RM SØLV TIL HERRE

Lørdag 26. oktober satte de sorte ridderne kursen for Gausdal og årets Regions mesterskap. RM er en årlig happening hvor hele innebandyfamilien er samlet på ett sted. Aldersbestemte lag og senior.
Nytt av året er at det avholdes før seriestart, så i år blir dette en real kick-off på sesongen.

Seniorlagene spiller først innledende kamper, hvor de to beste fra hver gruppe går til semifinale, og vinneren av hver semifinale, spiller finale. Kampene ble spilt over 2*20 minutter.

INNLEDENDE KAMPER

Brumunddal – Lillehammer

Første motstander for dagen var Lillehammer. Uten den helt store kunnskapen om årets Lillehammertropp registrerte vi at lagets viktigste spiller, Anders Espe, manglet.

Brumunddal får en god start på kampen og allerede etter tre minutter setter evigunge Richard Alfstad inn 1-0.
Det skulle ikke gå lang tid før nummer to for dagen satt bak Lillehammers keeper Jon Erik Martinsen. Målscorer er debutant Marius Bogsveen, assistert av Brage Holmstrøm.
Senere i omgangen blir Brumunddal tildelt straffeslag og Brage Holmstrøm får oppgaven. Straffeslaget er svakt og Martinsen i Lillehammer målet redder enkelt.
Lillehammer takker for dette og Morten Larsen får gjøre det han liker best, legge ballen i hooken på kølla og «zorre» inn reduseringen. Dette liker ikke debutant Marius Bogsveen, og ett minuttet senere øker han ledelsen til to mål igjen assistert av Christian Andersen.

Dermed står det 3-1 til pause.

I andre periode der det ikke skjer like mye, men etter fem minutter setter Christian «Æljen» Andersen inn 4-1, assistert av Richard Alfstad.
Brumunddal stilte med en noe tynn tropp, og hadde bestemt seg for å spare på kreftene når laget følte de hadde kontroll. Det skjer ikke så mye mer denne perioden. Lillehammer reduserer fem minutter før slutt, igjen ved Morten Larsen, men nærmere kommer ikke Lillehammer og Brumunddal vinner sin første kamp forholdsvis komfortabelt 4-2.

Nes – Brumunddal

I dagens andre kamp er Nes motstander, og på papiret en enklere motstander enn Lillehammer. Dette skulle allikevel vise seg å ikke bli så enkelt.
Det skulle gå 14 minutter før noen av lagene fikk hull på smultringen. Nes utnytter en feil i Dalas bakre rekker da en Nes-spiller Raivis Polis bryter Brumunddals angrep. Han følger opp med å slå ei luke på en av Dalas backer, før han klinker ballen i krysset. Dette til stor glede for Nes sin nye supporterklubb (les herrelaget til Lillehammer IBK).
Men denne gleden skulle bli kortvarig, nærmere bestemt 20 sekunder, da Christian Andersen setter inn utligningen.

Det ser ut som perioden skal ebbe ut med et mål til hvert av lagene, men så kommer den berømte ketchup effekten og Brumunddal scorer tre mål på 56 sekunder! Målscorere Brage Holmstrøm (2) og Christian Andersen. Dermed tar Brumunddal med seg en 4-1 ledelse til pause.

I andre periode går Dala muligense i den berømte undervurderingsfella og første halvdel av siste periode reduserer Nes to ganger, ved en gamle kjenning, Girts Bajaruns og Mareks Naumicks.

Brumunddal får likevel ikke panikk. Laget ser seg aldri tilbake og scorer fire ubesvarte mål før sluttsignalet. Målscorere: Brage Holmstrøm, Glenn Skutbergsveen, Stian Granseth og Christian Andersen. Brumunddal vinner kampen 8-3.

SEMI-FINALE

Brumunddal – Gjøvik

Som vinner av sin gruppe, møter Brumunddal møter 2. plassen i den andre gruppa, Gjøvik. Gjøvik ser ut til å stille et ganske sterkt lag, men mangler profilen Jostein Kvikstad.

Det blir tidlig klart at dette blir en jevn kamp uten de store sjansene. Begge lag står godt i forsvar og demmer opp for de fleste forsøk. Perioden er i ferd med å ebbe ut da Brumunddal får en kontringsmulighet. Marius Bogsveen finner Brage Holmstrøm som igjen legger ballen tilbake til Christian Andersen. Andersen er i drømmeposisjon og smeller kula i nota bak en sjanseløs Gjøvik-keeper, og kan gå til pause med 1-0

Gjøvik får en drømmestart på andre periode da Brage Holmstrøm kun kikker på ballførende Kjetil Kringen bak mål. Nevnte Kringen utnytter dette og finner medspiller foran mål som enkelt kan utligne.

Gjøvikgleden skulle allikevel være kortvarig, Richard Alfstad kommer fri, men får et slag på kølla i avslutningsøyeblikket. Staffe blåses. En brennhet Christian Andersen gjør ingen feil og sender Dala i ledelsen igjen. Resten av kampen blir en forsvarskamp for Brumunddal sin del. Simen Sagstuen og resten av Gjøviklaget prøver og prøver, men treffer enten blokka eller en meget solid Daniel Halvorsen i Brumunddalmålet.

Gjøvik tar så ut sin keeper i sluttminuttet. Marius Bogsveen blir sendt langt opp i banen. En annen debutant Oskar Gaalaas får kranglet ballen til nevnte Bogsveen som setter 3-1. Deretter prøver Brumunddal og drøye tid i Gjøviks rundvant. Men det gidder ikke Oskar Gaalaas å være med på. Han setter fart mot mål og finner igjen Marius Bogsveen og sluttresultatet fastsettes til 4-1 femten sekunder før slutt.

Dermed venter finale for Brumunddølene.

FINALE

Brumunddal – Ajer

I finalen venter ingen ringere enn Ajer. Lagene har ikke møttes siden begge lag var i 1.divisjon, tilbake i 2016/17 sesongen. Nærmere bestemt 27. januar 2017. Den gang vant Ajer 6-1, og slik skulle det gå denne gangen også.
Etter en lang dag, begynner Brumunddal å få mange slitne bein og når tre mann har dratt på seg strekk i løpet av turneringen ligger det an til å bli tøff kamp. Taktikken før kamp var klar; forsvare seg med nebb og klør og ta vare på kontringsmuligheter.

For i det hele tatt ha muligheten til å slå dette Ajerlaget, som stilte med et sterkt mannskap, måtte ikke Ajer få stikke fra i målprotokollen. Brumunddal holder en stund, men etter drøye seks minutter finner Robin Jensen Sandlie nettmaskene. Det hjelper det ikke at nyervervelsen Mike Prestmarken øker til 0-2 st snaut minutt etter. Dala har noen forsøk på å redusere, men når Tobias Vermund øker til 0-3 før pause skjønner alle at dette blir vanskelig.

Stillingen 0-3 holder seg til det gjennstår ca ti minutter av kampen. Da øker Eirik Andre Ottersen til 0-4 før Ferdinand Tofte Vermund og Magnus Maller gjør 0-5 og 0-6. Da er løpet definitivt kjørt. Ajer blir altfor sterke for i denne finalen. En liten trøst er det at Christian Andersen reduserer til 1-6 rett før slutt.

Ajer kåres dermed som Regionmester og vi gratulerer.

RM sølv er uansett en stor opptur for Brumunddal, og selv om laget fikk det tøft i finalen, ser det ut som vi kan vente en langt artigere sesong fra Brumunddal sin side.