Søndag møtte A-laget Bærums Verk til bunnoppgjør hjemme. Det ble en spennende affære

lch
Lars Christian Holm satte tre kasser mot BVIF.

Det var dags for kamp. Etter skader og sykdom helgen før, stilte vi til start med nesten alle i hjemmekampen mot gutta fra Bærum.

Målvakter: Daniel Halvorsen (1. og 2. periode), Eirik Torp Gustavsen (3. periode)

Backpar: Lars Johan Bakkerud (0+2) – Sindre Pedersen (0+1) og Kjell Gunnar Opseth (1+0) – Edmunds Eglitis (0+1)

Rekke 1: Stian Granseth – Richard Alfstad (1+1) – Lars Christian Holm (3+0)

Rekke 2: Geir Olav Bratberg – Brage Holmstrøm – Magnus Maller (1+1)

Spilte også: Magnus Johansen

Første periode (2-2)
Brumunddal kommer godt i gang og henger godt med i banespillet. Det er noen sjanser begge veier de frøste minuttene, men keeperne plukker det som kommer igjennom. Etter 4:39 får  vi en utvisning for slag på Stian Granseth – en ganske så korrekt avgjørelse fra dagens dommerpar, og vi måtte spille undertall i 2 minutter. Vi rir av dette greit, og de få skuddene de får på kassa redder Daniel.

Etter 8:22 kommer dagens første scoring. En Bærumspiller får dra seg inn fra rundvant med mann i kroppen, og får løsna et skudd som sniker sinn mellom under armen til målvakt Daniel Halvorsen. God jobb av Bærum som har 2 mann på mål som dekker skuddet.  Etter dette har Brumunddal en god del sjanser, men uflaks kombinert med en dyktig målvakt på Bærum gjør at vi ikke får ballen i nota. Det gjør derimot Bærum igjen etter 12:32. En mildt sagt merkelig scoring som går på kvota som keepertabbe. Daniel står på stolpen sin og legger ned armen for å blokkere pasning fra bak mål – ballen treffer hånda og spretter inn over skuldra og i mål.

Etter dette tar Dala over store deler av spillet, og har mange sjanser. Omsider etter 16:32 får man omsetning på sjansene. Magnus Maller har dagens forarbeid når han kriger seg gjennom hele forsvaret til Bærumsverk før han legger pasning på bakre, hvor Kjell Gunnar Opseth kommer stormende og setter ballen i åpent bur. Fantastisk av Maller – og et utrolig bra løp av Kjella. Dala fortsetter sitt press og får sin utlikning 28 sekunder før pause. Brumunddal får frislag på sin venstre side – Sindre tupper ballen til Lars Christian Holm som legger ballen i bortre kryss – fløte!

I pausen snakker vi om å fortsette det vi har gjort. Vi gjør mye bra, og vi har mye bra pasningsspill og kommer til mange sjanser.

Andre periode (0-4)

Akk.. Den berømte 2. perioden for dala. Vi har masse sjanser denna perioden, men det vil seg ikke. Samtidig gjør vi stikk motsatt av i første periode. Når vi var flinke til å avslutte angrepene våre, bruke backene for å roe ned og samtidig jobbe knallhard hjem – så gjør vi tvert om i denne perioden. Vi løser ikke opp spillet med backene våre, får mye skudd i første forsvarer og blir tatt på kontra. Bærumsverk putter 4 mål denne perioden. 2 av dem er scoring på returer – vi taper rett og slett krigen foran eget mål. Daniel redder et skudd fra slottet, men samme spiller får tatt sin egen retur og banka den inn. Annet tilfelle er det dobbel-redning av Daniel før en på bakre får slått ballen i nett-taket over en sprellende keeper. Vi får også et mål imot i undertall og det siste er en kontring som Daniel bare får fingrene på, og som triller inn på bortre stolpe. Mer skriver vi ikke om denna perioden…

I pausen nå snakker vi om at vi fortsatt gjør mye bra, men at vi må roe ned bakover. Vi må også være flinkere til jobbe hjem. Daniel benker seg selv og slipper inn talentet Eirik Torp Gustavsen i mål – kun 15 år gammel og debuterer i 1. divisjon for Brumunddal! Tidenes yngste spiller for dala i forbundsserien!

Tredje periode (4-4)

For en periode…! Denne hadde alt.. dramatikk, mål, utvisninger, knallharde dueller – det må ha vært utrolig moro å være publikum!

Dala får starte perioden i overtall etter at en Bærumsspiller får utvisning på tampen av andre periode. Vi triller mye ball uten å få de store sjansene. Lasse får et par skuddmuligheter men disse blir en form for merkelig lobb(?) og ikke skudd slik vi vet han kan og vil. Med 12 sekunder igjen av overtallet får Bærum nok en utvisning. Brage er på vei igjennom midten og blir brutalt felt bakfra og i knehøyde. Vi forventet å se en 5-minutter på denne taklingen, men Bærum fikk kun 2-minutter. Dette er den typen spill og taklinger vi ikke vil se i innebandy da de har stort skadepotensiale. Heldigvis har Brage vært ute ei «taklingsnatt» før – og kommer seg på beina med ordene «Kroppen begynner å bli for gammal for detta her».

I dette overtallet får vi mål. Klokka viser 43:19 når Lars Christian Holm banker inn ei nydelig scoring, assistert av Lars Johan Bakkerud. Og detta var starten på noen magiske dala-minutter. 44:28 – altså drøye minuttet senere – Richard Alfstad bryter på midten, stormer mot mål – og 3 andre dala-spillere er nesten fremme på kassa før han. Han har alle muligheter til pasninger – men velger å skyte. Coach Halvorsen var nok forberedt på å gi gamlefar ei skure uten like – men i etterpåklokskapens ånd må man vel bare innrømme at «Rikki» gjorde rett. Han limer ballen i krysset! Stillingen er nå 4-6! 44:53 – altså 30 sekunder senere – da ligger ballen i nota igjen. Denne gangen er det Magnus Maller som får kriga inn ballen, assistert av Bakkerud. Dala har mye spill og det er et gedigent press mot Bærumsverk-målet. 49:54 kommer utlikningen Lars Christian Holm får sitt hat-trick med nok ei scoring – Richard Alfstad serverer og det er uavgjort!

Brumunddal fortsetter presset de nærmeste minuttene, vi har skudd i stolpen, vi har en nydelig solo-prestasjon av Stian Granseth som med ryggen mot mål drar seg mellom to Bærumsspillere og skyter knallhardt og presist i borte hjørne – men keeper får ei hand på ballen. Da er det et salg i trynet for dala når vi får ei scoring imot etter 52:43. Bærum får en overgang, og får en avslutning på mål som kommer seg forbi Eirik i dala-målet. Dala har sjanser igjen rett etter duellen – men så gjør vi en stor feil når laget går for bytt. Vi her helt på hæla i byttet, Bærumsverk kommer seg oppover og en av deres spillere får stå alene på bakre og score. Særdeles surt!

Vi klarer allikevel å nullstille og kjemper på. Vi har to store sjanser, en ved Magnus Maller, og en hvor Maller passer til Richard Alfstad som ikke får med seg ballen.  57:11 får vi nok et slag i trynet. Vi kriger i egen boks, og får blåst straffe imot oss. Vi forstår særdeles lite da det er Bærumsspiller som står i målgården. En av få avgjørelser som er feil fra dommerparet i dag som ellers gjør en god kamp – bare litt synd og frustrerende for et kjempende dala-lag når det blir straffe imot. Eirik går ut og gjør sitt beste, men Bærumsverkspilleren runder han og setter ballen i mål til 6-9. Etter dette har nok gutta mer frustrasjon og desperasjon i seg enn noe annet – og Bærum får sette nok et mål på kontra imot i sluttminuttene.

6-10 blir sluttresultatet – et resultat som er ganske flatterende og ikke viser hvor jevn denne kampen var. Vi vinner skuddstatistikken 37-36 – og  mangler litt på effektiviteten for å få kampen helt i vårt spor. Det blir mye «hvis om og dersom» – men hadde vi vært med effektive i 1. perioden så hadde nok kampen blitt helt annerledes. Hadde vi også hatt litt flyt og flaks med stang inn istedenfor stang ut på stillingen 6-6, så hadde det også blitt helt annerledes.

Kampen var uansett utrolig morsom – mot et Bærums verk og Hauger-lag som gir alt, og er blide når kampen er slutt. Personlig som keeper og trener i dag, så er det moro at man kan ha så mye tenning i kampen, for så å ha en så hyggelig tone etter kampslutt.

Stor glede for klubben er det også at Eirik får sin debut i mål. En gutt som alle i klubben nok begynner å kjenne, og som har falt godt på plass i herrelaget – og det i en alder av 15 år. Eirik får sin hovedarena denne sesongen i 2. divisjon og på G16 – men skal ikke se bort ifra at han også blir å se mer i 1.divisjon hvis anledningen byr seg! Han gjorde sine saker bra, og fikk garantert med seg masse erfaring.

Vi takker for kampen for alle som var med – og ser frem mot resten av sesongen!