Sent søndag ettermiddag, møtte Brumunddal opp i Skedsmohallen for å kjempe om mulige to poeng. Det skulle vise seg å bli meget tøft da utvisninger igjen skulle bli skjebnesvangert for gutta fra nord.

Lien
Dalas 2.målvakt, Morten Lien sto en god kamp mellom stengene.

1.Div Øst Herre: Lillestrøm IBK – Brumunddal IBK 9-2 (2-1)(3-1)(4-0)

Søndag reiste 11 håpefulle sørover for retur oppgjøret mot Lillestrøm. Vi så en mulighet i å revansjere det knepene tapet på hjemmebane før jul, men var forberedt på ei tøff nøtt.
Tilbake til dagens oppgjør var Castellanos, og «Kjella» Lunde, mens Magnus Skulstad måtte melde forfall grunnet familieforøkelse. Det åpnet igjen muligheten for Morten Lien i mål. Lien har nå stått tre av fire oppgjør mot Lillestrøm de siste to årene.

Brumunddal stilte med følgende lag:

Målvakt. Morten Lien
1. femmer: Magnus Maller (1+0)-Brage Holmstrøm-Vegard Børresen, Henrik Nordberg, Kjell Gunnar Opseth.
2.femmer: Hans Iver Frydenlund (1+0), Richard Alfstad (0+1), Jonas Castellanos, Martin Korpberget Bjørke, Lars Johan Bakkerud.

Lillestrøm setter det første målet på tavla, men Brumunddal svarer fire minutter ut i første periode, da Hans Iver Frydenlund utligner til 1-1. Assistert av Richard Alfstad. Etter 13:06 tildeles Brumunddal staffe, men denne klarer ikke Henrik Nordberg å sette. Lillestrøm går dermed til pause med 2-1. En god periode fra vår del, og vi er absolutt med i kampen.
Lillestrøm scorer igjen det første målet etter pause, men vi det er fortsatt kamp i Skedsmohallen. I overtall blir i igjen tilkjent straffe, og her kommer vendepunktet i kampen. Etter fløytesignalet blir det hett mellom «El Capo» og en Lillestrømspiller, som resulterer til att Castellanos må sone 2+10. I den påfølgende straffen er Magnus Maller sikker som banken og reduserer til 3-2 halvveis i andre perioden. Utvisningen til Jonas medfører att det nå er vi som må spille undertall, og med kun ti mann på benken, må det gjøres om på rekkene og klare oss med ni mann de neste 12 minuttene. I det påfølgende undertallet, øker Lillestrøm ledelsen sin til 4-2 og senere 5-2.
Før tredje periode står det 5-2 på tavla, og toget ser ut til å ha kjørt. Vi kommer aldri tilbake i kampen igjen, og vertene øker sin ledelse i tredje da de setter fire ubesvarte mål. På tampen av kampen ryker også Maller på en 2+10 for usportslig oppførsel.

Kort oppsummert spiller gutta en god kamp de første 33 minuttene, men etter det som skjer ved straffe reduseringen til Maller, tar hjemmelaget mer og mer over kampen, og vi må se oss slått med klare sifre.

Neste helg er vi vertskap, da Råde kommer på besøk. Råde som i helgen slo Horten borte, puster oss nå i nakken, og er kun ett poeng bak på tabellen.