G13: BRONSE ETTER SOLID SPILL

REGIONMESTERSKAP 2023 – G/J13

Jubelen står i taket, når Jonathan Vestli Engebakken setter inn 4-3 ledelse i bronsefinalen mot Stange. Det er under 3 minutter igjen å spille. Igjen skal vi bli servert en skikkelig thriller og avslutning, i det som blir enda en jevnspilt innebandykamp. En kamp mellom to lag som begge vil ha med seg edelt metall over brua. Det koker i hallen nå. Hardt jobbende Stangesokninger jager utligning på bane 1. Det samme gjør nabobygda Ottestad, som prøver å få «Storebror» Ajer i kne på bane 2, bare noen få meter lengre bort. Finale og Bronsefinale spilles samtidig, side som side. 

Etter dagen å dømme, står vi igjen med fire jevngode lag. Hvilket som helst av disse fire lagene kunne stått i en finale. Alle lagene har møtt hverandre, og det har vært utrolige artige og jevne kamper å se på. 

Brumunddal har gjort sine saker særdeles godt denne søndagen i Campus Arena. De startet dagen med 6-0 seier over Raufoss. En god kamp, hvor det meste av spillet skjer på gul banehalvdel, men kollektivt har laget mer å gå på. Etter hvert som ledelsen øker, glemmes arbeidsoppgaver. Det blir litt skylapper for å selv å skulle score mål, og da stopper det litt opp i andre periode. Tre poeng er uansett i bagasjen, og litt RM nerver kan legges bort. 

I andre kamp for dagen er det Elverum som skal få kjørt seg. Også i denne kampen er Dala det førende laget. Nå ser vi også tendenser til mer samspill, og hva som bor i gutta. Laget lar kula gå, de jobber for hverandre, og kan innkassere dagens andre seier, med 8-0 i protokollen. 
I tredje og nest siste gruppespillkamp venter Gausdal. Gutta fortsetter å løfte seg og spiller på seg selvtillit. De vinner også denne relativt greit. 7-0 seier, og vi får se seks forskjellige målscorere. 

Ambisjonene til laget var høye i dag. Det var finale som var målet. Det var det de hadde snakket om i flere uker nå. Sesongen igjennom har laget vist at de kan spille på høyde med de beste. De har slått samtlige lag, med unntak av Ajer, men også her har de vist at de kan danse med de beste etter to uavgjort mot den suverene serierelederen. Torsdag fikk vi en forsmak på hva vi kunne vente oss i dag, da Ottestad gjestet Fagerlundhallen til sesongens siste seriekamp. En kamp for Brumunddal kommer sent i gang, men når de først våkner snur de nederlag til seier, og vinner 7-6 mot Ottestad. 

Og det er nettopp Ottestad som er lagets siste motstander i gruppespillet. Nå begynner alvoret. Det er nå gutta må begynne å vise muskler. Utfallet av kampen avgjør hvem som blir nr 1 og nr 2 i gruppa. Begge lag er klare for semifinaler, etter overbevisende seirer i de øvrige kampene. Utover det betyr kampen kanskje ikke så mye. Men for Ottestad, kanskje litt mer…for de husker godt hva som skjedde torsdag, revansjelysten er stor.

Brumunddal er det førende laget i starten av kampen. De ruller kula godt, og kommer til flere gode sjanser. Men Ottestad forsvarer seg godt. De jobber hardt i egen sone og gjør det vanskelig for de sorte foran eget mål. Det bølger litt frem og tilbake, men det Brumunddal er utvilsomt det beste laget. Uttellingen lar seg dessverre vente på. I stedet er det Ottestad som lyser opp tavla først. Muligens noe heldig og på finurlig vis finner vei til nettmaskene da deg gjenstår halvannet minutt av første omgang. Dette står seg til pause. 
Andre periode blir mye lik den første. Brumunddal har mye av spillet, mens Ottestad fortsetter å forsvare seg godt.  Veien til nettmaskene finner ikke gutta helt utav og igjen er det Ottestad som setter neste goal med under ett minutt igjen av kampen. Dermed vinner de gule kampen, og tar første plassen i gruppa.

Motgang gjør deg sterkere heter det seg. Brumunddal får liten tid til å henge med huet. Det gjelder å reise seg, for veien til finalen er fortsatt vid åpen. Det er duket for semifinale, hvor Ajer er neste motstander. Nå må gutta a troen på seg selv. 
Kampen starter bra for de sorte og rød. De tar kommandoen over kampen og fører den fra første touch på ballen. Gutta spiller bra, meget bra. Kula trilles. Bevegelsene sitter. Og etter åtte minutter sitter den også i mål når Jonathan Vestli Engebakken sender laget i ledelsen. 1-0 til Brumunddal og lagene går til pause.  En meget god periode, hvor de spiller Ajer dårlige. Det er Brumunddal som har ball, og Ajer ser ut til å satse mer på kontringer enn å styre kampen. 

I andre periode fortsetter Brumunddal der de slapp. Men nevnte kontringer kan være skjebnesvangert i korte kamper. Omgangen er ikke mer enn 3minutter gammel før Ajer finner det rommet de trenger, og kan utligne til 1-1. Vi er like langt. Brumunddal prøver å riste det av seg, og fortsetter det gode spillet. Ajer blir til tider utspilt, men forsvarer seg bra. Det som ikke demmes opp av forsvaret plukkes av Ajers sisteskanse. Stillingen står seg til fulltid. Dermed må det hele avgjøres på straffer. Nervene er til å ta å føle på i Campus Arena. 
Straffene tas best av tre, og det er et stoples skudd som skal skille lagene i dag. Der Brumunddal treffer metallet, finner Ajer nettmaskene. Ajer vinner 1-0 på staffer og er klare for finalen. 
 
Det er en tydelig skuffet gjeng som må konstatere at finale-billetten glapp. Slik er det når man setter seg høye mål, men det er også det man vokser på som lag. Laget har derimot ingen grunn til å være skuffet. De spilte en vanvittig god kamp, som igjen ender uavgjort og hvor marginene er på Ajer sin side og vinner på straffer. Cup er cup, og marginer vil alltid skille. Gutta har ikke tid til å henge med huet. For om tjue minutter blåses bronsefinalen i gang. Her venter  Stange, ett lag som gutta har slitt med finne ut av denne sesongen. Stange vant det siste oppgjøret i serien, noe som kostet Brumunddal sølvet i serien. Nå er det på tide med revansj!

Og for en start vi får på kampen. AJer kampen virker glemt, for det tar ikke mer enn drøye tre minutter før Dala leder 2-0 etter mål av Engebakken og Eirik Stenberg. Vi blir vitne til en kamp med høyt tempo fra begge lag. Brumunddal er det førende laget fra start, men Stange jobber utrettelig etter. All honnør til de rødkledde, som etter sju timer i Campus Arena, og med kun to innbyttere, fortsatt har krefter igjen i beina. Og det skal belønnes med en redusering etter halvspilt periode.  Dermed går lagene til pause med 2-1. 

Andre periode; og vi skal få en skikkelig berg og dalbane kamp. Stange er tidlig frempå, og utligner etter kun 17 sekunder! En real vitamininnsprøytning for de røde, og kanskje en liten vekker for de sorte og rød, om at her er ingen ting avgjort. Og de tar budskapet til de grader på alvor og tar tilbake ledelsen 9 sekunder senere. Brumunddal har fortsatt mest å by på, men Stange jobber på og kriger inn ny utligning fem minutter ut i perioden. Kampen bølger frem og tilbake, hvor begge lag har sine sjanser, men når Engebakken setter sitt andre i kampen med under tre minutter igjen, virker det kjørt for Stange. Resultatet holder seg også helt ut, og Brumunddal kan innkassere 3.plassen og ta med seg den siste pokalen hjem over Mjøsbrua! 

En meget fortjent 3. plass til det laget som kanskje imponerte mest av samtlige lag i dag. Tredje plass er ikke nederlag i dag, selv om målet kanskje var enda høyere. Det er et meget høyt nivå på de fire beste lagene i dag. Det var helt åpent om hvem som skulle stå i finalen. Det er marginer som skiller. Kanskje litt mentalt, og hva som har skjedd i tidligere kamper denne sesongen. Måten laget omstiller på når Stange holder på å snu kampen viser styrke. Måten laget har utviklet seg på denne sesongen viser styrke. De har tatt enorme steg, og det blir utrolig spennende å følge laget videre. 

Vi gratulerer! 

BILDE GALLERI

Comments are closed.