H2: Før kampen: Gjøvik IBK vs Brumunddal IBK 2

Ny kamp, nye muligheter for poeng, og første mulighet til å revansjere tapet som kostet oss gullet i 3. div i mars. 

Arrangement B-lag FACEBOOK 061113 Gjøvik

 

Det å spille mot Gjøvik var som regel sesongens høydepunkt de første sesongene for Br.dal. Oppgjørene mellom Dala og GIBK utartet seg fort til å bli tøffe kamper mellom to rivaliserende lag. Vår nemesis, laget å slå, mjøsderby, rivaliserende oppgjør.

Slik har det ikke vært de siste sesongene av naturlige grunner. Begge lag har hatt store utskiftninger de siste årene, generasjon skifte, samt att begge lag har vært nede i sumpa, og måttet bygge seg opp igjen. Men da Gjøvik stilte med lag i 3. div sist sesong, ble det pustet nytt liv i rivaliseringen mellom de to lagene.  

Det er nå ganske nøyaktig åtte måneder siden sist disse to lagene spilte mot hverandre, da i 3.div. I mars sto alt på spilt, siste seriekamp og seriefinale. Før kampen ledet Brumuddal 2 serien med to poeng og fire mål i bedre målforskjell. I en forrykende kamp hvor spenningen varte helt til siste minutt, dro Gjeddene det lengste strået, og vant med sifrene 9-7. Br.dal kunne tatt seg råd til å tape, men kun med ett mål. Lagene endte med like mange poeng og lik målforskjell. Og med to tap til Gjøvik denne sesongen, gikk seriegullet til gjeddene på innbyrdes oppgjør. 

Så her har Brumunddal mye å revansjere mot en gammel rival. 

 

bkibk 065
Christian Andersen mot GIBK anno 2005 (arkiv bilde)

 

I fjor var Gjøvik en mål maskin. 76 nettkjenninger var best i tredje divisjon på ni kamper. Samtidig var Brumunddal det klart beste defensive laget, med 46 baklengs. 19 bedre enn nr to, Gjøvik.  
Om Gjeddene blir like slagkraftige i år, en divisjon opp, gjenstår å se. 

Det vi vet om Gjøvik før denne sesongen, er att de har mistet noen spillere fra i fjor. Uvisst hvem. Simen Sagstuen er og blir mr. Gjedde og blir også å se i blått i år. Mot Ajer satte han to kasser. En gammel kjenning som har gjort comeback er back giganten Kim Arne Østby, som bla annet var coach for det fusjonerte Br.dal/Gjøvik fem år tilbake. Vi vet også att gamle travere som Jarand Glæserud og Raymond Lyseng vurderer comeback. 

Gjøvik har rukket å spille en kamp så langt i årets serie. Det var mot Ajer, en kamp de tapte hele 3-19 i Kallerud. 

Brumunddal på sin side, har to kamper bak seg, som begge ende med poengdeling. Først 5-5 i de dype skoger. Så 7-7 i de gamle OL-anleggene i nord. I begge kampene rotet dala bort en to måls ledelse. Laget må få skikk på forsvaret, og beherske å lede kamper. Det er ett ny sammensatt lag, som har spilt lite sammen. Nå er det på tide å vise hva man er gode for.  Ser man på lagoppstillingen fra forrige oppgjør står kun fire tilbake før onsdagens oppgjør.

Brumunddal stiller med nokså likt mannskap som mot Lillehammer sist uke, med unntak av ett par endringer.  

Onsdag braker det igjen løs, og vi vil se hvem av lagene som får sin første seier. 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *