Med sju mann mot Horten hadde Brumunddal ett meget vanskelig utgangspunkt. Men Brumunddal ga vertene kamp til døra om poengene, men det hold bare nesten.

IMG_0298
Kaptein Lars Johan Bakkerud viste vei mot Horten med sine fire mål.

1.div Øst: Horten IBK – Brumunddal IBK 4-6 (0-0)(3-4)(3-0)
Hortenshallen

Klokka 21.00 fredag kveld er vi sekunder unna og ringe Horten for å melde forfall til dagens kamp. Skader og forfall har vært en kjempe utfordring for 1. laget denne sesongen, og i dag var intet unntak. Heldigvis klokka 22.00 fredag kveld har vi klart og skrape sammen dette mannskapet. Med skade på tre målvakter samt at en er utilgjengelig, tar coach Halvorsen ansvar og stiller seg i kassa. Våre to topscorerer Maller og Bråthen og forsvarts bauta Pedersen er heller ikke med til Horten i dag.

Vi reiser med følgende 8 mann:
Keeper: Daniel Halvorsen (Utpå spiller som debuterer i 1. divisjon som keeper)

Backer: Edmunds Eglitis og Halvor Teige (Første kamp i årets 1. div)

Angrep: Kjell Gunnar Opseth, Brage Holmstrøm, Geir Olav Brattberg, Lars Bakkerud (4+0) og Richard Alfstad.

1.      Periode: (0 -0)

Med 7 utpå spillere og 1 (utpå spiller)i mål er det tid for årets nest siste kamp i årets 1. divisjon. En utrolig skuffende sesong der nedrykk er fasiten, vi har derfor ikke noe  annet en stoltheten og spille for. Vi hadde ikke store håpet om å få noe med oss noe som helst fra denne kampen men vi er enige om å spille en tett boks i forsvar og satse på kontringer. Vi følger planen 100 prosent og kjemper som løver i hele perioden. Det er ikke notert noen skudd statistikk men jeg blir meget overrasket hvis ikke vi hadde flest skudd på mål i denne perioden. Det er store sjanser til begge lag og mange tøffe dueller, Horten får en utvisning for slag etter 12.37 men vi klarer ikke å utnytte dette, perioden ebber ut med 0 – 0. En utrolig bra periode og vi går til pause med en meget god følelse.

2.      Periode (3 – 4)

Vi har spilt mange kamper i år med kun 7 mann, vi vet derfor at siste del av 2. periode pleier kreftene og ta slutt. Vi er enig om å fortsette akkurat som vi gjorde i 1. periode med fokus på å holde konsentrasjonen og trøkket hele perioden. 2. periode starter som første med mange dueller og sjanser til begge lag. Etter 24:16 sitter kveldens første til hjemmelaget, vi lar oss ikke knekke og vi utligner til 1 – 1, 34 sekunder senere. 41 sekunder til og vi leder 1 – 2, begge mål til dagens dalagutt Bakkerud, et knallskudd som aldri er inne og et der han faktisk sitter på benken. Det andre målet er det ingen som er helt sikre på hvem som satte, Alfstad sparker ballen fra bak mål og inn foran. «Kjella» eller Horten keeperen får den inn i kassa på en eller annen måte. Horten klager, vi jubler og dommerne godkjenner. Halvor får en utvisning for å låse kølla på 27:10 som Horten utnytter og setter inn til 2 – 2. Så er det Edmunds sin tur til å sitte i 2 minutter for hardt spill, heldigvis for oss. I undertall tar Bakkerud med seg ballen og kliner til, den går innom ei Horten klubbe og ledelse nok en gang for oss. 2 – 3 etter 30:51 og ledelse igjen. Brage er nestemann i boksen etter 33.50 for obstruksjon, denne rir vi av.  Men Geir trenger også en pause i boksen, etter 36.55 for holding setter han seg ned og Halden utnytter dette og 3 – 3 etter 37:54. Etter 38.50 får vi straffe, Bakkerud går rolig frem og setter den knallhard med et slagskudd alla` Bakkerud og får sin 4. i protokollen. Feiringen var også verdt turen, mens han går fremover roper en publikummer at han kommer til å bomme siden det ikke skulle vært straffe. Etter straffen løper Bakkerud mot tilskueren og skriker «Hva sa du?» Han svarer med «Absolutt stillhet» Straffen er en suser i krysset som keeper var sjanseløs på. Vi går dermed til pause med 3 – 4 ledelse, det var det ikke mange som hadde trodd før vi dro!  4 mål og 0 assist, her er det noen som ikke har fulgt med.

3.      Periode (3 – 0)

Vi er strålende fornøyde og har nå virkelig tro på at vi kan ta med oss alle poengene hjem til Dala. Vi er enige om å fortsette akkurat som vi har gjort og vi skal gi alt de siste 20. Hjemmelaget har virkelig bestemt seg for å sette trøkket mot oss nå, de starter så fort fløytesignalet går og setter oss under press. Vi henger ikke sammen som før, vi stresser både i angrep og forsvar og denne usikkerheten utnytter Horten. Vi holder unna nesten 7 minutter, da får Geir nok en utvisning for holdning utenat at han har gjort noe galt. Ingenting vi får gjort med det, heller ingenting vi får gjort da de i overtall setter inn 4 – 4 etter 48:37. Bare 1 minutt senere setter de 5 – 4 og nå går litt av piffen ut av oss. Vi jobber så hardt vi klarer for å få en utligning, det eneste vi får til er 2 utvisninger for hardt spill etter 53:15 og 55:22 først til Edmunds så til Brage. Vi holder nesten unna men etter 56:53 kommer spiker`n i kista og 6 – 4 til hjemmelaget. Vi har nå 3 minutter på oss til å kunne få noe ut av kampen og vi tar en timeout. Edmunds har sett at kapteinen til Halden spiller med ei kølle som ikke er godkjent, vi gir beskjed til dommerne mens Horten spilleren gjemmer kølla si i bagen sin. Brage derimot er ikke sen om å lukte lunta og fisker opp kølla fra bagen hans. «Her dommere, det var denne kølla» sier Brage. Matchstraff til Horten, kapteinen må sitte ut kampen og en mann i utvisningsboksen. Selvsagt til STORE protester fra Horten da de mener vi ikke har noe å vinne på dette? Vi mener at 3 minutter i overtall passer meget bra og satser det vi har fremover. Horten ligger kompakt og selv om vi presser på får vi ikke noe ut av disse minuttene. «Det overtallsspillet var flaut å se på» var kommentaren fra Kjella og det hadde han helt rett i. Horten vinner fortjent etter at vi var best de 2 første periodene er Horten klart det beste laget i den siste og avgjørende fasen av kampen.

Selvsagt er vi skuffet over at vi ikke fikk med oss noe fra denne kampen slik som den utviklet seg. Men når vi tenker på det utgangspunktet vi hadde før match ble det en opptur alt i alt.

Positivt:

–          Alle 8 gjør en kjempekamp med full innsats og kjemping fra start til slutt.

–          Vi holdt humøret og bakket opp hverandre hele kampen igjennom.

–          Vi dvs. Bakkerud skårer på straffe. (Er det sesongens første?)

Negativt:

–          7 utvisninger og 14 minutt i undertall, da vinner du ikke kamper.

–          3 mål i undertall, vi har hatt mange kamper med mye undertall men 3 mål er nok ny rekord.

–          3. perioden, der gjør vi ikke slik som vi var enige om og taper kampen på det.

–          4 mål 0 assist, er det vi som ikke har spill eller dommerne som ikke følger med?

Takk til 2 gode dommere og Horten for en knalltøff kamp.