H1: Endelig kom poengene

Seiersvante kanarifugler fikk seg en kalddusj i en svært spennende kamp.

img_0304

Brumunddal IBK – Lillestrøm IBK 6-5 (4-1, 0-2, 1-2, 1-0 e.straffer)

Kort tid i mellom kampene for A-laget. For en uke siden var det Vålerenga, på torsdag var det Holmlia, og Søndag 4. desember var det duket for Lillestrøm IBK på hjemmebane i Fagerlundhallen. En kamp nok mange trodde skulle bli en enkel sak for de gule fugler fra Akershus – men det skulle vise seg å bli alt annet enn det!

Holmlia-kampen var en bra kamp fra gutta sin side, men det bikket akkurat feil vei da Holmlia vant 3-2. Vi stilte igjen mannsterke opp til kamp mot Lillestrøm – og skulle bare bygge videre på den gode defensive strukturen og å jobbe hardt sammen som et lag.

Målvakt: Daniel Halvorsen

Backer: Kjell Gunnar Opseth, Lars Bakkerud og Sindre Pedersen

Rekke 1: Geir Olav Bratberg, Richard Alfstad og Lars Christian Holm

Rekke 2: Magnus Maller, Daniel Bråthen og Magnus Johansen

Første periode:

Vi skulle IKKE slippe inn i løpet av de første 3 minuttene av kampen – det var klar talte fra Lars Bakkerud før vi gikk ut fra garderoben. I tillegg skulle vi ligge tett i forsvar, avslutte angrepene våre og være flinke til å omstille fra offensivt til defensivt spill.

Dette gikk svært så bra, og selv om Lillestrøm har de første sjansene så er det ingen store farligheter. 6.49 ut i perioden får Lillestrøm dagens første av totalt fem 2-minuttere. Vi setter power-playet vårt som avtalt og etter 7:45 går vi opp i ledelsen! Lars Christian Holm gir ballen til Lars Bakkerud som hamrer kula i nettet til 1-0! Snaue 3 minutter senere er det Lillestrøm som er på ferde. Frislag fra skrått hold, pasning og direkteskudd som smeller i lengste kryss til 1-1. Men derifra og ut handler det om kun ett lag – Brumunddal IBK!

Vi scorer 3 mål til denne perioden – først er det Lars Bakkerud som scorer sitt andre – han setter fart opp i banen, tar en piruett og skyter i samme bevegelse. Kulla sitter klint opp i nærmeste kryss og vi er i ledelsen! På 13:22 får Lillestrøm nok en 2-minutter og igjen er vi effektive i overtallet vårt. Lillestrøm markerer ut Lars Bakkerud som skytter, og dette gir masse rom i slottet. Magnus Maller finner Daniel Bråthen som putter sikkert til 3-1 for Dala! Bakkerud var ikke ferdig enda – og skulle få sitt hat-trick denne perioden! Richard Alfstad sentrer til Bakkerud som legger ballen mot lengste stolpe – og den går helt inn i nota til 4-1! En fantastisk periode av Dala! Det er fortsatt 3,5 minutt igjen – og vi har flere sjanser – men det står 4-1 til pause og vi vinner skuddstatistikken 13 – 11.

Andre periode:

Vi er strålende fornøyde i garderoben – skal ikke endre på noe og bare gjøre det vi har gjort frem til nå. Lillestrøm går ut i et hardt press denne perioden og det er tydelig at de vil flytte krigen inn på vår halvdel. 24:36 har gått når de reduserer til 4-2. En gammel kjenning, Jonas Castellanos får et høyt oppspill som han tar ned, og med mann i ryggen slår han et backhandskudd som finner veien inn i mål. 4-3 blir det av ei real keeper-tabbe. Lillestrøm lemper ballen på mål – et «skudd» Daniel skal plukke enkelt, men ballen treffer tommelen og inn i mål. Lillestrøm har flere sjanser og heldigvis er Daniel skjerpet etter tabben og har flere gode inngripener. Nok en kjenning, Vegard Børresen får løsna et skudd etter en forsvarstabbe av Dala – ballen er på vei mot krysset men Halvorsen får ei hånd opp og slår den til innspill. Vi har også flere gode sjanser men har litt marginer mot oss denne perioden. Men vi kriger fortsatt bra!

Perioden ebber ut med 4-3, en periode Lillestrøm vinner 0-2 og skuddstatistikken er 10-10.

Tredje periode:

Siste periode – vi skal fortsette som vi gjorde i første – vinne dueller og stå kompakt i forsvar. Dessverre er det Lillestrøm som scorer og utlikner til 4-4 5 minutter ut i siste periode. Først et skudd som Halvorsen redder bra, ballen spretter mot motsatt stolpe og Jonas Castellanos er der og slår inn til 4-4. Halvorsen får et realt slag på fingrene i duellen om ballen og det blir litt stopp i spillet. Noen sier at man kunne lese «Salming» nedover hånda hans.

Det er mye press fra Lillestrøm – selv om vi også har vårt spill offensivt. Etter 50:48 av kampen så kommer det dessverre et mål til for feil lag. Lillestrøm skyter fra distanse, et skudd som keeper har kontroll på, men Richard Alfstad er uheldig og styrer den inn bak en sjanseløs keeper – Lillestrøm tar ledelsen for første gang i kampen.

Nå var det nok mange som tenkte at det hele var over, og at selv om Dala hadde kriga bra lenge så gikk det tapt til slutt. Men det var noen som ville det annerledes… bare ett minutt senere – Magnus Maller fører ballen ned bak mål hos Lillestrøm, slår ut på en umarkert Daniel Bråthen som limer ballen i krysset! Ringsaker Blad kaller det for en real «vinkelsliper» – og vi må si oss enig! Det er ikke ofte Bråthen viser følelser rundt det å score – men her fikk vi et hopp og ei velfortjent feiring! 5-5 og det er kamp!

Det er et knallhardt press mot Brumunddal resten av perioden. Dala får noen småvisitter opp i sona til Lillestrøm og har et par bra skudd – men det blir ikke mer mål i den enden. Det blir det heller ikke på Dala-sida – men Lillestrøm prøvde virkelig! De vinner skuddstatistikken 5-18 denne perioden.

Sluttsignalet går – og det ender 5-5 ved full tid – duket for straffekonk!

Straffekonken:

Vi hadde allerede følelsen av å ha vunnet. Uavgjort mot et av top3-lagene i ligaen er knallsterkt, og vi gikk inn i straffekonken uten noen forventninger. Vi har vel ikke trent spesielt på det heller, så vi gikk for de sikre kortene våre. Lars Bakkerud, Lars Christian Holm, Magnus Johansen, Sindre Pedersen og Daniel Bråthen skulle være våre første 5.

Først ut er Bakkerud. Han går for et realt slagskudd som smeller i hånda til keeper – marginer der, men det er redning. Lillestrøm bommer på sin påfølgende straffe – forsøker å dra ut Daniel som henger med over og skytteren setter ballen utenfor.

Så var det Lasse sin tur – og rolig som han er venter han ut keeper og legger den elegant over han og i mål! Lillestrøm tar så sin andre, og denne gangen sitter den for dem også. Raskt forbi målvakt og setter den via pekefingeren til Halvorsen og inn.

Magnus «Østfold» Johansen tar så den tredje – og den er særdeles lik den forrige til Dala. Venter ut keeper og setter den på backhand over keeper. Lillestrøm følger opp og setter også sin tredje – det er nå 2-2.

Fjerdemann for Dala er Sindre Pedersen. Den sindige brumunddølen tar fart, forsøker å løpe forbi keeper, men han er med på notene og redder. Det blir press på Halvorsen i burdet til Dala nå – og det er Vegard Børresen som skal ta straffen for Lillestrøm. Ballen triller sakte fremover og Børresen forsøker en form for regndans/måldans rundt ballen – går for skudd etter hvert og Halvorsen er nede med hånda. Vi er like langt! 2-2 etter 4 straffer.. og vi går inn i den femte og muligens den siste…

Daniel Bråthen.. 2 mål før i matchen skal ta denne. Han går fremover – og rapper til på et raskt håndleddsskudd – knallhardt – opp i nett-taket! Dala scorer, og alt press er på Lillestrøm! Scorer de, blir det en ny runde – bommer de har Dala vunnet! Tomas Heggelund – gammel kjenning som har spilt for Ajer IBK før er mannen som trer frem. Han lusker seg mot Halvorsens venstre side – setter inn en rask dragning mot samme side – Halvorsen kaster seg og det blir såpass liten plass å skyte på at Heggelund setter ballen utenfor! Brumunddal vinner 3-2 på straffene, og dermed matchen 6-5!!!

FOR en match dette var. Sesongbeste? Årsbeste? Nei.. kanskje til og med tidenes beste! En særdeles god kamp som har det meste – og hvor gutta får vist hva som virkelig bor i dem. Dem bygger på fra et par gode matcher mot Bærum og Holmlia – og nå topper de det med seier over Lillestrøm. Dette var nok ikke forventet!

Børse-Lars Bakkerud (cred: Frank Morgan Bakken i RB for det kallenavnet) putter hattrick, Bråthen med 2 i matchen og avgjørende – forsvarsspill som til tider er så stabilt godt at det er umulig å komme seg igjennom. Dette er en lagseier uten like.

Kampen ender da altså 6-5 til Brumunddal etter straffekonk, men Lillestrøm vinner skuddstatistikken 28-39.

Vi takker alle for kampen – nå er det 2 uker til siste kamp for 2016 – den er mot Bækkelaget – den ubeseirede serieeneren. Lang juleferie etter dette på en måned for våre gutter.