Herre: Brumunddal IBK – Lillehammer IBK 1-9 (0-0)(1-4)(0-5)

Da var det klart for retur oppgjøret mot den suverene serielederen Lillehammer. Dette er den eneste hjemmekampen vi skulle spille mot Lillehammers førstelag i år, og med god hjemmestatistikk var vi fast bestemt på å gi de kamp om poengene. På tross av mange forfall stiller vi med tre løperekker og to rullerende back par.

Det starter meget bra i Fagerlundhallen. Lagene tar og føler litt på hverandere, og hele første perioden utarter seg mer eller mindre til en stillings krig. Vi flytter bena godt i forsvar og gjestene kommer ikke til de helt store sjansene. Kun to skudd når frem til sisteskanse Lien, som redder mesterlig. Vi skaper ikke så mye mer enn Lillehammer vi heller, men har noen gode sjanser, men en god Jussi redder det vi kommer med. Perioden ebber ut i 0-0. Det ser ut som om dette kommer til å bli en gjevn og måløs kamp, men så fort snur det i innebandy.

Andre periode: Vi får så alt fortidlig en rett i sekken etter pause. Lillehammer går opp til ledelse etter kun 18 sekunder. Vi henter oss fort inn igjen, og følger Lillehammer tett de neste 15 minuttene. Så kommer Lillehammer i kontring og overtall etter at de vinner ballen på midten, en duell som skulle vært avblåst i vårt favør. Dette skjer derimot ikke, og Lillehammer er dødelige effektive på kontra, og setter inn 2-0. Likere blir det ikke når undertegnede gir bort ballen med en feilpass og gir bort 3-0 på sølvfat bare 11 sekunder senere.

Disse raske scoringene ser ut til å prege oss litt og vi sliter med å komme inn i det gode spillet vi hadde tidligere i kampen. Like før pause tenner Lillehammer igjen tavla, og vi går til pause med 4-0.

Tredje periode: Vi er fast bestemt på å heve oss, og føler oss ikke slått enda. Etter 21 sekunder blir vi tildelt straffe, og Brage Holmstøm er sikkerheten sjøl og setter inn redusering, og vi får håpet tilbake. Dette slukkes dermed like fort da Lillehammer svarer minuttet etter. 1-5. Vi får igjen tildelt straffe. Desverre er målet litt for smalt denne gangen, og samme Brage, setter ballen i stanga. Her tror jeg vi innser at kampen er kjørt. For resten av perioden til hører Lillehammer og de gir seg ikke før det står 1-9 på tavla.

Vi må bare innse at Lillehammer var det beste laget, også i kveld. Vi tar med oss den fine første perioden og halve andre. Tross ni baklengs hadde Morten Lien en god dag på jobben, med flere klassereddninger samt straffe reddning. Han kan vanskelig klandres for mange av målene da vi ble regelrett utspilt på flere av målene.

Nå venter Gjøvik i neste hjemmekamp om fjorten dager. Inntil da har vi en god del å jobbe med.