H1: FEIDE ELVERUM AV BANA

2. Div Herre:  Brumunddal IBK – Elverum IBK 15-3 (4-0)(4-1)(7-2)

Søndag ble det et målrikt oppgjør mellom A-laget og gjestende Elverum. Brumunddal hadde akkurat lagt bak seg et bittert tap mot Lillehammer fire dager tidligere, hvor seieren og alle poengene glapp i siste spille minutt. Et redusert Elverumslag skulle bli offer for Brumunddøler som jaktet oppreising.

1.Periode (4-0) Skudd: (10-2)

Brumunddal går rett i strupen på gjestene og før minuttet er spilt setter unggutten Marius Bogsveen inn 1-0 til hjemmelaget, etter pasning fra Brage Holmstrøm. Dette er bare starten på hva som er i vente for de tilreisende. Fem minutter senere øker Daniel Bråthen ledelsen til 2-0. Brumunddal fortsetter å skape store sjanser og Elverum er flere ganger på hæla. Etter tretten minutter rykker Oskar Gaalaas på en to minutters utvisning for salg, og Elverum får en gylden mulighet til å komme inn i kampen igjen. I stedet er det dala som skal gjøre mål. Holmstrøm snapper ballen i undertall og kontrer inn 3-0. Like før periode ebber ut, sørger Christian Andersen for at laget kan gå til pause med firemåls ledelse.

En meget solid periode av Brumunddal, som skaper mye sjanser, og har stålkontroll bakover.

Brage Holmstrøm hadde en solid kamp med 4 mål og 9 poeng.

2.Periode (4-1) Skudd: (19-5)

Andre periode skal ligne mye på den første. Det er Brumunddal som styrer spillet, og Elverum med sine åtte spillere er usedvanlig tamme. Likevel er det gjestene som skaper ny spenning i kampen da Truls Tangen reduserer til 4-1 etter drøye fem minutter. Like etter på er «Æljen» Andersen frempå igjen og setter inn 5-1. Etter ni minutter får gjestene to minutters utvisning for slag og Brumunddal bruker nøyaktig tretten sekunder på å sette inn overtallsscoringen. Christian Andersen blir spilt opp på kanten og hamrer inn sitt tredje for dagen. Brumunddal får ytterligere to scoringer før lagene går til pause da Geir Olav Bratberg og Brage Holmstrøm øker ytterligere.

Ny solid periode, hvor dala vinner skuddstatistikken 19-5.

3.Periode (7-2) Skudd: (15-8)

Spenningen i kampen er for lengst over, og resten av kampen blir en parademarsj for vertene. Faren med å lede med så høye siffer er at man lett slipper seg ned og slipper motstanderen inn i kampen igjen. Selv om Elverum nok har resignert noe, skaper de langt flere sjanser denne perioden. De scorer perioden første mål, og øyner nok håp om å pynte på resultatet. Slik blir det ikke, da Bogsveen og Richard Alfstad øker ledelsen på ny til 9 og 10-2 før fire minutter er spilt. Elverums siste mål kommer ved Ole Magnus Borgen etter 8:29 på klokke. Resten av kampen skal dreie seg om Brumunddal, som ikke ser seg tilbake før det står 15-3 på tavla.

En meget solid kamp fra Brumunddal sin side, som er overlegent best i begge ender av bana. Dagens motstander var av det svekkede slaget som manglet flere sentrale spillere.
Mandag venter en større utfordring for Brumunddal. Da går nemelig turen til Hamar, hvor Ajer venter. Dette kan bli en seriefinale. Ajer 2 leder i skrivende stund serien med 1 poeng, før derbyet tar plass. Den som vinner her, sikrer seg et godt utgangspunkt med tanke på seiregullet!

Brumunddals målvakt Daniel Halvorsen hadde en relativt rolig dag på jobben.