H2: Fem G16 spillere i aksjon.

Når herrelaget sviktet, stilte G16 til dyst mot Lillehammer.

img_0285
Jonas Skåden var en av seks G16 spillere som spilte søndag.

Høstferie og mye folk borte, gjorde at seriestarten i 2.divisjon for vårt 2.lag ble med kun 7 utespillere og 2 keepere – men til tross for stortap var det meget gledelig å se de 5 g-16 spillerne som deltok gjorde en så god innsats som de gjorde!

1. periode ble en tung affære, hvor Lillehammer får sette hele 8 baller i mål. Oppskriften gjentar seg ofte, bra spill og løp på bakre, ett tversoverpass og ballen ligger i nota. Vi henger ikke med defensivt, og har spesielt problemer med å plukke disse dype løpene inn på bakre stolpe. Det blir gradvis bedre, og vi har også noen sjasner hvor unggutta tør å prøve seg på alt fra 1mo1 og å spille ballen. Perioden ender 0-8.

2. periode starter mye bedre. Richard Alfstad går ned på back så vi får litt mer rutine der, samtidig som de unge lovende får  jobbe mye fremover på banen. Lillehammer får ikke til det samme pasningsspillet, og i løpet av de første 10 minuttene får de bare satt ett mål. Etter 12 minutter av 2. periode får G-16-keeperen vår, Eirik Torp Gustavsen prøve seg – og det gjør han med bravur. Lillehammer har mange forsøk men Eirik gjør flere bra redninger. Det blir kun 2 mål til denne perioden, og Lillehammer vinner 0-3, noe som viser seg i 0-11 på tavla.

3. periode og vi fortsetter der vi slapp. Vi begynner å bli slitne, men det gjør Lillehammer også til tross for sine 2 fulle rekker + litt. Vi har mange sjanser denne perioden – og vi hadde nok fortjent ei scoring – men det vil seg ikke. En kombinasjon av litt dårlig sikte, litt uflaks og en keeper i veien gjør at vi går målløse av banen. Lillehammer setter 4 mål til denne perioden, og vinner til slutt 0-15.

Jonas Skåden, Robin Evenstad, Håkon Sørlie, Mats Bakkom og Eirik Torp Gustavsen spiller alle sammen, og viser at det bor mye i gutta. Det blir en ilddåp i dag, og dessverre får de ikke mye erfaring rundt seg på bana (til tross for at Richard Alfstad vel har med seg både erfaring og alder). De løser allikevel mye veldig bra, og lar seg justere igjennom kampen, noe som gir oss mer kontroll bakover og flere sjanser fremover. Det lover godt for fremtiden det her!

Det er også veldig gledelig å se at Lillehammer IBK har mye ungt i troppen. Spesielt er det å legge merke til Petter Hagen som er et stort talent – og som viser seg frem ved enhver anledning.

Etter kampen får Eirik Torp Gustavsen velfortjent skryt av det som kanskje er et av tidenes keeper-talenter i regionen, Anders Espe. Undertegnede fikk streng beskjed om å passe godt på gutten, og sørge for å gi han god oppfølging – noe vi akter å gjøre, både med Eirik og de andre gutta som vil få mye spilletid for senior i sesongen som kommer.