H2 – Poengdeling i de dypeskoger

Gode -> veldig gode -> gode -> elendige -> gode igjen. Varierende prestasjoner ga uavgjort mot Elverum

DSC02257
Bråthen var glohet i de dype skoger

Mandag var det klar for seriestart for vårt andre lag. Den første av tre borte-matcher – motstander? Elverum IBK.

Vi pakka sammen laget, stappa dem inn i to biler og satte kursen mot «de mørke skoger» – eller «Norges største sandhaug» som undertegnede liker å kalle det. Stemningen i bilene var bra, vi hadde en god følelse før kampen og hadde trua på en god kamp. Når vi ankom hallen så fikk vi vite at det ble 2 minutters oppvarming etter at vantet var satt opp – for det var ikke mer enn tida og veien på klokka til å få avholdt kampen. Men man fikk gjøre det beste ut av det, og vi fikk opp litt tempo i bena før dommerene for dagen, Raymond Lyseng og Jarand Glæserud, blåste i fløyta for duell. «Coach» Halvorsen valgte å holde kvote-spillerne fra 1.divisjon på samme rekke, og de faste 2. divisjonsspillerne på den andre rekka. Vi var 11 utespillere, så som utgangspunkt skulle en back sitte hver sin periode – og første periode var nysignerte Renars Goldmanis fra Latvia som satt.

Brumunddal IBK stilte med følgende lag:

Målvakt: Morten Lien

Back par: Tom Richard Hovde, Martin Korpberget Bjørke og Arya Dehnavi (0+1) – Sindre Pedersen

1. rekke Geir Olav Bratberg –Stian Granseth – Daniel Halvorsen

2. rekke Daniel Bråthen (2+3) – Richard Alfstad (1+1) – Bjørnar Eike (2+0)

Spilte også: Renars Goldmanis

 

IMG_0448
 

1. periode (2-3)

Kampen startet veldig bra for våre gutter, og det tok ikke lange tida før Richard Alfstad kunne sette dagens første for våre riddere, med assist av en brennhet Daniel Bråthen. Elverum svarte noen minutter senere (blir litt vage tidspunkter da kampskjemaet er noe vanskeligå tyde… blir pusset på når kopi av original blir tilsendt fra kretsen) med det som skulle bli dala´s «svakhet» for kvelden – returer. Vi har kjempet bra om returer på trening, men dette virket å bli litt glemt i kampen. Alt for mange ganger fikk Elverum lov til å vinne returer etter at vår målvakt, Morten Lien, hadde tatt første skudd. Daniel Bråthen var som tidligere nevnt brennhet i kampen. Han var involvert i alle scoringene til Dala denne kvelden, og i første periode fikk han sette inn 1-2 og 1-3, hvor det første ble assistert av Richard Alfstad og det andre av Arya Dehnavi. Elverum fikk putta ett mål til før pausesignalet løt – så stillingen etter første periode ble 2-3 til våre gutter. Spillmessig var vi veldig solide offensivt, og trygge bakover – men taper for mange returer. 

 

IMG_0232
Bjørnar Eike jubler for en av kveldens kasser


2.periode
(3-2)

I pausa blir vi enige om om å fortsette spillet vårt. Rekka med Geir, Stian og Daniel H må få mer ro i kroppen og tørre å holde mer på kula. Vi gjør en lite endring i pausa – istedefor å sette noen av backene på benken som er svært gode, tar Halvorsen ut Richard Alfstad som har spilt mest i 1. divisjon, sender Arya Dehnavi opp som center og nye Renars Goldmanis inn som back med Sindre Pedersen. Alfstad tar coaching fra benken denne perioden. 

Vi starter 2. periode bra, og fortsetter egentlig der vi slapp. Bjørnar Eike får sette inn det som er kveldens scoring med høy sikle-faktor. Dala får en kontring, og i ekte klikk-klakk, one-touch stil går kula fra Arya til Daniel B som sender den direkte på tvers til Bjørnar Eike som da ekspederer kula på direkten bak en keeper som fortsatt sto å så på Arya! Det hele gikk utrolig fort og var et «sight for sore eyes» som folka over dammen kaller det. halvveis i perioden får Bjørnar Eike nok en scoring – også denne assistert av Daniel Bråthen. Stilingen er da 2-5 til Dala, og stemningen er bra. Så kommer det 5-6 minutter som er rett og slett elendig. Elverum får i løpet av omgangens siste 6 minutter lov til å sette 3 scoringer og utlikne det hele til 5-5. Det er total Hawaii-spill – gutta stresser, gjør personlige feil, følger ikke opp mann, ser på ball og henger rett og slett ikke med. Først en personlig feil av Daniel H som vender opp inn i midtsonen og forsøker å spille kula gjennom en skogvokter – som effektivt stopper kula, setter fart og smeller inn 3-5. Deretter får vi se kveldens sniper-skudd fra Elverum. Tvers-over fra rundvandt, skudd fra 7-8 meter som sitter klistra i vinkel´n. Vi får litt mer ro etter 4-5 scoringa til Elverum, men det smeller igjen 40 sekunder før pause og stillingen blir 5-5.

IMG_0430
-Stian Granseth og Martin Korpberget Bjørke i duell med Elverums Henrik Zaza


3. periode
(1-0)

Stemninga er tung og vi går alle ned i garderoben for å få litt ro fra kveldens DJ i Elverumshallen. Vi har en kollektiv oppsving og snakker om at vi faktisk har vært best i 34 av 40 spilte minutter – og at vi skal gjøre alt for å ta hjem alle poenga. «Coach» setter inn Alfstad igjen, Arya ned på backen mens en annen kvote-spiller, Bjørnar Eike, må sitte de første 10 minuttene av siste periode. 

Siste periode blir en bedring fra siste del av 2. periode, og vi har våre sjanser, Elverum har sine sjanser – men det er ingen som klarer å sette kula i nettet. Nærmest denne omgangen var Daniel H som etter pass fra Renars Goldmanins sender i veien et langskudd som treffer stolpen, inn i keeper og ut. 

Vi takker Elverum for kampen. Neste motstander nå,er Lillehammer borte, den 30. oktober.

Følgende stjerner deles ut etter kampen:

3 stjerner: Daniel Bråthen

2 stjerner: Arya Dehnavi

1 stjerne: Bjørnar Eike

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *