Herre 2.div: Lillehammer IBK – Brumunddal IBK 4-5 (0-3)(2-1)(2-1)

Full pott i serieåpningen onsdag kveld. Med en kjempe start på kampen og 0-3 ledelse etter første periode, fikk vi vår revansj på Lillehammer og tar med begge poengene hjem.

Det var en revansjesulten gjeng som var rimelig klare for å ta en borteseier mot Lillehammer etter 4 strake tap sist sesong. Etter en kort prat i garderoben der vi kun har fokus på at vi skal spille akkurat slik vi vet vi kan, velger coach Christian Andersen å vrake seg selv.

Vi stiller da med følgende lag:

Målvakt: Terje Dahl

Rekke 1: Cato Ødegård, Lars Bakkerud, Kjell Gunnar Opseth, Hans Iver og Martin K. Bjørke.

Rekke 2: Sindre Smedstad Pedersen, Fredrik Nordhagen, Richard Alfstad, Brage Holmstrøm og Geir Olav Brattberg.

Benken: Christian Andersen (siste 30 for Geir Olav)

1. Periode.

Etter en litt nølende start og usikre første 20 sekundene skjerper vi oss og får tidlig til et bra spill der hele laget jobber knallhardt og har mye fint spill. Vi løper mer enn Lillehammer og selv om det er sjanser begge veier er de vi som setter den første etter 4.43. Bakkerud fyrer av et av sine knallharde skudd som sitter kontant i nettet. En knallstart på årets sesong og en velfortjent ledelse. Kampen fortsetter i samme spor begge rekker spiller knallbra forsvar og Lillehammer kommer ikke til mange store sjanser, de som kommer tar Terje seg greit av.

Etter 11.41 sitter den igjen, denne gangen er det også Bakkerud som starter det hele.Han tar et av sine varemerkeløp fra bak eget mål og dribler seg helt frem(dvs. løper ned 2-3 Lillehammer spillere) og gir seg ikke før han er like ved målet. Hele Lillehammer laget fokuserer kun på Bakkerud og da alle tror han skal skyte sentrer han et perfekt pass til Martin som får stå helt alene og setter ballen bak keeper. Kampens fineste mål.( Hvertfall fra Brumunddal). Perioden fortsetter med bra spill fra Brumunddal både i forsvar og angrep og sjanser til begge lag. Men det er kun Brumunddal som skal score i denne perioden, etter 16.02 setter Richard inn Dalas 3 etter et frislag fra krysset der Brage sender en pasning til Richard som setter den i tverrligger og inn. De siste minuttene av perioden presser Lillehammer bra og kommer til en del sjanser men vi klarer å holde dem unna og perioden ender 3 – 0 til Brumunddal.

Denne perioden må være noe av det beste som er prestert i Black Knights sin historie og vi går i garderoben meget fornøyde med oss selv.

2. Periode.

Vi har bestemt oss for å fortsette akkurat slik som i første. Christian fortsetter på benken og vi er enige om å jobbe like hardt som i første. Denne perioden bølger mye frem og tilbake men jeg føler at Brumunddal er best de første 10. Vi setter også periodens første etter 9.56 da Brager bommer på et skudd som blir en bra pasning til Richard som setter den (med en god porsjon flaks) bak keeper og 0-4 til oss. Vi føler oss nå rimelig sikre på at dette skal gå veien. Geir føler han ikke er helt i form og vi bytter derfor inn Christian for Geir.

Etter 13.32 tar Sindre med seg ballen og fører den gjennom eget målfelt, dommeren mener dette er en stor målsjanse for Lillehammer og dømmer derfor straffe og utvisning til Sindre. (Det er her jeg skulle ønske jeg kunne reglene, men det er helt sikkert riktig) Lillehammer sin straffe blir satt av nr 13. Morten Larsen, han går sakte mot Terje og i akkurat da det ser ut som om han er alt for nære, skjærer han kølla ut til den ene siden, subber vantet og setter den utagbart bak Terje. En meget fin straffe og 1-4 etter 13.32 av andre periode. Akkurat 2 minutter senere er det klart for dagens andre utvisning, nr 22 på Dala spiller et helt bytt uten å merke at kølla er knekt og får da 2 minutter for gjentatte slag på kølla. (vanskelig å treffe ballen når halve kølla mangler) Vi spiller bra i undertall men når det står igjen 12 sekunder av utvisningen sitter den bak Terje nok en gang. Den samme spilleren som sist med et Zorromål denne gangen fra bak mål. Perioden ender 2-4 og vi vet at vi må skjerpe oss til 3. periode. Vi var ikke på høyden i de siste 10 minuttene av denne perioden. Lillehammer var klart best og vi virket slitne og ukonsentrerte i forhold til det vi var i 1. periode.

K.B. hadde en kjempe kamp, og endte med to nettkjenninger mot Lillehammer.

3. periode.

Denne perioden starter som de andre med stort tempo og sjanser til begge lag. Brumunddal har en stund et bra trøkk foran Lillehammer sitt mål og mener vi burde ha minst 2-3 frislag på noen få sekunder. Det skjer ikke og Lillehammer kontrer, Brage stopper kontringa helt rent med kroppen men blir avblåst og får frislag imot. Samtlige Brumunddal spillere griner i kor og da har dommeren fått nok, banas råeste Geir Olav Brattberg må ta årets første (men ikke siste) utvisning etter 5.58. Nok en gang spiller vi bra i undertall men med 1 sekund igjen av undertallet sitter den igjen. Nok en gang Nr 13 som kjører Zorro til den store gullmedaljen og setter dagens vakreste scoring, nok en gang fra bak mål og 3-4 på tavla. Nå tenker nok de fleste av Brumunddølene at dette fort kan glippe, tidligere sesonger har vi ofte mistet ledelsen i løpet av den siste perioden. Men «Man of the Match» Martin K.B setter inn dagens andre under et minutt etter Lillehammer sin utligning og vi er i ledelse 3-5. Dette var en stor lettelse for dagens riddere.

Etter scoringa er det en periode der begge lag har sjanser, Lillehammer jager utligning og Brumunddal vil punktere kampen helt. Det skjer ikke noe mer før etter 19.53 da Hansi har en av sine mange dueller på banen med 3-4 Lillehammer spillere rundt seg. En Lillehammer tar et gresk/romersk kast på Hansi og får Lillehammers første utvisning. Med 7 sekunder igjen er vi rimelig sikre på at dette skal holde og at vi skal vinne 3-5. Men etter 4 sekunder går Geir Olav alt for hardt til mot en Lillehammer spiller og får dagens andre utvisning. Med 3 sekunder igjen er vi nå enda sikrere at ikke noe mer skal skje, men Lillehammer scorer rett fra frislaget og 4-5 1 sekund før slutt. Terje har stått veldig bra hele kampen men skulle vel strengt tatt den. Vi rekker kun en duell før dommer blåser av og årets første seier er i boks.

Takk til Lillehammer for en god og tett kamp. Takk også til Ajer sine 2 meget gode dommere.

Kampens pluss:

– Vi spiller en knallbra første periode og halve andre periode der vi både har full innsats og mye bra spill.
– Alle 12 riddere hadde en bra kamp.
– Slapp ikke inn noen spillemål i 5 mot 5.
– Gode både i forsvar og angrep.

Kampens minus:
– Vi leder med 4 mål og slipper Lillehammer inn i kampen igjen. Dette er ikke bra nok.
– Vi mister initiativet og innsats etter halvspilt kamp. (Er vi litt for dårlige trent?)
– 2 mål i de siste sekundene i undertall.

3 stjerner:
Martin K.B: 2 viktige mål og en meget god kamp, har tatt store skritt denne sesongen. Bakkerud: Stålkontroll bakover og mange fine løp fremover. Et mål og en assist.

2 stjerner:
Hansi; Jobber knallhardt hele kampen og har utrolig mange fine vendinger der han drar av flere Lillehammerspillere. Uheldig med uttellingen på avslutninger.

1 stjerne:
Resten av laget. Jobber knallhardt (nesten) hele kampen igjennom og for hverandre.