G16: Tett og spennende oppgjør i Fagerlundhallen

G16-laget yppet seg mot Ajer søndag, men måtte se seg knepent slått med 5-3.

img_0563
Eirik Torp Gustavsen med en fenomenal redning.

1.periode      (0-1)

Vi starter perioden litt forsiktig og får tidlig en 2 minutter for slag. I undertall så blir det litt løping etter ball, og virker som om vi glemmer litt av vi er en mann mindre da vi ikke klarer å stille opp i en boks, det klarer Ajer og utnytte og setter den i kassa.
Etter dette så kommer vi mer opp i ringa og skaper masse sjanser og vi presser Ajer til å gjøre mange feil i egen sone som gjør at vi klarer å holde i kula og komme til brukbare muligheter. Jonas hadde to kjempe raid, men hadde nok glemt hvordan man skulle skyte for han bommet på kula i skuddøyeblikket.
Vi har mye av spillet, men Ajer er også dyktige til å avverge og perioden bikker mye frem og tilbake med gode sjanser til begge lag.

re
Robin Evenstad i fint driv.

Vi blir enige om å ha mer trafikk på kassa og skyte mye mer, og det tok ikke mange sekundene før Mats får god tid og skyter fra midten og rett i kassa. Dessverre så putter Ajer like etter og vi er like langt. Ajer kommer litt høyere i presset sitt og vi blir spilt litt lave, dette gjør at vi sliter litt med å komme ut av vår egen sone og må slå mye langt i starten av perioden. Ajer er flinke til å legge press og får belønning for det da de går opp i 1-3 ledelse.

2.periode  (2-3)

Etter dette blir vi enige om å trille kula mer bak og spille oss opp langs vant og ligge mer kompakt defensivt. Dette lønner seg da Jonas endelig hadde lært seg å skyte og setter den siste i kassa denne perioden. Etter vi la om litt defensivt så hadde vi veldig bra kontroll på Ajer og backene våre er flinke til å roe ned spillet og bygge opp nye angrep. Alle løperekkene løper mye og riktig og vi skaper mye rom og muligheter og det kunne fort blitt flere mål, men litt uflaks og marginer gjør at perioden ender 2-4.
Vi gjør en mye bedre periode, vi løper mer og er flinkere til å roe ned spillet og vi er flinkere til å avslutte angrepene.

js
Jonas Skåden skaper ny spenning med sin 2-3 scoring i andre periode.

3.periode  (1-1)

Vi fortsetter som forrige periode og kjører på offensivt, vi skaper mye, men får ikke helt ordentlig trykk forran Ajer sitt mål. Ajer står også litt mer kompakt bakover men presser samtidig backene våre så fort de ser muligheten. Dette gjør også at de får tildelt straffe da vi prøver å dra av en Ajer spiller som bakerste mann, og vi da står i målgården for å avverge mål. Ajer bommer på straffen og vi havner da i et nytt undertall.
I dette undertallet står vi mye bedre, vi ligger i boks og Ajer spiller egentlig bare ball rundt og kommer ikke til noen store muligheter, vi jobber så bra at Ajer drar på seg en 2 minutter i overtall. Vi får utpå vår mann og setter den bak Ajer sin keeper i PP like etter. Vi får blod på tann nå, og jobber bra på begge sider av banen. Vi får til mye bra spill og har mange mulighter til å utligne, men et bein i veien og stolpeskudd gjør at målet uteblir. Istedet så er det Ajer som setter siste i denne kampen når det er igjen ca 4 minutter av perioden.
Vi prøvde høyt press og la mye trykk på Ajer de siste minutten og skøt på alt som kunne skytes på, men Ajer holdt unna og vinner kampen 3-5.
Vi jobber bra denne kampen og får til mye bra spill til tider, backene jobber veldig bra defensivt og rydder opp i mye i egen sone. Alle løperekkene skaper mye sjanser og er flinke i gjennvinningsfasen hvor vi til tider er i sona til Ajer i nesten 5 minutter før de kommer seg over midten. Vi må jobbe mer med posisjonering når motstanderne er etablert i angrep, der faller vi litt igjennom.
Vi utfører en god kamp og resultatet kunne fort hvert annerledes med marginene på vår side, men slik er nå innebandy.