G/J13: VANVITTIG SNUOPERASJON

G/J SORT: Brumunddal IBK – Ottestad IL 7-6 (1-2)(0-2)(6-2)

En måned etter forrige seriekamp, var det endelig duket for henge kampen mot Ottestad, og for ett oppgjør vi skal bli vitne til.  Toppoppgjør og en forsmak på hva som kan vente oss under søndagens RM. I utgangspunktet en kamp uten betydning. Ottestad tok andreplassen i årets serie, mens Brumunddal på sin side tredjeplassen. Så plasseringsmessig, hadde lagene lite å spille for, annet enn heder og ære og ikke minst, komme i flytsonen før RM.

Brumunddal benytter kampen til å gjøre noen endringer fra tidligere kamper, og planen er nok å kjøre inn flere spillere til RM. Nykommer Oliver Kongsrud Smedsrud får sin første kamp med sort lag mellom stengene, mens Johannes Pettersen ikler backplass denne kampen.

Brumunddal stiller med følgende lag:
Målvakt: Oliver Kongsrud Smedsrud
Backer: Johannes B. Pettersen, Anders Ihrstad Henriksen, Nicklas Bråthen, Adrian Mikkelsen, Markus Bråten
Forwards: Ivan Moen Tøraasen, Oskar Skaugen Hovde, , Pernille Sambu Andersen, Jonas Taskerud Rosenlund, Jonathan Vestli Engebakken, Eirik Stenberg og Anders Ihrstad Henriksen.

Bra tempo fra start på begge lag, men det er gjestene som er det førende laget. Der Brumunddal kommer til en del sjanser, klarer Ottestad å etablere et betydelig høyrere press på motsatt bane halvdel. Det er derfor ikke ufortjent at Ottestad lyser opp tavla først, etter snaue seks minutter.  Det tar derimot ikke lang tid før Brumunddal svarer, når Ivan Moen Tøraasen fyrer av et velplassert skudd. Ottestad tar igjen ledelsen etter fireminutter.

Litt å rette på for hjemmelaget etter første 15, men dessverre får de to raske i mot fem minutter inn i perioden. Ottestad får godt med tid i Brumunddals sone og etablerer flere gode angrep. Brumunddal virker litt kamprustne første halvdel av kampen, det mangler litt tenning, og Ottestad får mye tid med ball uten at hjemmelaget kommer opp i press. Oliver i dala buret har nok å henge fingrene i, men henger tidvis godt med på notene. Spillet til Dala kommer seg utover i perioden, men finner ikke veien til nettmaskene.  Dermed går lagene til pause med 1-4 på tavla.

Tredje periode får vi se ett helt annet Dala lag, så noe positivt har nok blitt sagt i garderoben. For vi skal bli vitne til et heltent Brumunddals lag og en vanvittig avslutning på kampen. Det hele starter med at Dala tildeles straffe etter drøye fire minutter. Ivan Moen Tøraasen er iskald og setter sitt andre for kvelden med en herlig zorro-dragning.  45 sekunder senere trøkker Jonathan Vestli Engebakken inn ny redusering og nå har gutta kontakt. Ottestad virker ikke helt å la seg påvirke av dette, og svarer momentant med to nye scoringer på under minuttet. Normalt ville nok dette slått lufta ut av flere lag, men ikke denne gjengen….ikke i kveld. Brumunddal med Ivan i spissen har ikke tenkt å gi seg uten kamp, og det tar ikke mer enn nye 45 sekunder før Ottestads ledelse er redusert til to mål. 7:45 ut i perioden drar Ottestad på seg en utvisning for spill uten ball (les kølle). Overtallsspillet til hjemmelaget er patent, og Tøraasen reduserer på nytt.

Ivan Moen Tøraasen reduserer på straffe

Nå begynner temperaturen å stige i hallen, og vi skal få en skikkelig thriller avslutning på kampen. Det bølger en del frem og tilbake, og begge lag har sine sjanser, men begge lags målvakter varter opp med flere gode redninger.   Coach Halvorsen tar time-out snaue to minutter igjen av kampen, og her har han nok sagt noen velvalgte ord. For 19 sekunder etter det blåses i gang igjen kommer reduseringen, signert Tøraasen. Hans femte for kvelden.

Men Brumunddal er på ingen måte ferdig. Nå har de tatt igjen forspranget, nå går gutta for alle poengene. Det er Dala som fører kampen nå, og på  og tiden 13:28 kriget Engebakken inn 7-6. Benken reiser seg og jubelen står i taket til Ottestads store fortvilelse.

Time-out

Det blir nå et realt trøkk mot Dala buret, men vertene rir det hele av og vinner årets siste seriekamp!

Dette var en utrolig artig kamp, som hadde alt. Brumunddal viser en vanvittig vinnervilje, ved måten de snur kampen på.

Vi Gratulerer og ønsker laget lykke til i RM.