H1: Brumunddal best i Mjøsderbyet

Etter en forrykende kamp mot Ajer IBK i lokaloppgjøret i Fagerlundhallen søndag viste resultattavla 10-8 til hjemmelaget etter 60 spilte minutter. Ajer forlot vår borg med nada, og har ikke vårt A-lag på vår hjemmebane på noe sånt som 1400 dager. Brumunddal på sin side sikret seg 3 velfortjente poeng på tabellen.

DSC_0014
Følelsene satt løst da Richard Alfstad satte punktum for kampen med 10-8

Box referat Box kampfakta Box galleri Box tabell

1.div øst herre:   Brumunddal IBK – Ajer IBK 10-8 (2-3)(4-3)(4-2)

Brumunddal – Ajer i Fagerlundhallen var noe vi hadde gledet oss til i lang tid. Stemningen var til å ta og føle på, og det var over flere dager bygget opp mye foran kampen. Ikke bare forventet vi et stort publikum, men også en tett og tøff kamp mot storebror fra Hamar. Det fikk vi til de grader. Kampen levde i beste velgående til det gjensto 9 sekunder av kampen.

Brumunddal stilte med følgende lag:

Målvakt                               Magnus Skulstad
Backpar                               Kjell Gunnar Opseth – Sindre Pedersen og Edmunds Eglitis – Cato Ødegård
1. rekke                                Magnus Maller – Lars Johan Bakkerud – Martin Korpberget Bjørke
2. rekke                               Richard Alfstad – Brage Holmstrøm – Daniel Bråthen

Spilte også:                         Fredrik Nordhagen

1. periode 2-3 (Skudd: 8-16)

Det var en heltent gjeng med riddere som entret banen i Fagerlundhallen søndag ettermiddag. Dette var kampen alle ønsket å vinne. Det var lokalderby, det var ære, det var spenning og det var ikke minst 3 uhorvelig viktige poeng for begge lag. Som seg hør og bør bar de første sekundene preg av å finne litt ut om hvordan motstanderen ville legge presset sitt. Ajer lå med et moderat press rundt midten og Brumunddal fikk tid til å rulle ball. Vi var klare over at bortelaget er et kontringssterkt lag og ville for all del unngå kjappe kontra etter brudd på midten. I tillegg har Ajer teknikeren Arya Dehnavi som kan gjøre det de færreste kan med kølle og ball. Planen var å «ta ut» Dehnavi så langt det lot seg gjøre. Til forskjell fra de fleste kampene vi spiller var det Brumunddal som tok ledelsen i kampen, og det allerede etter 01.35. Brage Holmstrøm blir spilt opp av Sindre Pedersen. Han tar med seg ballen på en relativt lang rulle tur inn i banen før han kommer seg på skuddhold. Holmstrøm gjør det han skal. Legger ballen i nettet til 1-0. Ajer tok etter dette mer og mer over ballinnehavet i kampen og viste gang på gang at de er farlige fremover på banen. Brødreparet Helge og Terje Larsen spilte seg opp til flere store muligheter, men ble stoppet av et kompakt Dalaforsvar som gav alt i duellene. Etter 04.16 gav Edmunds Eglitis litt for mye i duellene og ble korrekt sendt ut for en ulovlig dytt. Det påfølgende undertallet imponerte Brumunddal stort. Vi sto på i krigen som bare det og Ajer kom knapt til farligheter i det hele tatt. Etter 08.53 lyktes de imidlertid med å få hull på byllen da Terje Larsen avsluttet litt lek med ball i vårt høyre hjørne med en perfekt pasning inn til Nikolai Omdahl foran kassa. Selv med mann både i rygg og front klarer han å avslutte på direkten opp i nettaket og 1-1. Ajer hadde våkna nå. De pumpet på fremover og fikk en rekke avslutning på kasse. Heldigvis var samarbeidet mellom Skulstad i kassa og vår defensive struktur på sitt beste og vi red av gang på gang. Magnus Maller ble etter 11.11 sendt i fryseboksen for hardt spill. Dette kom etter at begge lag allerede hadde en spiller utvist i spill 4 mot 4. I det begge lag etter hvert fikk tilbake disse spillerne og spill 4-5 forserer Arya Dehnavi med ballen midt i banen før han klemmer til med en haug med spillere foran mål. Ballen klinker i stolpen og i nettet til 1-2 og Ajer hadde snudd kampen. Nevnte Maller var relativt usynlig de første 15 minuttene av kampen, men heldigvis har vår soleklare toppscorer den egenskapen at han plutselig er tilstede. Etter 15.59 tar han med seg ballen fra dypt i Ajers sone opp mot midten, drar seg inn i banen og feier ballen i nettet til en fortjent utlikning. Brumunddal hadde på dette tidspunktet hatt flere gode muligheter og det gikk en lettelses pust gjennom gutta når vi fikk uttelling. Men så var det Brumunddal og marginer da. Hatt mange imot oss så langt i sesongen for å si et slik. Etter 18.40 av perioden er fire spillere i tett kamp om ballen rett utenfor målgården på venstre side. Ballen spretter, treffer en fot og sniker seg over på motsatt side. Der står tap-in-kongen selv, Helge Larsen, som får en enkel oppgave med å gi Ajer ledelsen igjen.

Bragerekka
Brage Holmstrøm ledet ann da Dala tok en meget seier mot Ajer. Her setter han inn 1-0 bak Adam Konrad.

2. periode 4-3 (Skudd 12-14)

Vi har ved flere anledninger slitt med å spille gode 2. perioder i Brumunddal. Ofte har kampene blitt tapt i midtperioden på grunn av slurv, sovende spill og tragiske valg. Jammen trodde jeg dette kom til å skje mot Ajer også. Etter bare 41 sekunder ble Terje Larsen gitt alt for mye rom. Regel nummer 1 i manualen for hvordan man spiller mot Ajer er: «Ikke gi Terje Larsen rom». Den brøt vi. Ringreven tar med seg ballen fra bak mål, runder opp inn i boksen, får tid til å sikte før han banker ballen høyt i mål til 2-4. Heldigvis samlet Brumunddal seg etter scoringen imot og reduserte Ajers ledelse til 3-4 bare minuttet senere. Edmunds Eglitis spiller en praktpasning til Daniel Bråthen fra midten gjennom hele Ajers sone. Han kriger ballen i mål på pent vis og setter det som kanskje var det viktigste målet i kampen. Vi var med, vi hadde heng og nå begynte den virkelige krigen i kampen. De neste minuttene inneholdt flere store muligheter til begge lag. Ajer var farlige på kontringer, mens Brumunddal spilte godt og fikk flere gode avslutninger på mål. Begge lags målvakter vartet opp med flere kvalifiserte redninger og det var tøffe dueller rundt målene. Etter halvspilt kamp makter Brumunddal å utlikne til 4-4. Nok en gang etter godt spill i forkant. Denne gangen var det Richard Alfstad som serverte Cato Ødegård foran mål som fikk ballen i nettet etter en god innsats. Men så var det Ajer og kontringer da. Tidligere Brumunddalspiller Bjørnar Eike blir spilt igjennom etter et brudd og kommer alene med Skulstad i Dalaburet. Klubbnomaden gjør ingen feil og gjenerobrer ledelsen for de svarte etter 31.18. Hjemmelaget var litt på hæla nå. Ajer satte virkelig opp tempoet og brukte oss som rundingsbøyer. Terje Larsen legger på til 4-6 etter 31.40 da han løper i fra det som er midt i vår sone og setter ballen høyt i mål for kort hold. Brumunddal tok virkelig en samling i bunn på dette tidspunktet av matchen, og heldigvis var stå-på-viljen, lysten og killerinstinktet til stedet i dag. Jakten på en ny utlikning ble satt i gang og etter 32.02 reduserte Daniel Bråthen med sitt andre for dagen. Bråthen klemmer til fra distanse og i nettet, men det skal sies at dette målet var av det heldige. Ajer protesterte veldig på det som skjedde i forkant av skuddet da Dalas Brage Holmstrøm er både tøff i kroppen samtidig som han spiller med en hånd i bakken. Det kvalifiserer jo alene til en utvisning mot Brumunddal. Uansett, mål ble det og vi var ett bak. Nok en gang gikk vi inn i noen hektiske minutter med knallharde dueller, store sjanser og bra tempo fra begge lag. Kampen lever i aller høyeste grad og etter hvert som perioden går mot slutten er det knyttet stor spenning til hvem som får det neste målet. I stedet for at Ajer igjen leder med to er det Brumunddal som makter å utlikne for tredje gangen i kampen. Denne gangen til 6-6. Edmunds Eglitis er med i angrep og sender en ball inn foran mål fra kortvantet. Der venter Richard Alfstad som får pirket ballen i nettet. Nok en gang etter krig foran kassa. Fantastisk moro og uavgjort til siste pause.

IMG_0088
Sindre Pedersen var et monster i Dalaforsvaret, og spilte kanskje sin beste kamp til nå.

3. periode 4-2 (Skudd 10-7)

Den siste perioden ble også en «rysare» i Fagerlundhallen. Begge lagene ønsket å vinne, begge lagene var redde for å tape, og begge lagene var klare til krig. Det skulle gå fire minutter før det ble nettkjenning, og nok en gang var det Ajer som trakk det lengste strået. Etter en relativt farlig sjanse for Brumunddal fanger Ajers målvakt ballen og kaster ut til Fredrik Arnesen som er i full fart over midten. Han kommer seg fri mot mål, Skulstad møter og de to dundrer sammen på spissen av målgården. Arnesen har heldigvis for han og Ajer fått en liten touch på ballen før sammenstøtet og ballen triller pent og pyntelig inn til 6-7 ledelse for bortelaget. Det er spennende nå, og det er særs viktig for Brumunddal å holde oppe. Slipper vi oss ned nå vil kampen være over på kort tid. Vi fortsetter å krige og etter 48.36 kommer hjemmelagets fjerde utlikning i kampen til 7-7. Brage Holmstrøm er i det hete hjørnet i dag og får satt ballen i nettet til stormende jubel i Fagerlundhallen. Dette var starten på fem magiske minutter for Brumunddal IBK. Etter 49.28 tar vi ledelsen for første gang siden 1-0 og får et mål det ble servert. Vi spiller klikk-klakk fra egne backer, ut i hjørnet og bak mål. Fra sin backposisjon kommer Kjell Gunnar Opseth i stor fart inn i boksen og får ball fra Magnus Maller fra bak mål. Avslutningen under press fra Opseth er både vakker og presis slik at ballen går utagbart opp i krysset bak en forfjamset Ajer målvakt som i utgangspunktet var sjanseløs. Etter 52.01 ryker Ajers Nikolai Omdahl på en utvisning for obstruksjon da han hindrer en Dalaspiller i å komme løs uten å være nær ballen. Brumunddal bruker overtallet godt og minuttet ut i utvisningen øker vi ledelsen til 9-7 da Magnus Maller, nok en gang for Brumunddals del, kriger inn et mål fra inni boksen. Cato Ødegård spiller ballen inn og goalgetter Maller er kald og nådeløs. Det er 7 minutter igjen på klokka og Ajer tar time-out for å planlegg hvordan vår ledelse skal hentes inn. Brumunddal på sin side blir enige om å holde roen og jobbe som vi har gjort gjennom hele kampen. Dessverre lyktes Ajer alt for tidlig å redusere til 9-8 da Andreas Jensen etter 53.45 får litt for god plass på vår venstre side. Han lader kanonen og banker et pent skudd i nettet og det er spenning i kampen. Ajer ligger selvfølgelig med et skyhøyt press på dette tidspunktet og de neste minuttene var svært intense. Noen farligheter ble det også men Brumunddal dekket det meste og Skulstad i buret holdt unna med noen viktige redninger. Etter hvert som kampen gikk mot slutten tok bortelaget naturlig nok ut målvakten for spill 5-6. Dette klarte de ikke å utnytte slik vi har sett Ajer gjøre flere ganger, og i stedet var det Brumunddal som fikk avslutte kampen med 10-8 i tomt bur sekunder før slutt.

En fantastisk lagseier for Brumunddal IBK i dag. Vi fremstår som viljesterke og veldig sultne. Dette får vi betalt for og vi henter tre utrolig viktige poeng. Nå er det heng på lagene over oss på tabellen og jeg tror at de neste kampene i Fagerlundhallen mot motstand vi vet vi kan slå vil stake ut mye av veien for resten av sesongen. Brumunddals Edmunds Eglitis ble kåret til dagens Ridder, men jeg ønsker også å trekke frem Sindre Smestad Pedersen som en svært viktig brikke i dag.

Takk til alle de 123 publikummerne som tok turen til hallen i dag. Det er veldig moro å spille for så mange på tribunen og alle på banen får en ekstra boost av slikt engasjement.