H1: Brumunddal tapte men var svært nær poeng

Det var klart for sesongens tredje hjemmekamp i Fagerlundhallen da Bærums Verk kom på besøk søndag 26. oktober. Våre riddere var heltente og viste seg frem fra sine beste sider, men tapte knepent 5-6 etter en forrykende avslutning på kampen.

IMG_0586
Kaptein Bakkerud satte to kasser mot Verket, og ble trolig snytt for straffe i sluttminuttene.

Box referat Box kampfakta Box galleri Box tabell

1.div øst herre:   Brumunddal IBK – Bærums Verk IF 5-6 (2-1)(1-3)(2-2)

1. periode 2-1

Brumunddal var en topp motivert gjeng foran kampen mot Bærums Verk og hadde virkelig lyst til å vise oss fra vår beste side på hjemmebane etter en rekke skuffende resultater i sesonginnledningen. Bortelaget på sin side gikk ut i et forsiktig press og kampen bølget pent og pyntelig da «startskuddet» gikk. Dessverre og som så mange ganger før fikk vi en tidlig i mot selv med tilsynelatende god kontroll. En ball blir spilt opp høyt i banen med Brumunddal i etablert forsvar. Et skuddforsøk fra spissen på målgården blir dekket. På den påfølgende returen, en skikkelig lompe, får Verkets spiller sendt ballen i nettet bak en forfjamset Skulstad i Dalaburet. Det gikk fort, skuddet var godt plassert, men dette er noe vi skal kunne avverge. Brumunddal våkner skikkelig til liv etter kassa i mot. Vi er frempå med flere store muligheter og vi klarer å etablere spillet vårt over lengre perioder i offensiv sone. Bortelaget har flere fete sjanser til å øke sin ledelse, som regel på kontringer i mot men iherdig forsvarsspill og Magnus Skulstad i flytsonen red vi av det som kom resten av periode. Høydepunktene med Brumunddalsøyne i den første perioden er uten tvil de siste fem minuttene. Ridderne snur kampen til sin fordel. Etter 15.37 utlikner måljeger Magnus Maller til 1-1 fra distanse da han hamrer kula i nettet fra halvdistanse. En pen og velfortjent scoring. 2-1 sitter i kasse drøye halvminuttet før pause. Denne gangen er det Cato Ødegård som er med høyt i banen og kriger igjennom en nydelig tversoverpasning til kaptein Lars Johan Bakkerud som lader kanonen og setter ballen så godt som utagbart i nettet.

IMG_0500
Daniel Bråthen satte sine to første nettkjenninger for sesongen.

2. periode 1-3

Brumunddal starter midtperioden med en mann mindre på banen etter at Kjell Gunnar Opseth røk på tidenes klareste tominutter for høy kølle sekundet før første pause. Med en skikkelig «gymsalmanøver» plukket han upresset ned ballen og fikk tildelt sin straff av kampens dommere som forøvrig skal ha ros for en meget god kamp. Verket utnytter overtallet godt og utlikner til 2-2 med en spiller mer på banen. Kula blir rullet i et bra tempo og en ventende spiller kan enkelt vippe inn ballen etter en fint oppspill. Bortelaget tar mer eller mindre over det meste av spillet i store deler av 2. periode. De kommer på hurtige kontringer og de spiller seg bra opp foran vårt mål. Etter 26 minutter blir de tildelt et korrekt straffeslag da våre backer blir vel ivrig i forsøkt på å få ballen unne målgården. Straffeslaget er, heldigvis for oss, av de svake, og straffetager blir avblåst for tilbaketrekk av ball før han i det hele tatt får angrepet målet. Spennende. Ballen ender likevel to ganger til i feil nett i løpet av perioden. Etter 29.53 og 33.04, begge etter kontringer får bortelaget uttelling. Brumunddal er litt ute å kjøre spillemessig på dette tidspunktet av kampen. Vi sliter med å skape noe fremover og vi mister ofte ballen i midtsonen etter mislykkede pasninger. Med dette setter vi oss selv i en vanskelig situasjon mot et kontringsvillig Bærums Verk. Heldig slipper vi unna med tre mål i mot i løpet av perioden og heldigvis klarer vi også å krige inn en redusering bare sekunder etter at Verket gikk opp til 2-4. Denne gangen var det Daniel Bråthen som satte ballen i nettet etter pasning fra Edmunds Eglitis. På et langt oppspill og videre innspill setter Bråthen ballen i nettet til stor jubel i Fagerlundhallen. Flere mål blir det ikke i denne perioden, men det skal legges til at Brumunddal hadde flere store muligheter på stillingen 3-4. Både Lars Johan Bakkerud og Daniel Bråthen hadde med ørsmå marginer tegnet flere mål i protokollen men en god porsjon uflaks gjorde at vi gikk til pause ett mål bak

IMG_0547
Brage Holmstrøm var igjen å se manesjen søndag.

3. periode 2-2

Mange tenkte nok sitt da Bærums Verk satte både 3-5 og 3-6 i løpet av den siste periodens første seks minutter. Vi har flere ganger tidligere kollapset på dette tidspunktet og det så ikke bedre ut nå heller. Målene kommer som følge av kontring og godt overgangsspill. 3-5 sitter etter et velplassert skudd fra spissen av målgården på en fint fremspill, mens 3-6 kommer etter et nydelig innspill fra siden med et påfølgende slagskudd fra midt i åpent bur. Tre mål bak og Brumunddal setter i gang en sluttspurt og en innsats vi sjelden har sett i Fagerlundhallen. Det kriges, det kjempes og ofres for drakta, og vi får betalt for strevet. Med 10 minutter igjen på klokka setter Daniel Bråthen inn sitt andre for dagen etter pasning fra Kjell Gunnar Opseth. Bråthen får pasning fra siden og inn i banen før han banker ballen i nettet før målvakt i det hele tatt har fått tenkt på å flytte seg. Vakkert! Tre minutter senere, etter 53.18 etter også Lars Johan Bakkerud sitt andre mål for dagen da han på pasning fra Magnus Maller nok en gang setter et velplassert slagskudd i mål fra distanse. Brumunddal er hete nå. Gutta kriger for en utlikning og er svært nære ved flere anledninger. Den største muligheten av alle fikk Lars Johan Bakkerud da han to minutter før slutt mottar en nydelig pasning inn i slottet, men det harde skuddet sniker seg på feil side av stangen og ut av banen. Spillet i forkant og avslutningen hadde fortjent en mye bedre skjebne. Brumunddal gav alt i sluttsekundene og med en spiller mer på banen og tomt bur mener vi selv at vi sekunder før slutt blir snytt for et soleklart straffeslag da det koker i Verkets boks. Holding, liggende spill og hardt spill kunne fort ført til dette, men dagen dommere var ikke enige i det. Vi legger ikke skylden på noen for tapet eller straffeslaget vi ikke fikk men føler at vi i denne kampen fortjente så mye mer enn det vi fikk. Vi er fult på høyde og til tider klart bedre en Bærums Verk, men samtidig smertelige klar over at det er mål som teller i innebandy.

Brumunddal skal ha mye ros for de fremsto på som lag i denne kampen. En utrolig bra lagmoral og en innsats det luktet svidd av skapte engasjement i alle ledd og jeg tror at publikum koste seg med en spennende kamp. Christian Andersen som for anledningen var stand-in coach skal også nevnes som en svært viktig brikke gjennom hele kampen. Han la ned en enorm innsats fra sidelinjen!

Brumunddal IBK tar seg nå en kampfri uke med fult treningsfokus frem mot bortekampen mot OSI i uke 45