GIRLPOWER I FAGERLUNDHALLEN


Jenteløftet 2023!

Helgen 18. og 19.mars var det duket for et skikkelig jenteløft i Fagerlundhallen. Lørdag skulle Innlandet Bandyregion i samarbeid med Brumunddal IBK arrangere tidenes første Jenteløft i Innlandet og hvilken suksess dette skulle bli!

Kl.09.15 åpnet dørene og jentene strømmet til for registering og utdeling av egendesignete trøyer. Jenter fra Ull/Kisa, Østensjø, Ottestad, Lillehammer, Mykla, Moelv og Brumunddal, totalt 45 i tallet entret banen og under kyndig ledelse av U19 aktuelle jenter fra Tunet og Sveiva ble dette en minnerik dag for samtlige. Latteren og idrettsgleden kunne høres i hele anlegget og det var ikke en sur mine å se under samfulle 6 timer med innebandy. Alle jenter undertegnede snakket med kunne informere om at de kom tilbake senere hvis det skulle bli et lignende arrangement igjen.

16 av våre jenter var representert og viste igjen at det gror godt i klubben vår og at vi har plass til flere hvis noen skulle ønske å prøve seg!

Søndag 19.mars var det klubbmessig kanskje helgens aller største høydepunkt med hjemmekamper (endelig) for våre J11 jenter. Under hele sesongen har vi satt oss i biler og fartet nedover til og rundt hovedstaden for å møte jevnaldrende jenter i Aktivitets serie. Vi har hatt fantastisk mange fine og ikke minst gode sportslige opplevelser, men det er noe eget å spille på hjemmebane. Vaffeldunsten og kaffelukta begynte å sive ut av kiosken fra en overivrig trener/foresatt allerede kl.09.00 denne dagen (første kamp var ikke før kl.10.00). I takt med varme vafler og nytraktet kaffe kom stadig flere og flere håpefulle jenter inn skyvedørene til Fagerlundhallen. Oppmøte kl.09.00 på en søndag er tidlig, men alle var blide og forventningsfulle. Totalt stiller vi med 20 jenter denne dagen, 2 målvakter og 18 utespillere.

Brumunddal – Lillehammer

Lillehammer – et ny oppstartet lag denne sesongen med ingen erfaring fra stor bane eller lange kamper. Vi åpner som vanlig i et høyt tempo og trykker skikkelig til. Flere av jentene åpner målkontoen tidlige og det er tydelig at flere vil vise seg frem for både foreldre, besteforeldre, tanter og onkler på tribunen. Vi går til første pause med 5-0 ledelse og justerer litt i rekkene. Det er en lang dag og det er ikke alltid like lett i matche alle likt så vi lar noen av jentene hvile i 2.periode og store deler av 3.periode slik at de som har spilt litt mindre i år skal få skinne.

En litt tråere 2.periode slipper Lillehammer til flere sjanser og et tidvis litt slapt forsvarsspill slipper til mange farligheter i egen sone. Lillehammer scorer både en og to ganger før vi setter denne periodens eneste mål.

3.periode hever vi oss betraktelig og en liten «overhøvling» på backsiden gjør at vi slipper til fint lite de siste 15. minuttene. Vi setter 5 nye mål der flere ulike spillere scorer og kampen ender til slutt med en fin 11-2 seier. Alle jentene er fornøyde, men vi vet at vi må opp i de såkalte ringene hvis vi skal matche Tunet i neste kamp.

 

  • En slik dag byr på lange pauser og muligheter for kjøp av både sjokolade, vafler og ikke minst lodd. Mange fine premier er nok motivasjonen som ligger til grunn da vi teller opp sluttregnskapet som viser tom bolle med lodd. Vi selger altså 1000 lodd på en slik dag, fantastisk gode penger i kassa til et lag som igjen sikter mot Gothia 2024!
Tunet – Brumunddal 

Etter 2,5 t med pause gjør vi oss endelig klare til match igjen. Tunet har blitt en liten «favoritt» å møte med tanke på et dette er et lag vi har slitt jevnlig med å prestere igjennom hele kamper imot. I dag blir dessverre ikke noe unntak. Vi åpner kampen med svakt press spill og slipper Tunet alt for lett til tversoverpasninger og skudd fra gode området. Offensivt skaper vi også fint lite denne perioden og må gå slukøret til pause med 0-4 i sekken.

2.periode:

Vi bestemmer oss for å justere litt i rekkene og går ut med tre offensive rekker. Vi skaper mer og klarer tidvis å tette bedre igjen bakover. Vi kriger bedre foran begge mål og holder mer i ballen enn tidligere. Vi reduserer tidlig og får mer trua igjen på spillet og senker skuldrene noen hakk. Vi presterer jevnt over bedre denne perioden og til periodeslutt står det 3-5 på tavla i favør Tunet.

3.periode:

Vi må bare stå løpet ut og fortsetter litt som i 2.periode med bedre press og mer intensitet i jobbinga. Vi kriger bedre i duellene og klarer stadig å spille oss til bedre situasjoner. En god Tone i målet holder oss også tidvis godt inne i kampen med flere gode redninger. Vi reduserer igjen, men Tunet får litt for god tid igjen ved et par anledninger og dreper kampen som ender 5-7. Det positive er at vi igjen (som i sesongen ellers) klarer å snu dårlige starter. Det må vi ta med oss videre, samtidig som vi må lære oss å ikke ha så lange dårligere sammenhengende perioder i løpet av kamper.

Etter kamp 2 er det igjen litt hvile før dagens siste motstander, Nittedal står på motsatt banehalvdel. Et lag vi har spilt fint lite imot, men som har imponert tidvis tidligere på dagen.

Brumunddal – Nittedal

Vi er fast bestemt på å avslutte sesongen med stil og blir enige om å gi alt vi har nå i de siste 45 minuttene av sesongen.

Kampen blir svært jevnspilt, og Nittedal følger oss tett igjennom 2 perioder.

1.periode – Vi åpner igjen litt slapt og får et noe billig mål imot på dårlig markeringsspill. Vi følger ikke bevegelser bak rygg og da blir det ofte farligheter. Vi reduserer raskt og tar ledelsen relativt raskt etterpå.

2.periode – Igjen blir vi enige om å stramme det til litt og fortsetter å gå med 18 utespillere. Det går dessverre ikke mange minutter før det glipper igjen og ei Nittedal-jente får enkelt slå ballen inn bak vår målvakt. Vi samler oss igjen og tar mer og mer over kampen. Vi produserer stadig mer og jobber hardere på målvakt. Vi omsetter flere muligheter og leder igjen til pause.

3.periode – Endelig setter vi litt mer av det defensive spillet vårt og vi har grei kontroll (er i hvert fall følelsen på benken) igjennom de siste 15 minuttene. Vi slipper til en kontring som resulterer i baklengs samtidig som vi setter noen flere mål. Kampen ender til slutt på en grei 7-3 seier (tror jeg)..

Alt i alt en meget positiv og spennende dag for våre jenter. Vi får spilt mye innebandy og ikke minst vist frem anlegget og en fantastisk dugnadsånd blant våre foresatte. Uten dette engasjementet hadde ikke er slikt arrangement vært mulig å gjennomføre. Alt fra sekreteriatsvakter, kioskvakter, loddselgere og oppryddingspersonell trår til og sørger for at vi gjennomfører et arrangement vi som lag og klubb kan være stolte av. Tusen takk også til våre lokale dommere som tok gode steg videre i sin «dommerkarriere», uten dere ingen kamper…

Nå gjenstår to uker med trening for våre jenters del før vi tar en velfortjent «ferie», så kliner vi til igjen fra høsten (ryktes noe tidligere innrykk) av! Heia Brumunddal J11 😊

-©-

Comments are closed.