 9-5 med sitt andre for dagen.
Alt i alt en godt gjennomført kamp av gutta våre. Daniel Bråthen er het som vanlig. Jobber som en helt, vinner dueller, scorer mål og skaper sjanser. Morten Lien er helt klart vår bestemann denne kampen – får 47 skudd på seg, og redder 38 av dem. Har til tider fantastiske redninger som holder oss inne i kampen.
Dette var også en veldig hyggelig og morsom kamp. Det blir kun en to-minutter, og denne er for liggende spill og kommer da vi bommer på straffen. Det er ingen stygge sitausjoner, dommerne dømmer meget bra, og lagene har ei god tone hele kampen gjennom. Innebandy blir enda morsommere når kampene får en «perfekt» temperatur med innsats, humor og pene mål.
Neste kamp er førstkommende søndag, hjemme mot Holmlia. Vi håper på en skrekk i fagerlundhallen, og gutta er klare for å ta oppgaven på strak arm!