G15: Solid kamp mot Gjøvik ga ny seier

Guttelaget leverte nok en solid kamp.
003

Brumunddal – Gjøvik   G15     31.januar 2016

Etter onsdagens storseier borte mot Raufoss var det Gjøvikgjedder på hjemmebane vi skulle ta i garnet. Vi regnet med å få en tøffere kamp i dag og midt i 1. periode så det virkelig stygt ut.

Keeper: Erik Torp Gustavsen.

Back par: Sigurd Westmo (0+1) og Christoffer Ringli. Håvard Westmo (1+1) og Petter R. Tangen

Rekke 1: Jonas Skåden(1+0), Robin Evenstad(1+0) og Simen Andre Nysæter.

Rekke 2: Håkon Sørli(4+1), Mats Bakkom(0+1) og Amund Bjørnbakken.

Rekke 3: Robin Hogstad (0+1), Håkon Daniel Lie Larsen og Sander Strømbu.

Sigurd Skjelseth spilte også på div. rekker.

1. (1 – 3)

Vi skulle spille akkurat som vi gjorde mot Raufoss, ligge tett i forsvar og kjøre for fullt når vi hadde ballen. Dette var tydeligvis den samme planen som Gjøvik hadde, det er de som setter trøkket mot oss og spiller seg gjennom gang på gang. De setter sin første allerede etter 3.22 og de får tydeligvis bra selvtillit av dette. De setter nummer 2 og 3 etter 5.06 og 8.38 der de rett og slett spiller oss ut, vi ser på ball mens de flytter kula og scorer 2 utrolig fine mål. Gutta skjønner nå heldigvis at de må ta tak i kampen og resten av denne perioden ligner vi heldigvis på oss selv igjen. Vi setter press på Gjøvik og skaper flere gode sjanser, men vi må vente helt til det er igjen 1 sekund av perioden før vi greier å sette den. Håvard sentrer til Håkon fra egen banehalvdel, han tar med seg kula og løper fra vår venstre side, mot høyre og som vi har sett så mange ganger før i år, setter han den i lengste. En utrolig fin og ikke minst viktig scoring å ta med seg inn i garderoben.

1. Periode (1 – 0)

Mot Raufoss hadde vi 2 veldig gode perioder før vi naturlig nok mista litt trøkk i siste periode. Vi var enige om at vi nå hadde spilt ferdig den dårlige perioden, så de to neste skulle vi spille bra. Planen for 2. periode var at vi skulle spille mer fysisk innebandy, ta ut mannen og ikke kun se på ballen slik vi gjorde i 1. periode. Vi skulle krige mer over hele bana og presse Gjøvik høyere i bana. Heldigvis gjør gutta som vi blir enige om, det er et helt annet lag som kommer på bana i 2. Kampen er fortsatt jevn men nå er det vi som har initiativet i kampen og skaper de fleste sjansene. De få mulighetene Gjøvik har, redder Eirik greit. Vi kriger godt og skaper mye men får ikke mål. Det vi får er en 2. minutter på Robin E. for liggende spill etter 24.06. Den rir vi av rimelig greit, faktisk er det vi som scorer i undertall, Håkon stjeler ballen fra Gjøvik og setter dagens andre. Det blir ikke flere mål i 2. periode. Vi er allikevel utrolig fornøyde med denne perioden, vi vinner 1-0 og vi er kun ett mål bak til 3. periode. Gjøvik har heller ikke noen store sjanser så forsvaret hadde virkelig skjerpet seg fra 1. periode. Som keeper Eirik sa i pausen «Nå var det veldig gøy å stå i mål», det sier vel det meste.
001

1. Periode (4 – 0)

Som vi hadde sakt var vi ferdige med den dårlige perioden, og i 3. periode viste vi hvor gode vi er på vårt beste. Vi ligger under 2 – 3 og kampen er langt fra avgjort. Vi skal nå presse Gjøvik enda høyere siden dette fungerte utrolig bra for oss, Gjøvik fikk nesten ikke spilt opp ballen i 2. periode. Det skal de heller ikke få lov til i 3. Kampen er fortsatt jevn men vi har nå klart overtaket og etter 34.05 er det nok en gang Håkon som setter nummer 3 med assist fra Mats. Håkon med hattrick og det er godt å se at kapteinen går foran og viser vei i en litt trøblete kamp. 3 – 3 og vi er i flytsonen. Lag som er i flytsonen får ofte dommeravgjørelser med seg, noe vi virkelig drar nytte av i denne kampen. Etter mye klabb og babb foran vårt eget mål spretter ballen fra en av våre spillere og langt inn i mål. Vi banner høyt på benken, de som er utpå slutter å spille men dommeren har ikke blåst for mål. INGEN skjønner noe som helst men vi takker og bukker, dommeren hadde en veldig god kamp men akkurat her gjorde han en stor feil. Synd for Gjøvik men utrolig viktig for oss at vi ikke kom under her med under 10 minutter igjen å spille. Etter 36.45 får vi også prøve oss i overtall da en Gjøvik spiller blir avblåst for en høy kølle som stopper et gjennomspill og vi får spille 2 minutter i overtall. Vi spiller et ganske bra overtall med flere sjanser men vi klarer ikke å sette den. Heldigvis tar det bare 1 minutt etter overtallsspillet så sitter dagens fjerde og for første gang i dag er vi i ledelsen. 39.02 står det på klokka når Jonas setter den med assist fra Robin H. 13 sekunder senere har vi plutselig en tomåls ledelse da Robin E. med feber og kroppen full av paracet, setter dagens 5, tre måls scorer Håkon med assist. Med litt over 5 minutter igjen tar Gjøvik time-out. Vi skal ikke forandre noe som helst men fortsette å kjempe i hver duell og trøkke til når vi har kula. Jeg vet ikke hva Gjøvik snakker om i sin time-out men det funker hvert fall ikke. 40 sekunder går det før Håkon setter sin 4 for kvelden. Sigurd W. assisterer og nå ser det virkelig ut som om seieren er i boks. Så er det tid for dagens solo prestasjon, Håvard vinner selv ballen ved vårt mål. Han tar med seg kula fra eget mål, ned langs vantet mens han kommer seg forbi hele Gjøvik laget før han kontant setter den utagbart bak Gjedde keeperen. Han fastsetter dermed sluttresultatet til 7 – 3 og årets snuoperasjon er et faktum.

De jeg pratet med som hadde sett 1. perioden trodde at Brumunddal skulle tape med mange mål i dag. Vi snur 0 – 3 til 7 – 3, vi gikk fra å se ut som om vi var rundingskjegler til å se ut som kretsens beste lag. Nok en gang er det hele laget som hever seg, selv om vi må trekke frem Håkon med 4 mål og en assist. Eirik hadde også en meget bra dag i Dalaburet.

Jeg er også veldig fornøyd med at gutta tar de beskjedene som blir gitt i pausen og gjør akkurat som vi blir enige om. I 1. periode spiller Gjøvik opp kula fra backene gang etter gang slik at de kan skape sjanse etter sjanse. I 2. og 3. periode kan jeg ikke huske at det skjer en eneste gang. Vi presser høyere for hver periode og det lykkes vi godt med. Da vinner vi ballen høyt i bana og kan starte angrepet derfra, motstanderne får heller ikke satt i gang angrepet slik de ønsker. Utrolig godt jobba av de hele laget.

Vi takker Gjøvik, dommer, sekretariat og publikum (måtte da være nærmere 100 personer på tribunen) for kampen.