Brumunddal gikk søndag på sitt tredje strake stor tap, da Fredrikstad valset over vertene i Fagerlundhallen.

1.div øst herre:   Brumunddal IBK – Fredrikstad IBK 1-14 (0-5)(1-4)(0-5)

Det ble igjen en tung da på jobben for Brumunddals mannskap. Tross fullt lag fikk Dala en svært vanskelig oppgave mot topplaget Fredrikstad.

Brumunddal stilte med følgende lag:

Målvakt:       Morten Lien
1.rekke:         Kjell Gunnar Opseth, Fredrik Nordhagen, Renars Goldmanis, Richard Alfstad, Daniel Bråthen
2.rekke:        Cato Ødegård, Edmunds Eglitis, Martin Korpberget Bjørke, Lars Johan Bakkerud, Magnus Maller

Første periode er det svært lite å skrive hjem om sett med Brumunddals øyne. Perioden kan nok betegnes som årsverste. Fredrikstad er gode med ball, og spiller rundt og igjennom Dala forsvaret slik de vil. Våre gutter produserer ingen ting, og spiller det meste av perioden i eget forsvar. 0-15 i skudd statistikk sier sitt.  Fredrikstad går til pause med 0-5.

IMG_0380
Edmunds Eglitis fikk sin debut søndag.

Andre periode starter bedre, og Brumunddal viser gode tendenser. Richard Alfstad er på plass fra start av i andre, og Brumunddal har to fulle rekker. Likevel, sitter de to første bak målvakt Lien etter spilte tre minutter. Laget virker stressa og nervøse. Etter den andre scoringa, drar Fredrikstad på seg dagens første to minutter, og Brumunddal får mulighet til å komme seg inn i kampen igjen. Overtallspillet sitter som det skal denne gangen og Brumunddal reduserer til 1-7,  og håpet om å redde stompene lever. Mangus Maller krediteres scoringen, men kilder i klubben vil ha det til att det skulle vært Cato Ødegårds første nettkjenning i første div. To minutter etter scoringen, blir gjestene tildelt straffeslag, etter att Opseth ulovlig hindrer en Fredrikstad spiller. Morten Lien har tatt opp arven etter Magnus Skulstad, og redder mesterlig straffen.  Etter scoring og strafferedning har Dala nå mulighet til å komme inn i kampen igjen. Dessverre klarer de ikke bygge på dette, og neste kasse sitter bak Lien minuttet senere. Perioden ender 0-5 til Fredrikstad. Totalt sett var dette en bedre periode av Dala.

Tredje blir transportetappe for Fredrikstad. Kampen er for lengst avgjort , og Brumunddals gutta blir litt hete i toppen og gjør mye feil. Begge lag drar på seg to to minuttere denne perioden. Også denne perioden vinner gjestene, 0-5.

Dette var en alt for dårlig match av Dala, og hvor svært lite stemte. Hverken pasninger, mottak eller skudd sitter i dag. Att laget scorer i overtall er verdt å ta med seg. Nytt slag for Brumunddal er at Martin Korpberget Bjørke fikk en vridning i kneet, og trolig ute en periode.
Neste helg venter det femte og siste topplaget i denne omgang, da turen går til Oslo hvor Haugerud venter.