Magisk og fantastisk KICK-OFF aften!

150 tilskuere og korps jublet A-laget inn til seier mot Ajer mandag. Klubben fikk en perfekt start på sesongen, på alle mulige måter. 

klov
 80 musikanter og publikum vartet opp med fantastisk stemning fra tribunene! 


H1: Brumunddal IBK – Ajer IBK 3-1 (1-0)(2-1)(0-0)

Torsdag var dagen her da lang tid med planlegging og organisering kulminerte i et arrangement som innebandyen i innlandet aldri har sett maken til. Selv kretsens utviklignskonsulent, Magnus Skulstad, ønsket å bli sitert på følgende: Bedre enn verdensmesterskap!

Det hele startet med en idé av klubbens styremedlem og damespiller, Karoline Amb. La oss arrangere et kick-off! Vi inviterer korps, spiller kamp, tar bilder – lager litt liv og entusiasme! Og for et liv – og for en entusiasme! I arrangørgruppen hadde Amb med seg noen av klubbens G15 spillere med Joakim Rognstadbråten i spissen.

Konferansier for dagen var selvsagt Karoline Amb, som bydde på humor, fakta og stålkontroll på hva som skulle skje når. Foruten dette var flere av klubbens medlemmer med for å håndtere billetter, kiosk, rigging og rydding. Et arrangement blir bedre jo flere som deltar – og denne dagen var det ikke mangel på deltakelse.

I dette arrangementet så lå det også årets første kamp for herrelaget. Ajer IBK kom på besøk til det som skulle bli en kamp som bydde på temperatur, hurtighet, mål, redninger – alt som en innebandykamp skal ha – og at på til var det våre gutter som gikk triumferende ut av duellen med resultatet 3-1! Og gutta hadde stålkontroll i 90% av kampen – så det var en meget fornøyd trener på sidelinja som så gutta virkelig jobbe og spille som et lag denne dagen.

Brumunddal stilte med følgende lag:
Målvakter:
Bjørn Atle Torstensen (spilte hele matchen)
Eldar Østli

Rekke 1:
Lars Bakkerud (1+1) – Christian Andersen
Daniel Bråthen (0+1) – Richard Alfstad – Geir Olav Brattberg (1+0)

Rekke 2:
Cato Ødegård – Cato Norderhaug
Lars Christian Holm (0+1) – Hans Iver Frydenlund (1+0) – Martin Korpberger Bjørke

Også i lagoppstillinga:
Tom Richard Hovde
Kjell Gunnar Opseth (skadet i første periode)
Tony Olsen
Tomas Hageberg

trib
Det var tilnærmet fullt hus i Fagerlundhallen. 
  1. periode:

Denne perioden starter med et par minutter med Ajer-press. Vi er litt på hæla, men holder tett. 2:49 er på klokka når Kaptein Lars Bakkerud sender Geir Olav Brattberg oppover venstresiden – Geir gjør alt selv – klinker til fra skrått hold og kula sitter limt i motsatt kryss! Hadde ikke spilt noen rolle hvem som voktet buret når det skuddet gikk! Inn hadde den gått uansett!

Etter dette styrer vi større deler av perioden. Ajer er flinkere til å etablere sitt spill, men vi holder godt stand og avslutningene deres går enten i blokka eller tvinges over/utenfor. De få som går på kassa plukker Bjørn Atle enkelt. Ajer får en utvisning drøyt halvveis i perioden, uten at gutta våre klarer å utnytte dette spesielt. Vi har sett det før – Arya Dehnavi kjører sirkus i Benny Hill-stil uten at våre gutter får tak i ballen. Vi brukte vel dette «våpenet» selv når han var i vår klubb!
Resten av perioden er det litt frem og tilbake – men vi har god kontroll, og går til pause med 1-0! Kjell Gunnar går ut med skade bare 3-4 minutter ut i perioden – inn kommer Hans Iver Frydenlund.

I pausen får et av korpsene i hallen denne dagen komme ned på gulvet og spille et lite nummer for publikum! Dette er med på å skape en flott ramme på arrangementet!

Vi derimot, går i garderoben for å oppsummere perioden. Coach Halvorsen gir honnør for en flott gjennomført periode. Vi skal fortsette å gå i kroppen, fortsette å følge tett og være på fatning til motspillerne. Vi må skal øke kommunikasjonen et par hakk og være enda roligere med ballen i point-rekka vår når vi skal etablere oss.

korps
  1. Periode:

Denne perioden starter helt annerledes enn den første. Ajer legger seg lavere i presset, og vi får styre spillet mye mer. Dette passer oss perfekt! Dessverre blir vi tatt på en liten semi-kontring med dertil tellefeil – som gjør at Brødrene Larsen (hørt det før?) får utlikne for Ajer. Helge mottar pasning i vårt rundvant – upresset får han prikke ballen på køllebladet til storebror Terje som kommer på et velkjent dypt løp på bakre – og stillingen er 1-1. Sett det før – men like imponert blir man hver gang – spesielt med tanke på at gutta ikke akkurat blir yngre med åra…

Etter dette fortsetter vi å styre spillet. De gangen Ajer er på besøk i vår sone så er vi som klegger på dem og lar dem ikke komme til de store sjansene. De får naturligvis noen skudd på mål – men da står Bjørn Atle særdeles bra og redder det som kommer.  Etter drøye 5 minutter så scorer vi – men dessverre blir det annullert for slag. Jubelen sto i taket, korps spilte – men tallet ble uendret på resultattavla. Men så kommer dagens scoring – og det er klikk-klakk med dertil flott avslutning. Nysigneringen Lars Christian «Lasse» Holm finner til slutt Hans Iver «Hansi» Frydenlund som hamrer den utakbart i mål! Gutta er foran igjen og det er velfortjent!

Trøkket var tribunen var til tider helt elektrisk! 

 

Rett etter dette får Lasse en utvisning for feil avstand – men vi rir av undertallet på en eksemplarisk måte. Med 1:27 igjen av 2. periode sender Daniel Bråthen ballen til kaptein Lars Bakkerud – han fyrer ballen mot kassa og i mål! Vi går opp i 3-1 rett før pause, noe som var veldig deilig! Vi vinner perioden 2-1 og retter opp i glippen vi hadde tidlig i perioden!

I andre pause er det Karoline som har bedt om å få intervjue en av spillerne våre på bana – og Coach Halvorsen bestemmer fort at dette er en jobb for Christian «Æljen» Andersen. Han tar oppgaven med bravur (skulle bare mangle med den taleevnen mannen har) før han kommer inn i garderoben med resten av gutta.

Coach kan ikke annet enn å skryte av gutta etter denne perioden. Fantastisk fra ende til annen. Gutta er tent, engasjerte, motiverte – og har en spilleglede som er helt fantastisk! Vi er enige om å kommunisere, være forberedt på høyt press og ikke endre på noe – bare fortsette å gunne på!
Tom Richard rullerer litt med Christian Andersen på back i den ene rekka – utover dette fortsetter vi som før.

 

amb
Karoline Amb sto bak et prikkfritt arrangement.

 

  1. periode:

Kort oppsummert: Tempo og Hawaii! Vi har et par utvisninger som vi klarer å ro oss igjennom på en trygg måte. Vi har flere sjanser, deriblandt 2 stolpetreff. Ajer på sin side får også noen sjanser, og har et stolpetreff og et par fantomredninger av vår keeper, Bjørn Atle Thorstensen. Ajers keeper har også noen redninger han kan være stolt av i dag! Men kampen ebber ut – perioden ender 0-0 og sluttresultatet blir 3-1 til våre gutter! En fantastisk prikk over den berømte i’en!
Stemningen og trøkket fra tribunen i denne perioden er helt magisk! Vi har aldri vært med på noe lignende. Stor takk til alle som var med og gjorde dette til en fest aften!

Coach har bare lovord å si om denne kampen – han synes laget fremstår fysisk og defensivt ekstremt bra. Vi har fortsatt ting å øve på – men med en slik defensiv kontroll som vi viser i dag, så lover det veldig godt for sesongen. Han er tydelig på at målet for kommende sesong er enkelt: Vinne 2. divisjon og gå til kvalikk for 1. divisjon igjen!

 

Etter alt dette – lagene har takket for kampen, så blir herrelaget stående igjen. Ut på banen med microfon kommer Karoline Amb, og med seg har hun Birgit Saug fra styret til Brumunddal IBK. I hendene på Birgit er det en stor ramme, og en flott blomsterbukett.

Karoline leser så opp en beskjed fra styret i klubben, med lovord og takk til en meget spesiell mann.
Tom Richard Hovde.

Som takk for den fantastiske jobben han har gjort i hele klubbens historie Fra den spede start en kald desemberkveld i 2003, til det klubben er i dag. Han fortjener all den ære og oppmerksomhet som man kan få. Han er for oss – definisjonen på ordet «Ildsjel»! Det var noen våte øyne og stolte mennesker i hallen denne dagen – og få var vel mere stolt, enn Tom Richard.

Tusen takk for alt du har gjort – og tusen takk for alt du gjør! Du er, og blir, Mister Brumunddal IBK!

 12016130_10153033769630658_1909894038_o
Etter 12 år som leder, takker Hovde for seg.

 

Ref: D.S. Halvorsen

 

Comments are closed.