G/J13: GIKK SEIRENDE UT AV THRILLER

 

G13 – En thriller av en kamp, og alle poengene ble igjen i Fagerlundhallen!

Brumunddal IBK Sort – Lillehammer IBK 2-1 0-1, 2-0, 0-0)

LES KAMPFAKTA HER…

De kom skliende fra toppen av Lillehammer og rett inn i Fagerlundhallen. Tempoet var høyt og utfordringen var stor – men de må pent trekke akebrettet sitt tilbake til Lillehammer uten noen poeng i sekken!

For Dala stilte følgende spillere mot Gjøvik:

Målvakt: Johannes Bekkevold Pettersen
Backer/Forsvar: Anders Ihrstad Henriksen, Henrik Jevanord Svanheim, Markus Bråten og Adrian Mikkelsen
Angrep: Vetle Rosenlund, Mattis Grønvold, Jonathan Vestli Engebakken, Pernille Sambu Andersen, Ivan Moen Tørsaasen og Helle Jevanord Svanheim.

Første periode: 0-1

Med litt sykdom i troppen på våre faste centere, så måtte vi legge hjernene i bløt for hvordan vi skulle løse det hele. Vi må tenke helhet siden vi har 2 lag i seriespill i hver sin pulje, og med regler for hvordan man kan bruke spillere på tvers av lagene så var det ikke lett å finne noen umiddelbar løsning på en slik utfordring. Valget falt på å ta med oss to spennende unge jenter i Pernille og Helle, som har spilt et par kamper for det andre GJ13-laget nylig og som er drilla som centere i flere år allerede. Det skulle vise seg å fungere svært godt sammen med de andre som fikk spille på vante plasser.

Vi starter perioden litt avventende, og litt lave i presset vårt. Vi er veldig klar over hva Lillehammer vil by på – det er løp og skudd, spesielt fra en bestemt spiller. Vi justerer presset vårt og etter et par smånervøse minutter, så kommer vi i gang. Vi klarer å skape sjanser, uten at vi helt klarer å avslutte dem godt nok så det blir store farligheter for Lillehammers sisteskanse. Dessverre så er det akkurat det vi viste kom som får det til, med et løp fra egen sone og skudd fra avstand som finner nettmaskene med et par minutter igjen av perioden. Perioden er utrolig jevn, men Lillehammer har fått den beste starten på kampen til første pause.

Andre periode: 2-0

I pausen snakker vi om det å være tettere i motstander som fører ballen, gå i kropp og forstyrre løp mest mulig. Vi skal også fortsette vårt spill, for vi produserer sjanser jevnt og trutt – men at vi bare må bli mer effektive når vi først for sjansen. Defensivt spiller vi bra i første periode – men er enige om å kneppe til et par hakk ekstra i innsatsen inn i duellene som kommer.

Dette hører spillerne på til gangs – og viser det ganske tydelig på banen. Vi tar dominans tidlig i perioden og skaper massevis av sjanser jevnt og trutt. Etter 5 minutter så får vi også vår utlikning! Et godt defensivt arbeid av backene våre som får ballen opp til Jonathan resulterer i at Helle blir spilt opp foran mål. Helle takker for tilliten og setter vårt første mål for dagen! De første 5 minuttene av perioden er et utrolig stykke arbeid av hele laget i forsvar og i angrep – og setter standarden for resten av perioden. Adrian, Markus, Anders og Henrik gjør en ekstremt bra innsats i forsvar – hvor de også deltar offensivt ved å gjøre seg spillbare, og kunne bryte oppspillsforsøkene til Lillehammer. Dette resulterer i at vi klarer å etablere flere gode angrep i Lillehammer sin sone, og bare 2,5 minutt etter første scoring så sitter dagens andre. Det er nettopp defensivt arbeid som starter det hele, hvor Adrian sender av gårde en strøken pasning som Jonathan på backhand styrer stang-inn. Et fantastisk forarbeid krones med en nydelig scoring – og vi har snudd kampen og leder 2-1!

Resten av perioden skaper vi fortsatt masse sjanser, og nekter Lillehammer stort annet enn noen skudd fra avstand som Johannes har god kontroll på i mål. Dessverre er det mye stang ut og skudd utenfor fra vår side, så vi får ikke flere mål på tavla før pausen kommer.

Tredje periode: 0-0

Så ble det en «rysare» (som svenskene sier) av en tredje periode. Vi skal fortsette vårt spill både i forsvar og angrep. Vi gjør det tidvis meget godt, men etter hvert som perioden går så satser Lillehammer mer og mer fremover, noe som presser oss tilbake i banen. Allikevel står vi særdeles bra opp og rydder unna de fleste forsøkene de har. Vi skaper også fortsatt sjanser, og Mattis, Pernille, Ivan, Jonathan, Vetle og Helle har alle sammen sjanser i løpet av perioden.

Vi lykkes ikke med å få ballen i mål – og de siste minuttene blir en hawaii-kamp hvor ballen og sjansene bølger frem og tilbake. Backene og målvakt får virkelig kjørt seg, men Anders, Henrik, Adrian og Markus kjemper med nebb og klør – og Johannes drar frem alle blekksprutarmene han har for å holde Lillehammer unna. Det siste minuttet er særdeles langt – men for Lillehammer er det ikke langt nok! Vi holder unna, og vi vinner kampen 2-1! En fantastisk lagseier hvor samtlige gjorde en enormt bra og viktig jobb.

Litt til slutt

En kamp og en seier som smakte utrolig godt for absolutt alle sammen. Spesielt etter 4-4 på bortebane, i en kamp hvor vi ikke hadde dagen, men allikevel følte vi burde ha vunnet. Nå fikk vi rettet opp i det. Det som imponerer aller mest i denne kampen er den defensive innsatsen vi viser.

Adrian fremstår mer og mer som en back som også kan ta offensivt ansvar. Det er en viktig del av å utvikle spillet vårt at vi får engasjert backene mer i angrep. Men i tillegg er han særdeles god i posisjoneringen sin. Anders arbeider utrettelig og løper opp utrolig mange løse baller. Han begynner også å komme seg høyere i banen og bryter mange oppspillsforsøk på sin side. Henrik står også frem og begynner å bli enda mer direkte i duellspillet sitt. Det er ikke morsomt å ha han på nakken i rundvantet… Markus som nesten bare Markus kan. Posisjoneringen i forsvar begynner å bli bunnsolid – og han tar nye steg i pasningsspill og duellspill for hver eneste kamp og trening.

I mål har vi en som stort sett bare går rundt og smiler og virker særdeles laidback. Men når maska kommer på og kampen er i gang, så viser han gang på gang hvor utrolig viktig han er for laget og hvor stort potensial han har. Han redder utrolig mange skudd – og spesielt grunnposisjoneringen hans blir bedre og bedre. Reaksjonene er som ei katte (Ikke Pusur….).

De to offensive rekkene må vi bare applaudere. De jobber godt bakover, og vi spiller mye mer ball. Det gjør at vi skaper sjanser og spill som er vanskelig for motstander å lese, og hvertfall avverge. Mattis tar stort defensivt ansvar, men er også sterk i offensivt duellspill. Vetle løper utrettelig og gjør livet vanskelig for Lillehammers backer. Pernille og Helle løser center-rollen både i forsvar og angrep upåklagelig. Ivan og Jonathan fortsetter å finne hverandre og skaper sjanser jevnt og trutt gjennom kampen. Med andre ord: Samtlige bidrar sterkt til at vi drar i lang en seier mot Lillehammer.

I pulje A er neste kamp borte mot Stange, før vi får sesongens siste kamp for Pulje A, hjemme mot Ottestad. Første kamp for GJ13 er dog allerede på mandag – da kommer Elverum på besøk i pulje B!

Comments are closed.