G13: HJEMMESEIER FOR RØDT LAG

Brumunddal IBK – Gjøvik IBK 4-1 (1-0, 1-3, 0-0)

Gjøvik IBK kom over får sesongens siste møte mot Dala. Til denne kampen hadde vi med oss hele 6 debutanter for vårt GJ13 lag! Oskar og Oliver har nylig kommet til, samtidig hadde vi med oss Pernille, Erle og Helle fra klubbens J11-lag. Vi fikk også en ung debutant i form av Linus Granseth som spiller på Dalas G9-lag! Vi var da 1 keeper, 5 backer og hele 9 offensive spillere!

For Dala i dag så stilte vi med følgende lag:

Målvakt: Oliver Kongsrud Smedsrud

Backer/Forsvar: Henrik Lindberg, Jonathan Vestli Engebakken, Johannes Bekkevold Pettersen, Ole Anders Furuseth Nysæter og Linus Granseth

Angrep: Arin Nordskogen Pedersen, Tobias Aschim Smeby, Helle Jevanord Svanheim, Erle Floberghagen, Gabriel Håkerud Lierhagen, Mattis Grønvold, Oskar Skaugen Hovde, Pernille Sambu Andersen og Tobias Svennebye-Jacobsen

1. periode: 2-0

Kampen skyter fart og det skal ikke stå på innsats og vilje fra Dala’s side denne dagen. Henrik L og Ole Anders danner et backpar, mens Linus spiller med Johannes og Jonathan som tar annethvert bytt. Fremover har vi ei rekke med J11-spillerne Helle, Pernille og Erle, ei rekke med Oskar, Mattis og Tobias A – og ikke minst ei nykomponert rekke med Gabriel, Arin og Tobias S.

Det skapes mange sjanser og vi får også noen sjanser imot. En god Oliver i mål redder det som kommer, mens backene våre er gode på å vinne ballen tilbake tidlig. Ole Anders vinner flere baller høyt i banen og legger den pertentlig tilbake til de offensive spillerne våre og Henrik L løper opp det aller meste som kommer bak målet vårt. På det andre backparet har Linus stålkontroll på både motstandere og ball, mens Johannes og Jonathan har fokus på å holde ballen i laget og få spilt ballen opp i offensiv sone. Det fungerer særdeles bra – og vi holder smultringen på måltavla gjennom hele perioden!

Offensivt så skaper alle tre rekke sjanser. Men det er først etter nesten 12 minutter at vi får dagens første nettkjenning. Gabriel får ballen fra Tobias S – og han er sikker som banken når han banker ballen bak Gjøviks sisteskanse! Enda godt at trener’n klarte å overtale Gabriel til at han burde spille Center 😉 Det var også Gabriel enig i …

Vi fortsetter å jobbe på, og 2 sekunder før full vi uttelling da Tobias A er på rett plass til rett tid og setter ballen i nettet. En skikkelig måltjuv-scoring der altså! Rekka med Mattis, Tobias A og Oskar var bunnsolide defensivt. Mattis gjør returløp få kan matche, og tar stort defensivt ansvar i rekka. Oskar hjelper backene sine godt og er tett oppi motstander – mens Tobias A hele tiden passer på sin spiller og er veldig god på å gjøre seg spillbar i overgangene våre.

Debutant Oliver, gjør en meget god kamp i mål i sin første G13 kamp.

1. periode: 0-1

Vi snakker i pausa om at vi rett og slett skal fortsette akkurat som vi har gjort. Alle har det moro, vi skaper sjanser og holder tett bakover. Alltid ting man kan bli bedre på, men det er også viktig å huske at man skal ha det moro på veien! Det er det ingen tvil om at vi har – og det resulterer i at vi jobber for hverandre og at vi gjør vårt aller beste.

Andre periode preges av mye bra spill og en god del sjanser. Vi gjør mye av akkurat det samme, men har ikke helt samme uttellingen fremover i bana. Vi holder også denne gangen unna bakover i nesten hele perioden! Vi har flere sjanser fremover – men en god keeper i Gjøvik-målet og metallet gjør at vi ikke får noen mål denne perioden.

Med et lite minutt igjen av perioden, så glipper vi litt bakover – og samme Gjøvikspiller får skyte både 1, 2 og 3 ganger. Da må selv en heroisk Oliver i mål gi tapt – og Gjøvik reduserer til 2-1.

Tobias (#8) scorer Dalas andre mål for kvelden.

Igjen er vi veldig fornøyde med hva vi gjør. Vi skaper sjanser, og er enige om å gjøre akkurat det samme i enda en periode. Vi er også klar over at vi må hjelpe Oliver litt mer foran eget mål så de ikke får skyte mange ganger uten at er på dem.

Dette fungerer tydeligvis veldig bra – for det er nok en periode hvor vi ikke slipper inn mål! Og fremover på banen svinger det av samtlige. Rekka med jentene fra J11 viser at det er en grunn til at de vant en kamp i Gothia-cup. De har flere situasjoner hvor de spiller rundt Gjøvik-spillerne, men dessverre får de ikke nettkjenning i kampen. Det hadde de fortjent med innsats og spill! De har flere skudd og sjanser – men det ble med nesten denne gangen. Det jentene gjør særdeles bra er også det defensive. De jobber knallhardt hjemover og vinner flere viktige baller i forsvar som gjør at Gjøvik ikke skaper stort når de er på banen.

Periodens første mål kommer ved en liten tilfeldighet. Linus sentrer til backmakker Jonathan som lemper ballen opp i banen. En litt uheldig Gjøvik-keeper misser i forsøket på å holde ballen og slår den inn i målet sitt.

Vi får ett mål til også – og det er Tobias S og Gabriel som bytter rolle fra kampens første mål. Gabriel finner Tobias S med en fin pasning, som setter den kontant i kassa til en 4-1 ledelse for Dala! Rekka med Gabriel, Tobias S og Arin var en herlig sammensetning både på banen og på benken. Gutta snakket sammen på benken om hva de skulle gjøre og backet hverandre opp hele tiden. En ekte lagånd – og det ga virkelig resultater på banen også. De spilte med selvtillit og innsats i samtlige minutter!

Perioden ender 2-0, og dermed ender kampen 4-1 til Dala!

Litt til slutt

Dette var en særdeles morsom kamp med stort spenn i spillergruppa. Vi har erfarne gutter, nye gutter, nye jenter, yngre gutter.. ja vi har det meste. Felles for alle er en utrolig god mentalitet og vilje til å jobbe sammen som et lag. De er alle nysgjerrige og spør spørsmål underveis i kampen. En stor honnør til samtlige!

Også en stor takk til foreldre, foresatte, søsken, besteforeldre (ja så et par av de der også) og alle andre som kommer for å se på laget spillet kamp. Jeg vet at alle spillerne setter stor pris på det, og vi som trenere/lagledere er også takknemlige når vi ser energien og interessen dere viser.

Tusen takk for kampen. Nå er det en liten vinterferie før vi igjen skal spille matcher – og neste ut er bortekamp mot Gausdal den 8. mars 😊