H1: BEDRING Å SPORE

Magnus Maller noterte seg med mål i sitt comeback for Dala.

2.div Herre: Brumunddal IBK – Lillehammer IBK 3-6 (0-3)(1-3)(0-2)

Torsdag kveld var det duket for nytt oppgjør mot Lillehammer fra nord. Brumunddal har slitt innledningsvis i sesongen, og kommer fra to strake tap. Det skulle igjen bli tøft, men Brumunddal ser ut til å være på gang.

Brumunddal starter kampen bra, og ser ut til å være med på notene mot et heltent Lillehammer lag som er bedre enn på mange år. Etter fem minutter får en presset Anders Espe fyre fra langt hold, og limer kula i nettaket bak en noe overrasket Jens Kristian Alhaug. Bare noen minutter senere sover hjemmelaget på et frislag fra Lillehammer da Kristian Nilsen lurer alle. Han har fri bane til mål og velger å skyte, og scorer kanskje noe enkelt. Igjen blir Alhaug og Brumunddal tatt på senga, som ikke satte opp en eneste mann i mur. Dermed står det 2-0  til gjestene etter snaue åtte minutter, og Brumunddal har ikke fått den starten de hadde håpet på.

Brumunddal forsvarer seg bedre utover i omgangen mot et godt Lillehammer lag, som er gode på å trille ball. Lillehammer får ett overtallsspill med fireminutter igjen, da Magnus Maller må ut for hardt spill. Det skal straffe seg voldsomt, for Lillehammer er dødelig effektive i overtall i kveld, og øker sin ledelse til 3-0 etter bare 38 sekunder. Dette står seg til pause.

En ellers god Jens Kristian Alhaug, var uheldig på flere av Lillehammers mål. Med litt mer flaks, kunne det fort sett annerledes ut.

Andre periode starter bedre for hjemmelaget. Etter fire minutter fyrer Martin K. Bjørke av ett skudd. Sebastian Hagen redder forsøket, men må gi retur. Den plukker Brage Holmstrøm mesterlig opp, da han slår den inn på volley. Pent mål.
Gleden blir dessverre kortvarig, for Lillehammer svarer momentant og er tilbake på tavla igjen i neste angrep. Etter den gode starten tar Lillehammer igjen over showet og har det meste av spillet. De øker både en og to ganger før lagene går til pause. 1-6 målet kommer igjen i ett godt overtallsspill av gjestene.

Daniel Bråten reduserer i overtall.

Tredje periode starter forrykende av Brumunddal. Litt endring av rekkekombinasjoner og høyere press skal vise seg å gi uttelling. De kommer voldsomt ut av startblokkene, og reduserer tre sekunder inn i perioden. Hvem andre enn vår hjemvendte sønn, Magnus Maller. Maller har hatt en god kamp så langt, men det forløsende målet har så langt i kampen latt seg vente på. Men der kom det altså. Lillehammer rister av seg sjokket og spiller seg litt inn i kampen igjen, men dette skal bli Brumunddals periode.

Etter ni minutter ryker Lillehammers Sander Børresen på en to minutters utvisning for gjentatte forseelser. Brumunddal viser også at de kan spille overtall,  da Daniel Bråthen spilles fri foran mål og klinker kula bak en sjanseløs Hagen i Lillehammer buret.
Resten av perioden blir en stillingskrig, hvor det bølger frem og tilbake. Dessverre så kommer ikke Brumunddal nærmere, og Lillehammer tar med seg alle poengene nordover. Dala vinner riktig nok perioden 2-0, og det er noe å ta med seg.

Dette ble en kamp som hadde alt. Det var tenning fra begge lag, store målsjanser og fine mål. Etter en litt trå start kjemper Brumunddal seg tilbake i kampen, og viser at de er på gang. Laget har mer enn nok kvaliteter til å kunne hevde seg i serien i år, men mye handler om å komme i form, få spillere tilbake i trening og få satt ett spill. Brumunddal var langt oppe, og utfordret Ajer om seriegullet før pandemien traff. Dessverre har nedstengelsen rammet Dala hardt. Laget er blitt eldre, og unggutta som var på vei opp, har enten flyttet eller sluttet. Igjen er det gamlegutta som må dra lasset.

Det var absolutt fremgang å se i kveld, og det lover positivt. Laget er på gang, og har god tid til å komme i form da neste kamp ikke er før 5. januar.

LAGET
1.rekke: Magnus Maller (1+0) Brage Holmstrøm (1+1), Martin K Bjørke (0+2), Lars Johan Bakkerud, Håvard Westmo.
2.rekke: Daniel Bråthen (1+0), Richard Alfstad, Silje Heide Romsås/Andre Silkebækken, Stian Granseth, Geir Olav Bratberg,
Målvakt: Jens Kristian Alhaug.