H1: Solid hjemmeseier mot serielederen. -«Vi har mer å gå på»

Det var knyttet stor spenning til dagens oppgjør mot serieleder Gjøvik, og de færreste hadde nok sett for seg dagens utfall.

Bråthen
Daniel Bråthen fortsatte der han slapp i fjor, med 2+3 mot GIBK.

Det var duket for serieåpning for klubbens A-lag i dag. Hjemmekamp mot «gjeddene»  fra feil side av mjøsa – Gjøvik IBK.

Som skrevet i «Før kampen»-artikkelen var det en viss spenning rundt laget som kom på besøk over mjøsbrua. De har vist gode takter med solid seier over regjerende seriemestere Lillehammer IBK, samt en sterk seier mot Ajer IBK 2. Begge disse lagene er lag som liker å spille innebandy, men mistrives når de får fysikk mot seg – det er vel med andre ord Brumunddals rake motsetning. Laget elsker fysisk spill, og har i tillegg virkelig fått fart på kula.

1. periode:

Gutta starter i et høyt tempo – og det samme gjør motstanderen. Brumunddal har 3 skudd på mål før klokka viser 1 minutt. Så er det Gjøvik som får sin første sjans – Bjørn Atle redder det første skuddet og den første returen – men retur nummer 2 får han ikke gjort noe med, og Gjøvik tar ledelsen 0-1 etter 1:30. En typisk dala-start med andre ord.

Etter dette handler det mye om ett lag på banen – og det gjelder strengt tatt de neste 58:30 av kampen. Brumunddal styrer spillet, og spesielt rekka til Kjell Gunnar Opseth viser flotte kombinasjoner. Det defensive sitter og vi har stålkontroll bakover. Snau 4 minutter ut i perioden er det Christian Andersen som åpner målkontoen for sesongen både for seg selv og klubben. Nysigneringen Lars Christian Holm, som kom fra nettopp Gjøvik IBK, spiller ballen ut til Christian som setter ballen i mål fra avstand. Minuttet senere er det igjen nevnte Holm som spiller pasning til Brage Holmstrøm som prikker inn 2-1, og gutta har tatt en ledelse de aldri gir fra seg. Brumunddal har mange sjanser, og spillet sitter bedre og bedre utover perioden. Kampen er drøye kvarteret gammel når vi får sesongens første suser… og susere i Brumunddal har en tendens til å komme fra lagets spiller nummer 3, Lars Bakkerud. Daniel Bråthen finner Lars på distanse som hamrer ballen i mål.

Til pause ønsker Coach Halvorsen at vi skal øke presset, tvinge laget deres tilbake i banen, bruke backene mer og få kula til å gå.

2. periode:

De første 3 minuttene gjør vi dette så til de grader – og det gir oss 2 raske mål. Lars finner igjen målet fra distanse på pasning fra Geir Olav Bratberg, og rett etter er det Lars Christian Holm som får sitt første mål for A-laget, assistert av Martin K. Bjørke.

De neste 10 minuttene har vi fortsatt god kontroll, men vi stresser litt med kula – og det blir en del skudd i førsteforsvarer og mye frem og tilbake i banen. Vi har allikevel god kontroll defensivt. 11 minutter ut i 2. periode får en gammel kjenning, Jarand Glæserud, skyte fra skrått hold – og ballen finner på litt heldig vis inn bak Bjørn Atle i mål. Litt irriterende for alle, men man må regne med noen slike i sporten vår.

Etter dette roer vi ned spillet og finner rytmen igjen – og da er Gjøvik sjanseløse. Først er det Sindre smestad Pedersen som kommer på et dypt løp fra sin backposisjon, og på pasning fra Daniel Bråthen setter han inn 6-2 til våre gutter. Vi får deretter sjansen i overtall etter et klart slag bakfra. Vi får endelig ballen til å gå fort i et overtall, og sjansen er mange – og til slutt finner Daniel Bråthen nettmaskene assistert av Brage Holmstrøm. Ikke lenge etter så snapper Lars Bakkerud ballen i vår sone, går hele veien og smeller kula i nota til 8-2, noe som også er resultatet til andre pause.

Coach Halvorsen er meget fornøyd i pausa, og maner til å fortsette med å gjøre akkurat det samme resten av kampen. Det som trengtes av justering gjøres fortløpende på benken, og spillerne responderer meget bra på de få endringene som blir gjort.

LAsse
«Lasse» Holm (1+3) presterte godt mot gamle lagkamerater.

3. periode:

Ren transportsetappe – og Dala viser en kontroll som man kanskje aldri har sett laget ha. Laget dreper kampen helt de første 8 minuttene av perioden med hele 4 mål. Først Richard Alfstad som limer ballen i nærmeste kryss fra skrått hold, assistert av Geir Olav. Så avslutter Brage Holmstrøm nok en gang assistert av Daniel Bråthen, før Bakkerud slår en nydelig pasning over til Daniel Bråthen som finner nettmaskene nok en gang. Helt til slutt fastsetter Kjell Gunnar Opseth stillingen til 12-2, assistert av Lars Christian. Resten av perioden er sjansene mange – men det blir ikke flere mål for gutta denne dagen.

En kamp som oser trygghet, vilje, innsats og presisjon fra Brumunddals herrer. Det er tydelig at laget er meget sterkt, og vi kan nok forvente mange hyggelige resultater fra herrelaget denne sesongen!

Etter kampen ble lagets hovedtrener, Daniel Halvorsen, spurt om hva han syntes om kampen.

«Jeg forventet ærlig talt at vi skulle være en del nummer for store for Gjøvik hvis vi hadde fokus og  spilte slik jeg vet vi kan spille. Jeg var nøye med å påpeke at gutta ikke skulle undervurdere Gjøvik, de har tross alt noen gode resultater mot Lillehammer og Ajer 2 – men samtidig skulle vi ikke vise noe respekt på bana. Vi spiller med en defensiv trygghet som det er lenge siden vi har hatt – samtidig spiller vi kula fortere enn jeg noen gang har opplevd oss gjøre i kamp. Vi har trent mye på dette og det er moro å se at det har gitt resultater!

Resultatet i dag er en ekte lagseier, men jeg vil gi ekstra honnør til Christian Andersen og Lars Christian Holm som er bunnsolide hele matchen. Bakkerud gjør som bare Bakkerud kan – og det er godt å se han trives på bana som han gjorde i dag. Alle gutta skal ha honnør for en flott kamp – og jeg vet at de kommer til å gi klubben masse gode resultater denne sesongen.

Det er deilig å være trener for et lag som gir så mye av seg selv, som dette laget gjorde i dag!

Neste kamp for A-laget er borte mot fjorårets seriemester, Lillehammer IBK. Kampen går av stabelen Onsdag 4. november klokken 20:00, med påfølgende hjemmekamp Søndag 8. november mot Ajer IBK 2 kl 14:30.