Sesongen over for herrene

En lang sesong er gått mot slutten. Det gir tid for litt refleksjoner og tilbakeblikk. 

Lagbilde Herre 2013_14 copy

Siden sesongoppkjøringen mot 1.div begynte i mai 2013, ser vi nå tilbake på en lang og meget lærerik sesong, og det er tid for en pust i bakken før det braker løs igjen…i mai. 
1. laget har denne sesongen tilbakelagt tyve seriekamper, fra september til mars. Høstsesongen var meget oppløftende og positiv sett med Brumunddals øyne, og allerede til jul var grunnlaget for å berge plassen lagt. Med tre seire mot h.h.v. Horten, St.Croix og Vålerenga og poengdeling mot Råde, sto vi med 7 poeng på 11 kamper da julen senket seg over oss. Som i tidligere sesonger har Brumunddal alltid vært veldig gode frem mot jul, for så å få en down periode i januar. 2014 ble intet unntak, da alle kampene i januar resulterer i tap. Den tunge starten på året fører til endringer på trenersiden, da Eskild Kolstad kommer inn og tar over kommandoen. Dette gir spiller gruppa ny giv og optimisme, men dessverre ikke de resultater som klubben håpet på. Med tap i trenerdebuten får vi nå vår lengste tapsrekke denne sesongen, før det blir poengdeling i borteoppgjøret mot St.Croix 15. februar. Vi er sekunder i fra seire mot Øreåsen, men taper også denne, og tangerer tapsrekken med nye fire kamper. Vårsesongen ble alt annet enn det vi hadde sett for oss, 0 seire, 1 uavgjort på 9 kamper var ikke noe vi var fornøyde med. Men med åtte poeng holdt vi hodet over streken og klarte målet om å berge plassen i 1. divisjon 2013/2014.
Så kommer det kontra fra NBF som sier vi har rykket ned. For å gjøre en lang og kjedelig sak kort, vinner vi frem etter en lang saksgang da NBF innrømmer feil, og vi får dermed fornyet kontrakt. 

Andrelaget vårt har også gjort sine saker bra denne sesongen. Også her kom vi litt tregt i gang, stor gjennom trekk av spillere, og med ulik start oppstilling i så og si hver kamp, fant laget formen mot slutten av sesongen, og endte opp på en fin fin tredje plass. 

Vårt første møte med nest øverste nivå, har vært tøft og til tider brutalt, men også meget lærerikt og morsomt for en ung tropp som vil opp og frem. Læringskurven har vært bratt, men vi har overlevd, og nådd første mål for å kunne etablere oss på dette nivået. Nå er planleggingen frem mot en ny oppkjøringsperiode for fullt i gang. Stallen er nærmest intakt, men noen utskiftninger ser det ut til å bli. Sikre spiller avganger er måltjuvene Vegard Børresen (7) og Anders Schou (10) som flytter på seg. Kaptein for året Brage Holmstrøm vil trappe noe ned fra neste sesong, men vil fortsette å trene med laget, og vil stå til disposisjon i enkelte kamper. Men ryggraden i laget består, og unge spillere som Lars Johan Bakkerud og  Hans Iver Frydenlund er spillere laget skal  bygges videre på.

Etter kun seks kamper valgte Eskild Kolstad  å ta trener oppdrag for sin moderklubb Ajer, da det ble klart att de fikk plass i neste års 1.div. Det vært relativt stille rundt hvordan laget vil se ut på leder siden neste sesong. Sportslig leder og øvrige har jobbet intenst med å finne en fullverdig og langsiktig løsning på dette, og det ser nå ut som vi begynner å nærme oss en løsning her. Trener kandidater er ett snevert marked rundt Mjøsas bredder, og vi er opptatte av å finne personer, som vil bygge på og ta vare på de verdier klubben står for. Vi håper og tror vi har på plass en løsning innen utgangen av april. 

Neste sesong vil vi kunne stifte nye bekjent skaper med tre nye lag, da Oslo klubben Haugerud har rykket ned fra eliteserien, mens Oslolagene OSI og Berums Verk rykket direkte opp. Det gjorde også vår nabo Ajer, så det er bare å glede seg til lokalderby i 1.div neste sesong. Lagene som vi ikke finner i 1.div neste sesong er St.Croix som rykket ned, samt Vålerenga og Råde som valgte å trekke lagene sine.  

Verdt å merke seg fra årets 1.div sesong, er også att Brumunddal er nr. fire av samtlige lag når det gjelder best publikums oppslutning på hjemmekamper. Kun Nor92, Øreåsen og Holmlia hadde flere tilskuere denne sesongen. 

Brumunddal IBK vil med dette benytte anledningen til å takke alle tilskuere, samarbeidspartnere og andre støtte spillere som har stilt opp for klubben og laget denne sesongen. Vi håper alle vil fortsette å følge oss også neste sesong. 

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *