Pre-season 2013/2014

Etter flere uker med trening og innkjøring har vi endelig kommet i gang med flere oppkjøringskamper. Oppmøte på treningene har variert fra 16- 26 mann, noe som er imponerende. Trenerteamet for året (Holmstrøm, Alfstad og Andersen) får definitivt ingen lett oppgave med å velge 1.divisjonsstallen dette året.

IMG_0101

Første match ut for året er mot Ajer IBK hjemme i Fagerlundhallen. Et lag vi pleier å spille jevnt mot, og som har et lag som nok også kunne vært med i 1.divisjon (noen frafall har det dog blitt.) Vi stiller en 17 manns stor tropp til oppgjøret og åpner med 3 fulle rekker. Kampen bruker litt tid på å sette seg, men vi fortsetter vårt gode defensive spill og 1.periode ebber ut til 0-0. Både Ajer og vi har flere gode sjanser med Magnus og Lien (som i gang dro på seg Ajer trøye) hang meget godt med. Utover i 2.periode byr kampen på flere gode sjanser og etter drøyt 16 spilte minutter setter Ajer 0-1 signert Terje Larsen (med assist fra broder Larsen). Vi henger ikke helt med i styringsspillet og klipper litt defensivt. 0-1 er også stillingen etter 2.periode. 3. periode åpner seg mer og blir en mer underholdende affære. Vi fortsetter å rote oss litt bort i midten og er litt for ofte «ballwatching», men Maller setter 1-1 etter 43:18. Kun sekunder senere setter Terje sitt andre for kvelden og Ajer er tilbake i ledelsen. Etter 46:03 åpner nysignerte Castellanos målkontoen for Brumunddal IBK og vi er like langt. 48:53 viser stadionuret da samme mann setter sin andre for kvelden og endelig er vi i føringen. Ledelsen holder vi i snaue 5 minutter da bortelagets Fredrik Arnesen er frempå og utligner til 3-3. Rett fra duellen går dala gutta i angrep og et skudd fra Castellanos finner igjen nettmaskene (et skudd Lien normalt tar på en ellers så god dag). 4-3 og vi har nok en gang vist en strålende evne til å nullstille. Det blir flere gode sjanser begge veier, men 4-3 blir til slutt stående i protokollen denne kvelden.

Oppsummering: Produserer alt for lite offensivt i begynnelsen av kampen og henger ikke godt nok sammen da Ajer flere ganger får til bevegelser bak ryggen vår. Går ned på to rekker i 3.perioden og skrur opp tempoet betraktelig.

MoM: Jonas

IMG_0111

Andre match for årets er mot 1.divisjonslaget Lillestrøm. Etter opprykk for to år siden gjorde Lillestrøm en god figur i fjorårets sesong og har i år klare ambisjoner om topp 3-4. Lillestrøm har for dagen stilt opp sporty med 8 mann, men dette skal vise seg å være mer enn nok for våre gutter denne kvelden. Drøyt ett minutt har gått da Magnus må hente kveldens første ut av nettet. 5 minutter senere sitter dagens andre, og som ikke det var nok sitter 0-3 etter 13:30. Her har vi fått en tidlig leksjon i effektivitet og samspill. gang på gang ligger vi for langt unna, ballen blir spilt tvers igjennom forsvaret og ballene limes kontant i nota bak en småfortvilet Magnus. Etter dette hever vi oss betraktelig og resten av perioden er noe vi virkelig må ta med oss inn i sesongen som møter oss. 15:31 spilt og Kjella setter inn en viktig redusering. 2-3 kommer etter 15:41, signert Vegar Børresen (første for BIBK). Da det gjenstår 1:20 av perioden er Børresen frempå igjen og 3-3 er et faktum. Dette blir også pauseresultatet. En meget bra innsats og holdning i laget som gjør at vi ikke kollapser på 0-3. Vi går i garderoben med økt selvtillitt og trua på at dette kan vi ta.

2.periode blir dessverre litt en kopi av de første 15 minuttene i 1.periode. Vi blir «ballwatcing» og evner ikke å snu på hodet og følgende løpene bak ryggen vår. Vi blir heller ikke tøffe nok i presset, noe som fører til at Lillestrøm får komme alt for nærme vårt mål og prikke skudd i vinkelen. Perioderesultat 0-3, og Lillestrøm tar med seg en 3-6 ledelsen inn i siste pause.

3.periode blir av det mer rotete slaget med mange utvisninger og små amper stemning til tider. Vi går ned på to rekker, noe som gjør oss mer farlige offensivt, men også denne perioden viser Lillestrøm oss hvor fort det kan gå. 4 mål løpet av periodens 4 første minutter hvor dessverre tre av de blir signert Lillestrøm. Coach Andersen åpner sesongens målkonto, men det hjelper svært lite denne kvelden. Kampen er i realiteten over og at Brage reduserer til 5-10 2:30 før slutt blir ikke noe annet enn en mager trøst.

Oppsummering: Vi får en innebandyleksjon fra et godt samspilt Lillestrømlag som har klare ambisjoner om å slå fra seg denne sesongen. Vi må luke vekk en del feil som åpner for brudd og raske kontringer (spesielt inn i midten). Vi må ta med oss det positive fra matchen og heve hodet og jobbe steinhardt frem mot seriestart 22.september.

MoM: –

KB

Tredje og siste Pre-season match for året var nok en gang mot Ajer. Fokus for kampen er den siste ukes terping av system og spesielt oppspill. Vi åpner kampen tett og har god kontroll på det meste som skjer. Perioden ender 3-1 i vår favør. Som så mange ganger tidligere er dette kamper som er tette, og hvor stort sett ingen av lagene klarer å dra i fra. Dette ble også tilfelle i dette oppgjøret. Dala trener Andersen er dog meget fornøyd med gjennomføringen, en match vi virkelig viser et bredere spekter av oppspill og er mange hakk bedre til å følge med på løp bak ryggen.

2.periode blir nok en tett affære hvor Ajer scorer periodens eneste mål. Nok en ok gjennomføring fra vår side hvor vi produserer mange gode sjanser og etablerer mange gode angrep.

3.periode blir heller ingen målfest. 1-1 blir perioderesultatet, noe som resulterer i at vi tar årets andre seier mot Ajer. Spesielt fornøyd skal vi være på måten vi spiller mot Ajers toppede rekke (Sundmoen, T.Larsen og H.Larsen), en rekke som i mange år har produsert på et høyt nivå i 1.divisjon.

Kampens mål ble scoret av, Jonas, Eike, Bråthen og Bakkerud.

MoM: Bråthen

Da er det bare å se frem mot serieåpning 22.september mot Vålerenga borte!