Mandag tok endelig gjeddene fra Gjøvik (svømme)turen over Mjøsa. Våre riddere var klare for kamp, og gjorde kort prosess på fiskene fra nabo byen.

IMG_0378
Sindre leverte igjen en solid kamp fra sin back posisjon. Mandag kom også sesongens første nettkjenning.

2. div Herre – Brumunddal IBK 2 – Gjøvik IBK 12-2 (2-1, 4-1, 6-0)

Mandag 3. mars var det omsider klart for ny kamp i 2. divisjon. Etter at Gjøvik IBK meldte forfall til forrige kamp – noe som ga oss en 5-0 seier på WO – kom de denne dagen over mjøsbrua for å møte våre gutter til kamp.

Med kampstart kl 20:40, og hallen fra 20:30 – så ble det dårlig med oppvarming på gutta. Vi rakk så vidt å kjøre 1 mot 0 og 2 mot 1 for å få litt varme i kroppen, men måtte innse at vi måtte bruke første periode på å finne varmen og rytmen.

Gutta kommer godt i gang, og det går ikke mer enn 27 sekunder før dagens første ligger i nota. Kaptein for dagen, Sindre Pedersen, får kula på midten, og sender et smart skudd mot gjøvik-buret, og ballen finner nettmaskene. I tiden etter scoringen prøver vi å trille ball, men vi bærer preg av dårlig oppvarming. Vi har litt tunge bein, og kommer ikke helt oppi motstanderen, og har ikke bevegelsen som vi skal ha på topp. Første rekka er hakket vassere enn den andre, så det er stort sett de som produserer noe fremover. Drøye 5 minutter ut i perioden får Cato “svinet” Ødegård en 2 minutter for ulovlig dytt, men i kjent stil så ror våre gutter unna i undertall. Halvveis i perioden skulle dagens andre “kasse” sitte. Hans Iver Frydenlund, assistert av Stian Granseth. Resten av perioden bærer fortsatt preg av litt dårlig bevegelse, og det eneste som skjer er at Gjøvik får ett mål – så perioderesultatet blir 2-1 til våre gutter.

I pausa blir vi enige om å fortsette spillet vårt. Tom Richard Hoved som dirigerte benken i første perioden gjør oss oppmerksomme på noen mindre endringer – fokus på rett oppspill, være bedre i bevegelsen, og noen korrigeringer på enkeltspillere. God coaching fra Hovde! Tom Richard gjør seg også tilgjengelig som avlaster hvis noen blir slitne.

2. perioden starter slik som den første slutta. Fortsatt litt mangler på bevegelse, men vi styrer allikevel kampen bedre. 4-5 minutter ut i perioden bestemmer vi oss for at Tom Richard Hovde og Daniel Halvorsen skal ta annethvert bytt på 2. rekka. Tom Richard er akkurat tilbake fra kneskade, og Daniel har fortsatt litt problemer med ankelen etter overtråkket på Gjøvik i november, så vi håpet at dette skulle gi mer trøkk i 2. rekka. Etter 25:28 får vi ei ny kasse for dagen – Christian “Æljen” Andersen fortsetter der han slapp mot Elverum, assistert av Lars Johan Bakkerud – og det står 3-1. Etter dette bestemte Bakkerud seg for at han hvertfall skulle gjøre sitt for at vi skulle vinne kampen, og setter våre 3 neste mål i kampen. 4-1, 5-1 og 6-2 blir satt av Bakkerud, med Sindre, Christian og Hansi som servitører på hver sin. For den observante person så ser man at også Gjøvik fikk inn et mål denne perioden. På stillingen 5-1 og hvor Brumunddal kontrollerer kampen, så får vi en glipp i markeringa vår, og en gjøvikspiller får løpt seg fri og satt ballen i nettet bak en god Morten Lien i dala-målet. Gutta spiller seg opp denne perioden, og spesielt de siste 10 er veldig bra. Gutta beveger seg mer og står mer opp i markeringa. Vi får til pause igjen med 6-2 på tavla.

I pausen blir vi enige om å fortsette det vi gjør – beholde det gode humøret og jobbe på.

3. perioden så er gutta i god form. Beina funker bedre på alle mann, laget jobber hardt og vi har det veldig gøy. Vi kommer til flere sjanser, men klarer å få de i på mål og langt mindre i mål de første 10. Bakkerud som ikke fikk noen utvisning i gårsdagens 1. divisjonskamp mot Lillestrøm, fant vel ut at han også måtte pynte litt på den statistikken i 2. divisjon, og drar på seg en 2minutter for gjentatte forseelser etter 48:18. Noe merkelig da dommerne ikke hadde blåst på stort (var ikke mye å blåse på) så langt i kampen.  Vi rir igjen av undertallet, og når bakkerud kommer tilbake på bana og vi er fulltallige, så kommer maskineriet i gang for alvor. Først putter Hansi et mål etter 51:33, assistert av nettopp Bakkerud. Så 6 minutter før full tid, så bestemmer vi at Bakkerud skal få hvile resten av kampen, Daniel Halvorsen går inn på rekka til Christian og Hansi, mens Tom Richard er fast på rekka til Fredrik og Stian. Våre gutter scorer så hele 6 mål i løpet av 3 minutter. Det blir bokstavelig talt mål i hvert bytt – og i ett tilfelle faktisk 2 mål på ett bytt.

(8-2) 55:27 – Tom Richard Hovde finner Renars Goldmanis foran mål som banker inn 8-2
(9-2) 55:51 – Daniel Halvorsen spiller kula ut fra rundvant til en ventende Ælj som kliner kula i nettet
(10-2) 57:24 – Dagens merkeligste scoring? Gjøvik får tak i ballen i egen sone, alle Brumunddalspillere snur nesa mot eget mål for å komme seg hjem. Daniel Halvorsen får endelig bevist at det ikke alltid lønner seg å løpe – står opp og vinner kula fra en back som prøver på en dragning(?), står plutselig 2 meter fra målet helt splitter alene – og kan enkelt sette kula i nettet.
(11-2) 57:46 – Daniel Halvorsen spiller ballen ut fra rundvant (motsatt rundvant) til den samme ventende Æljen som nesten virket å være i brunst – som kliner kula i nota igjen.
(12-2) 58:26 – Tom Richard Hovde avslutter ballet med å sende en pasning til Cato Ødegård som får æren av å sette dagens siste kasse.

Vi hadde enda et par store sjanser – Hansi serverer Daniel på blank bare 30 sekunder etter scoringa til Cato – og den kula skal sitte i nettet – men Daniel ønsker ikke å virke overlegen, så lar kula passere bladet med et lite “oi”.

Kampen ebber ut og vi vinner kampen meget komfortabelt 12-2. Gutta viser i dag både godt humør, god innsats og godt spill.

Undertegnede er jo ingen fan av å gi stjerner til “alle og enhver” – men denne kampen gjøres et lite unntak. Her blir det 3 stjerner til hele hurven – rett og slett for å vise god innsats, godt humør, og mye spilleglede.

Vil også gi ekstra honnør til Bakkerud som stiller opp på kort varsel (6 timer før kampstart) og Hansi som stiller på ekstremt kort varsel (1 time før kampstart) da vi fikk noen sene forfall.

Neste kamp for 2.laget er hjemme mot Ajer IBK neste mandag.