H1: TAP MOT AJER 2

Tung kveld for Martin K. Bjørke og resten av Brumunddal

2.div Herre – Brumunddal IBK – Ajer 2 IBK 1-9 (1-1)(0-2)(0-6)

A-laget hadde ikke spilt på egen parkett siden mars 2020. Endelig var de tilbake, men det skulle vise seg å bli en tøff aften for våre herrer.

Det er Ajer som er det førende laget i starten av kampen, men Brumunddal forsvarer seg godt og gjestene skaper ikke de farligste målsjansene. En god Jens Kristian Alhaug i dalaburet tar det som måtte komme forbi forsvaret til Brumunddal. Ajer er ballsikre og triller kula mest i første omgang, men etter 12:45 finner de veien til nettmaskene og det står 1-0 til gjestene.
Ledelsen skal vise seg å bli kortvarig, for bare minuttet senere lyser Martin Korpberget Bjørke opp tavla med ett fint distanseskudd. 1-1.
Resultatet holder seg til pause.

Andre perioden starter bra for Brumunddal. De kommer ut med mer tempo i beina, og skaper flere gode overganger og sjanser. Dessverre er ikke avslutningene gode nok. Snaue 8 minutter ut i perioden dra Dalas Håvard Westmo på seg en to minutters utvisning for hardt spill, det skal vise seg å bli fatalt for Brumunddal. Ajer er dødelig effektive i overtall og tar tilbake ledelsen bare 40 sekunder inn i overtallet. Like etter på før Dala en ny utvisning, og må igjen spille med en mann mindre. Denne rir de av, men nå har Ajer tatt over initiativet i kampen i kampen igjen og jakter flere mål. Mål får de også når Martinius Moen øker ledelsen til 3-1, da han finner en åpning fra skrå vinkel mellom Alhaug og stolpen.
Dette står seg til pause. Brumunddal er fortsatt med i kampen, men de må opp noen hakk skal de klare å komme tilbake.

Lars Johan Bakkerud og resten av laget ble pakket godt inn av Ajer

Tredje perioden starter litt som første. Ajer fortsetter å være det førende laget i kampen, og Brumunddal forsvarer seg godt.  Åtte minutter ut i perioden sprekker det i de bakre rekker for Brumunddal og Ajer øker til 4-1. Lufta går skikkelig ut av ballongen nå. Resten av omgangen blir en kopi av forrige kamp mot Lillehammer, hvor Dala ikke lenger klarer å holde stand og målene renner inn. De neste ti minuttene setter vertene fem kasser til og vinner tilslutt 9-1 og det blir nok en tung dag på parketten for våre herrer.

Som mot Lillehammer, henger Brumunddal godt med i to perioder, før det blir helsprekk. Brumunddal faller til slutt sammen, og gjør det etter hvert lett for Ajer, med gjentatte balltap og feilpasninger. Tøff start på sesongen for Brumunddal sin del, som utfordret nettopp Ajer 2 om seriegullet før pandemien satte en stoppe for all aktivitet. Pandemien har rammet Dala hardt, og det er ikke den samme stallen og bredden i klubben lenger. Brumunddal har mistet flere sentrale spillere siden sist, i tillegg til mye bredde. Nå er det nesten to uker til neste kamp, og da håper vi laget får tid til å justere seg inn og finne formen.