H2 – En god kamp hvor slurvefeil koster dyrt..

Vår 2. divisjonslag hadde torsdag 14. november årets første hjemmekamp. Ajer IBK kom på besøk til det som skulle bli en relativt jevn affære hvor det laget med flest feil taper kampen…

IMG_0378
Sindre Pedersen var generalen og BB mot Ajer torsdag.

… bare synd, at det var Brumunddal IBK 2 som til slutt hadde flest feil.

Daniel Halvorsen

Dette var laget vi mønstret for anledning. En av backene (som vanlig….) meldte forfall på kampdag, og med kvota brukt opp på andre spillere så ble det rotering på de tre backene vi hadde tilgjengelig.

Før vi går ut for match, setter vi tre regler for oss selv denne kvelden

1. Vi skal ligge litt lavt i starten – se hva Ajer har å by på

2. Det er kun kaptein som skal snakke med dommer – vi har fått noen unødvendige utvisninger på dette før i sesongen…)

3. Vi skal ha det gøy! Vi har erfart så langt i sesongen at vårt spill er virkelig humørbasert. Så fort vi blir sure – da går det dårlig. Og når selv Fredrik Nordhagen viser frem smilet i garderoben – da tegner det bra!

1. periode (1-2)

Det går ikke mer enn 1:15 av perioden før vi setter dagens første kule i nettet. Renars Goldmanis setter sitt første mål i Brumunddal drakta med et flott dragskudd plassert nede ved stolperota – Geir Olav Brattberg krediteres assisten på dette målet. Vi har fått den starten vi ville og vi har flere sjanser og til tider bra spill. Det mest oppløftende denne kampen er dog at forsvarsarbeidet sitter bedre enn på lenge. Men… til tider så ser vi hva som bor i enkelte av disse Ajer-spillerne… og som i mange andre kamper for Ajer i år  er det tallkombinasjonen «50-3-44»  som skal bli kveldens vinnerrekke. Brødrene Terje og Helge Larsen (som etter undertegnedes mening burde vurdere å legge opp!!) scorer i kveld 7 av 8 mål for Ajer og assisterer på 2 av dem – og når sundmoen assisterer på 3 til så ser man hvor «vinneroppskrifta» til Ajer ligger hen… 4:01 -> Terje Larsen – assister av sin yngre bror, Helge. 16:32 scorer Ajer igjen – denne gangen med noen andre (så dem gidder vi ikke nevne ved navn). Pause resultat: 1-2

2. periode (1-4)

Vi er enige i pausen om at vi skal fortsette med det spillet vi viser – men at skudda skal presses ned.  Det tar dog bare et drøyt minutt før Ajer ved Helge Larsen sender Ajer opp i en 1-3 ledelse assistert av Sundmoen. De neste 5 minuttene bølger frem og tilbake med sjanser til begge lag – men det er Fredrik Nordhagen som finner nettmaskene med et godt plassert skudd etter 26:11 – uassistert. Fra 30 spilte minutter og ut perioden så spiller vi greit, men vi er virkelig sløve på returløp – og det gir oss 3 kasser i mot. Dette var uten tvil den dårligste perioden av oss denne kvelden, og kostet oss mulige poeng i kampen. Gutta forsøker å jobbe, men når Ajer får sjansen i 3 mot 2, og de tre personene stort sett er Sundmoen, Larsen og Larsen – så blir det ball i hatt og vi blir rett og slett rundspilt. Vi går til ny pause med 2-6 på tavla.

3. periode (2-2)

Vi snakker i garderoben om at det egentlig er små ting som gjør at vi slipper inn mål i dag. Det er mangel på returløp, det er til tider litt mye gåing med ball istedefor å få kula til å gå – og det er bred enighet om at dette må endres. innsatsen skal økes og vi skal gjøre det vi kan for å vinne denne perioden! Humøret er bra i garderoben, og gutta skal ha kred for det denne kvelden. Mulig er dette fordi «coach» Daniel Halvorsen er plassert på benken som lagleder med skadet fot – og ikke er på bana og drar humøret ned :p

Det tar bare et par minutter av omgangen før Daniel Bråthen setter inn en redusering, assistert av Fredrik Nordhagen. men bare 19 sekunder etter på er Larsen Jr. og Sundmoen frempå for Ajer og setter inn 3-7. Renars fortsetter å skyte og kula sneier stolpen ved et par anledninger. Med 8 minuter igjen å spille setter Jan Raymond Mikkelsen sin første for året, assistert av Renars Goldmanis. 8 sekunder før tid tar dagens gris: Geir Olav Brattberg å sender en Ajer-spiller over vantet og får fortjent 2 minutter (dagens andre utvisning på Brattberg….) – og 1 sekund før slutt får Helge Larsen sette sin siste for dagen til sluttresultat 4-8 i favør Ajer. Det burde nevnes at Ajerspilleren som ble sendt over vantet nærmest faller over coach Daniel Halvorsen og burde dermed fått minst 2 minutter for forsøk på å skade en allerede skadet mann!

Alt i alt skal vi være fornøyd med kampen. Vi møter et Ajer-lag som har valset rundt med all motstand så langt med en 15-16 mål, og vi gjør en absolutt godkjent kamp. Gutta har bra humør og yter en god innsats for kvelden.

Coach Halvorsen gir sine høythengende stjerner:

3 stjerner: Sindre Pedersen – Kaptein for dagen og viser hvorfor. Rolig, sterk og har en tilstedeværelse på banen som er viktig denne kvelden

2 stjerner: Renars Goldmanis – mål og assist, og heroisk innsats gjennom hele kampen.

1. stjerne: Halvor Teige – Junior i alder, men senior på bana. Rolig, trygg og imponerende

Det ble stjerner på backene våre dene kvelden. Alle gutta gjør en heroisk innsats – men coach Halvorsen mener at man gir ikke ut stjerner til halve laget – og da ble det slik. Men alle skal ha honnør for god innsats, godt humør og positive holdninger.