D1: BARE NESTEN MOT AJER

2. Div Dame: Ajer IBK – Brumunddal IBK – 4-3 (2-2)(2-0)(0-1)

Ajer IBK – Brumunddal IBK 4-3 (2-2), (2-0), (0-1)

På selveste Valentinsdagen dro damene til Hedmarkstoppen for å møte Ajer for første gang denne sesongen. Brumunddalsdamene har de siste kampene slitt litt med å få opp tenningen i starten av kampene, så denne gangen har vi tatt noen grep for å endre på dette. Vi ladet rett og slett opp med karaoke i bilen, og allsang og hjertesjokolade i garderoben. I tillegg har vi endret på sammensetningen i rekkene for å ha mer fokus på å produsere mer i angrep. Det skulle vise seg at dette var smarte grep. Hva som utgjorde mest, vites ikke…

De første minuttene av kampen har vi full kontroll på Ajerjentene. Kristin Mostuen trenger bare 1,5 minutt for å putte vårt første mål. Og før vi har spilt 3 minutter har Heidi Frogner, etter flott forarbeid av Silje Heidi Romsås, økt ledelsen til 0-2. Ungjentene fra Ajer mistet på ingen måte motet av det, og før første perioden var over har de utlignet to ganger.

I andre periode er det Ajer som bare trenger 1,5 minutt på å putte mål. Resten av perioden er det ganske jevnt mellom lagene, men det er Ajer og ikke vi som får uttelling på skuddene sine. Ida Kartomten får en utvisning for holdning på 09:22. Vi gjør en veldig god undertallsjobb, og Ajer kommer ikke til de store sjansene. Vi derimot er veldig sugne på en utligning, og kommer til flere kontringer i undertallet vårt. Dessverre henter Ajer oss greit inn igjen. Siste målet i perioden er det klart heldigste i kampen. Skuddet kommer over mål, men treffer Ida Kartomten hardt i ansiktet og endrer retning for så å havne i krysset. Dessverre ligger ballen i vårt mål.

I siste periode starter Ajer med å dra på seg en utvisning for liggende spill etter 2 spilleminutter. Dessverre klarer ikke vi å utnytte at vi er en mer på banen, vi får ikke ballen til å gå og Ajer biter godt fra seg i undertall. Gjennom kampen merker vi stadig mer at Brumunddalsdamene innehar betraktelig mer kubikk enn Ajerjentene. Dette oppleves som frustrerende for begge lag. Ajer opplevde nok oss som relativt voldsomme, og vi følte vi blåste dem bort som fjær. Selv om det ble et par turer i vantet for Ajer, så bar ikke kampen preg av stygt spill. Det var rett og slett bare kubikkforskjell. Gjennom tredje periode blir vi veldig sugne på å score flere mål. Dette er en kamp vi synes vi både burde og kan vinne. Heldigvis rekker vi helt på tampen av perioden å utligne. Kristin Mostuen scorer på en pasning fra Heidi Frogner. Dessverre holdt ikke det til å få med seg poeng, kampen ender 4-3 til Ajer IBK.

Vi gleder oss til revansje på hjemmebane søndag 8. mars klokka 16.00.