Poengdeling mandag kveld

Mandag var det duket for toppoppgjør mellom seriens to beste lag. Dette ble en skikkelig rysare, og de fremmøtte ble ikke skuffet. Kampen levde helt til det siste.

Terje Dahl i aksjon mot Lillehammer mandag kveld.

2.Div Herre: Brumunddal IBK – Lillehammer IBK 6-6 (2-2) (4-3) (0-1)

Mandag kveld dro vi igjen på oss drakta, klare for å forsvare serieledelsen vi har hatt siden første kamp. Serietoer Lillehammer var på besøk, og vi viste det ikke Lillehammer ville gi oss kamp til døra om poengene.

1. periode (2-2):
Det begynner å bli en lei uvane, og for tredje gang på rad denne sesongen slipper vi inn kampens første mål. Magnar Johansen tar noen høyre venstre dragninger i feltet, vi står ikke tett nok, og dermed tar LIBK ledelsen etter snaue to minutter. Fire minutter senere øker Lillhammer ytterligere til 2-0 etter en noe merkelig situasjon.

Det er andre rekka vår som ikke henger med i starten, og slipper inn de to første målene. Mens første rekka er aggressive både i forsvar og angrep, trenger den rekka til Richard nesten ti minutter på å komme i gang. Men når den først våknet, så var det med ett brak.
Vi kommer med ett kjempe angrep, som avslutes med en kjempe miss av Christian Andersen på blank goal. Unge Ole Jørgen Lund gjør en kjempe redning på «Ælgen», som står helt alene foran mål, og ikke får satt kula i nettaket. Men rekke gjør opp for seg halvminuttet senere, da Brage Holmstrøm kjemper inn redusering 1-2. Tid 7.54.

Litt senere er samme mann frempå igjen. Brage kriger til seg ballen mesterlig på midten ute ved vantet og gjør ett kjempe løp inn mot mål. Lund i LIBK buret gjør igjen en kjempe reddning, men med ingen forsvarer å se, setter Brage inn returen bak Lund, og dermed har vi balanse i regnskapet. Ingen tvil om at Brage er blitt varm i trøya.

I det perioden ebber ut, drar vi på oss en utvisning i sluttsekundene, da Fredik Nordhagen må sone seks sekunder før pause.

Den grei periode fra vår side, med sjanser til begge lag.

Brage Holmstrøm (til venstre) og Richard Alfstad (midt i bildet) var meget toneangivende i kveldens oppgjør.

2. periode (4-3):
Igjen starter vi en periode på verst tenkelige måte. Tross en man mindre, er ikke perioden eldre enn 27 sekunder da Lillehammer igjen tar ledelsen. Kula går ut til Vegard Børresen på kant, og som vakkert øker ledelsen med en scoring i det lengste krysset, bak en mer eller mindre sjanseløs Terje Dahl. Lillehammer er igjen i ledelsen.

Det tar heldig vis ikke mange minuttene for oss å svare. På tiden 22.45 får Lars Johan Bakkerud tid til å lade børsa fra midten og banker inn ny utligning med ett pent langskudd. Pasning Kjell Gunnar Opseth.
Vi får dessverre ikke gledet oss lenge over scoringen. Lillehammer er dødelige effektive på kontringer, og når rekka med Eike, Børresen og Castellanos setter fart går det fort. Vi roter bort ball i angrep, og Lillehammer setter full fart mot vårt bur. Børresen finner Eike med en pen og lang tversoverpasning. Våre menn er på hæla og etterskudd, og fra skrå vinkel klinker tidligere Ajer spiller og «hjemvendte» Bjørnar Eike ballen  opp i lengste kryss bak en sjanseløs Terje Dahl. Rett og slett ett vakkert kontringmål.

Vi er igjen to bak, men igjen, så viser vi att det også er blitt vinnerskaller av oss Brumunddøler, og begynner igjen med å spise opp ledelsen til Lillehammer. Brage er fortsatt varm i trøye og gjør alt, når han først vinner ballen i egen sone, for så å føre med seg ballen inn i gjestenes sone, runder av og vender bort to mann, og legger til rette med ett herlig pass foran kassa. En sjanse vi misser på, men Brage er ikke ferdig der. Han finner igjen ballen bak mål, drar seg inn via kjøkkenveien, og smeller inn ny redusering 4-5 etter spilte 31.22. Brages tredje for kvelden. Like etter på ryker Bakkerud på en utvisning, men denne gange sitter undertallsspillet og vi rir av.

Så er det gjestene sin tur å kjøle seg ned da de får sin første to minutter for kvelden. Vi skaper ikke mye i vårt første overtall. Lillehammer ligger meget kompakte i forsvar, og vi sliter med å finne åpninger. Vi triller ball for det meste på Lillehammers høyre side, men i det de blir fulltallige vrir vi fint spillet, og Nordhagen banker ballen inn på mål. Der står Richard Alfstad og pirker inn utligning 5-5. Tid 37.36.

Det nærmer seg pause, men vi er ikke helt fornøyde med å gå til pause med uavgjort. At det fyres av mange skudd under elgjakta er det liten tvil om. Men også «Ælgen» Andersen er i skudd humør denne kvelden (som vanlig?). Etter ett uvisst antall avfyrte skudd, får Andersen sitt trofe, da han banker inn 6-5 fra ute ved vantet på tiden 39.32. Dermed er vi i ledelesen for første gang denne kvelden. Dette blir også pause sifrene.

En målrik og meget underholdene periode. Vi øyner nå seier, men vi har litt å jobbe med defensivt.

Andersen noterte seg for sitt tredje mål for sesongen mandag kveld.

3.periode (0-1):
Vi går ut fra garderoben med trua på att vi skal nå skal holde LIBK bak oss, og dra dette i land. Men starten på de to første periodene gjennspeiler seg og blir desverre grunnen til att vi ikke tar to poeng i kveld.
Kun 58 sekunder inn i perioden lyser igjen Eike opp tavla med sitt tredje for kvelden. Dermed er vi igjen like langt. 6-6.

Med 12 mål på de første 41 minuttene blir det brått slutt på målkavalkaden denne kvelden. Det bølger veldig frem og tilbake resten av perioden, men begge lag forsvarer seg godt. Det blir en triller avsluttning på kampen, men ingen av lagene finner veien til nettmaskene.

Dermed ender kampen med poengdeling 6-6. Kampen sett under ett er dette ett meget fair resultat, som nok begge lag er greit fornøyde med. Vår seiersrekke på tre kamper endte desverre her i kveld, men vi tar med oss det ene viktige poenget fra i kveld, og retter nå fokuset mot neste uke. Da venter Elverum på oss i de dype skoger.